گروه بازرگانی: رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه مجموعه مقررات مرتبط با واردات شمش و سنگ‌های قیمتی سختگیرانه است، تاکید کرد: اگر موانع سختگیرانه‌ای بر سر واردات شمش طلا ایجاد شود این صنعت به‌طور طبیعی به سمت قاچاق حرکت می‌کند.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه تجارت، ولی‌الله افخمی‌راد درحاشیه نمایشگاه بین‌المللی طلا، نقره، جواهر، ساعت و صنایع وابسته که از روز سه‌شنبه ۲۷بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران دایر شده است، در تشریح عوامل موثر در قاچاق طلا گفت: مجموعه مقررات مرتبط با واردات شمش و سنگ‌های قیمتی سختگیرانه است و همین موضوع باعث شد که واردات آن به میزان زیادی نسبت به گذشته کاهش یابد.

وی با بیان اینکه باید امکانی را فراهم کنیم که مواد خام طلا با سهولت بیشتری به کشور وارد شود، افزود: طبیعی است تولید بهتر از واردات است؛ ولی در این راستا ضروری است تا مقررات موجود در زمینه ورود شمش اصلاح شود تا پس از تولید مصنوعات طلا، صادرات در این صنعت نیز رونق بگیرد. افخمی‌راد مالیات بر ارزش افزوده را از دیگر فاکتورهای مورد توجه در این حوزه دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه خود این کالا گران است. بنابراین دریافت مالیات بر ارزش افزوده از واردات شمش منجر به افزایش هزینه شده و باعث می‌شود تمایل به واردات از طریق قانونی وجود نداشته باشد. رئیس سازمان توسعه تجارت کشور با تاکید بر اینکه باید مالیات بر ارزش افزوده را در مسیر واردات شمش طلا حذف کرد، گفت: در تولیدات جواهرآلات باید کاری کنیم که مالیات بر ارزش افزوده از ارزش افزوده‌ای که از تولیدات آن ایجاد می‌شود، دریافت شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: اگر قرار باشد مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصدی از جابه‌جایی طلا و جواهرآلات در هر دفعه دریافت شود، طبیعی است سود تاجر و تولیدکننده به میزان زیادی کاهش می‌یابد و رغبتشان از بابت ورود به این فعالیت کم می‌شود. افخمی‌راد همچنین تاکید کرد: مجموعه این مقررات را باید بانک مرکزی با کمک سایر دستگاه‌ها اصلاح کند که فعالیت در این بخش مقرون به صرفه باشد. رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه این طلا به‌طور طبیعی، کالایی قاچاق‌پذیر است، افزود: باید موانع موجود بر سر واردات شمش، ورود موقت شمش و سنگ‌های قیمتی را برطرف کرد تا از طریق این صنعت بتوان ارزش افزوده خوبی را به دست آورد. وی در عین حال بیان کرد: اگراین کالا مقرون به صرفه و درآمدزا باشد، اشتغال بیشتری ایجاد کرده و سرمایه بیشتری را به کشور جذب می‌کند.