گروه خبر: حسن روحانی، رئیس‌جمهوری روز گذشته به‌عنوان کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در برنامه تبلیغاتی خود در رادیو تهران، انتخابات ۷ اسفند را بسیار حائز اهمیت برای جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: این انتخابات تبیین و برهان روشن برای مردم‌سالاری دینی این نظام است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، کاندیدای پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری همچنین تاکید کرد که: هر رای ما در ۷ اسفند ۹۴ راجع به نمایندگان خبرگان سرنوشت‌ساز است و گاه در شرایطی قرار می‌گیریم که حتی یک رای هم برای انتخاب رهبری مهم است. روحانی اضافه کرد: برای نسل جوان ما بسیار مهم است که بر این نکته توجه داشته باشند که رهبری نظام هم انتخابی است. فردی که مسوولیت سنگین رهبری نظام را برعهده دارد به‌طور غیرمستقیم توسط مردم ایران انتخاب می‌شود. مردم ایران نمایندگان خودشان را در استان‌های مختلف برای مجلس خبرگان رهبری تعیین می‌کنند و این نمایندگان منتخب مردم هستند که در زمان لازم فقیه عادل، شجاع، مدبر، مدیر، آشنا به زمان را برای رهبری نظام و رهبری امت اسلام انتخاب می‌کنند. کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان با بیان اینکه در قانون اساسی به کلمه انتخاب درخصوص رهبری تصریح شده است، گفت: در نامه مهم امام در آخرین هفته‌های حیات پربرکتشان به مجلس بازنگری آنجا هم تصریح شده به مساله انتخاب؛ بنابراین رهبری در نظام ما انتخابی است و آنچنان که برخی بدخواهان نظام تبلیغ می‌کنند در نظام جمهوری اسلامی برخی انتخابی هستند و برخی غیرانتخابی این سخن، سخن صحیح و درستی نیست.

گزارش کمیسیون‌های مختلف خبرگان

وی اضافه کرد: ما مجلس مهمی داریم به نام خبرگان رهبری گرچه در روزهای عادی و معمولی ممکن است مردم از آثار این مجلس خیلی مطلع نباشند و ملموس برای آنها نباشد، اما بنده به‌عنوان فردی که در دوره سوم و چهارم خبرگان حضور داشتم می‌توانم شهادت بدهم که کمیسیون‌های مختلف خبرگان در طول سال فعال هستند و مجلس عمومی خبرگان نیز حداقل دو بار در طول سال و همچنین در صورت ضرورت به‌عنوان اجلاس فوق‌العاده تشکیل جلسه می‌دهند.

به گفته این کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان این‌گونه نیست که مجلس خبرگان فردی را به‌عنوان رهبری تعیین کند و سپس کارش تمام شود و مسوولیت او به پایان برسد تا خدایی نکرده روزی پیش بیاید که رهبری جدید را برگزیند؛ در قانون اساسی ما به صراحت آمده است در اصل ۱۱۱ قانون اساسی که مجلس خبرگان رهبری بر صفات رهبری همواره نظارت می‌کند و همه آن صفات رهبری که در اصل پنجم قانون اساسی و ۱۰۹ قانون اساسی تصریح شده به‌طور مداوم باید توسط مجلس خبرگان رهبری مورد نظارت دقیق قرار بگیرد. روحانی بر همین اساس خاطرنشان کرد: مردم ما به‌خوبی می‌دانند که مجلس خبرگان رهبری دو کمیسیون دارد؛ یک کمیسیون آن کمیسیون تحقیق (کمیسیون ۱۱۱ قانون اساسی) است و کمیسیون دیگر، کمیسیون ۱۰۷ قانون اساسی است. در کمیسیون ۱۰۷ قانون اساسی همواره نسبت به آنهایی که احتمالا می‌توانند رهبری آینده نظام را برعهده بگیرند مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. البته اینها مطالبی نیست که منتشر شود اما در کمیسیون و هیات‌رئیسه خبرگان مورد توجه ما است. کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان در تشریح کمیسیون تحقیق خبرگان رهبری نیز گفت: این کمیسیون به‌طور منظم تشکیل جلسه می‌دهد و طبق این اصل صفات رهبری را مورد نظارت قرار می‌دهد و مردم ما می‌دانند که طبق اصل ۱۱۱ قانون اساسی، اگر رهبری نظام از اداره مسوولیت و وظیفه خود ناتوان شود یا فاقد یکی از صفات مورد اشاره در قانون اساسی شود یا حتی روشن شود که قبلا رهبری دارای آن صفات نبوده و بعدا متوجه آن شوند، مجلس خبرگان رهبری، رهبری را از مسوولیتش کنار می‌گذارند و رهبر جدید را انتخاب می‌کنند. وی افزود: بنابراین مساله رهبری درست است که یک مساله کاملا دینی است، فردی که رهبر نظام است فقیه است؛ کلمه فقیه یعنی کسی که به عمق مسائل دینی آشناست. فقه به معنای درک عمیق است. فقه هم به معنای مصطلح امروز یعنی تسلط بر احکام فرعی اسلام نیست. فقیه بودن یعنی توجه عمیق به همه مسائل. در کنار این مسوولیت سنگین و صفت مهم فقیه بودن و عادل بودن مهم این است که رهبری باید آشنای به زمان باشد، آشنا به شرایط و مقتضیات باشد که اگر این‌گونه نباشد اداره یا آنچه به‌عنوان تدبیر و مدبر در قانون اساسی آمده دچار مشکل خواهد شد.

روحانی اضافه کرد: مردم ما باید توجه داشته باشند که انتخابات خبرگان بسیار حائز اهمیت است. طبق قانون اساسی در شرایط فعلی برای انتخاب رهبری در شرایطی که نیاز باشد هیچ راهی برای انتخاب جز از طریق مجلس خبرگان وجود ندارد. تنها مرجعی که در شرایط لازم رهبری جدید را برمی‌گزیند مجلس خبرگان رهبری است؛ بنابراین اعضای مجلس خبرگان علاوه‌بر اینکه خودشان دارای رتبه اجتهاد از لحاظ حوزوی باشند باید بینش کافی نیز به مسائل اجتماعی و سیاسی داشته باشند و خود اعضای خبرگان هم باید آگاه به زمان باشند.

کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان با بیان این مطلب که برای مردم ایران بسیار مهم است که نمایندگانی را برگزینند که آن نمایندگان باید رهبری را انتخاب کنند که آن رهبر باید بینش سیاسی و اجتماعی داشته باشد و مدیر و مدبر باشد، اظهار کرد: مردم در انتخاب کاندیدای خبرگان باید به همه این ویژگی‌ها توجه کنند و بدانند مجلس خبرگان هم مجلسی است که رهبری انتخاب می‌کند و هم مجلسی است که بر صفات رهبری به‌طور مداوم نظارت می‌کند و هم خدایی ناکرده اگر زمانی لازم باشد رهبری را از سمت رهبری برکنار می‌کند و این بر اساس اصل ۱۱۱ قانون اساسی است. وی ادامه داد: خوشبختانه مجلس خبرگان رهبری دوره اول در مقطع حساس در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ وظیفه مهم خود را به نحو احسن انجام داد و بعد از رحلت امام راحل (ره) در کمتر از ۲۴ ساعت مجلس خبرگان توانست رهبری شجاع، عالم، مدیر و مدبر و ادامه‌دهنده راه امام را به‌خوبی برگزیند و فرد اصلح را برای این کار انتخاب کرد.

روحانی با بیان این مطلب که باید به روز ۱۴ خرداد نگاه کنیم و وقتی به مجلس خبرگان فکر می‌کنیم به آن لحظه‌ای فکر کنیم که بدون در نظر گرفتن مسائل حزبی و تنها در چارچوب منافع احکام اسلامی و منافع کشورمان بتواند رهبری که از هر جهت صالح و اصلح باشد برگزیند گفت: شرایطی که امت اسلام در منطقه دارد تصمیم‌گیری، راهنمایی و رهنمود در مقاطع حساس گاهی یک جمله و کلمه‌اش بسیار برای کشور و منطقه و امت اسلامی سرنوشت‌ساز است و امروز بحمدالله رهبری آگاه، فرهیخته و شایسته داریم، اما باید برای روز مبادا فکر کنیم و توجه کنیم که یک رهبری با این مسوولیت سنگین توسط خبرگان باید انتخاب شود پس هر رای ما در ۷ اسفند ۹۴ راجع به نمایندگان خبرگان سرنوشت‌ساز است و گاهی در شرایطی قرار می‌گیریم که حتی یک رای هم برای انتخاب رهبری مهم است.