مانع‌زدایی  ازمسیرکارآفرینی عکس: President.ir
گروه خبر: حسن روحانی، رئیس‌جمهوری شب گذشته در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم تاکید کرد برجام شرایط تازه‌ای را برای کشور فراهم کرد که همه باید از آن استفاده کنند. او همچنین در این گفت‌وگو که همزمان با آغاز جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی انجام شد به ملت ایران به خاطر شرایط نو در تعامل با جهان و شرایط جدید برای فعالیت همه کوششگران در زمینه مسایل اجتماعی و فرهنگی تبریک گفت. وی در ادامه تاکید کرد: امروز ما از برجام عبور کرده‌ایم و به نظرم از تحریم هم عبور کرده‌ایم. بحث‌ها باید به سمت سازندگی کشور بیاید البته اشکالی ندارد انتقاد شود و در انتقادات راه‌حل ارائه شود، اما امروز روز کوشش عمومی ما برای ساختن کشور است. وی همچنین تلویحا به برخی از انتقادهایی که این روزها به خرید هواپیما در سفرش به فرانسه صورت گرفته است نیز پاسخ داد و گفت: ما از پول نفت برای خرید هواپیما خرج نمی‌کنیم و یک دلار پول نفت برای هواپیما نمی‌دهیم. رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش به ملت قول داد که دولت از کارآفرینان حمایت کند.

معرفی چهره واقعی ایران

او همچنین با اشاره به ایجاد ایران هراسی ازسوی صهیونیست‌ها و مستکبران جهان، یکی از اهداف دولت یازدهم را معرفی چهره واقعی ایران به دنیا معرفی کرد و گفت: دنیا امروز به‌صورت دیگری به مردم ایران نگاه می‌کند و این یکی از موفقیت‌های دولت یازدهم است. حسن روحانی با اشاره به دوران پیش از برجام و برشمردن مشکلاتی که در آن دوران وجود داشت، با بیان اینکه هیچ کشوری ازجمله دوستان ما و کشورهای همسایه نیز حاضر به خرید نفت و معاملات بانکی با ما نبودند گفت: هدف این بود که این دیوار مخوف که بر مبنای یک اتهام واهی و غیر‌واقعی ایجاد شده بود برداشته شو د و مردم در رفاه بیشتر قرار گیرند. روحانی با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور به تعامل با دنیا نیاز داریم، اما این تنها راه فائق شدن بر مشکلات نیست، اظهار کرد: ما برای حل مشکلات مان به تعامل با دنیا نیازمندیم، اما همه مشکلات هم از طریق تعامل با جهان حل نمی‌شود و این تنها یکی از راه‌های حل مشکلات است. ما باید موانع را از پیش پای مردم برداریم و مردم نیز بتوانند حرکت کنند و کارآفرینان ما هم در داخل کشور فعالیت‌های خود را گسترش دهند و مشکلات کشور حل شود.


کاهش وابستگی به نفت

روحانی با اشاره به شرایط حساس پسابرجام، گفت: بعد از برجام یک خطر وجود دارد که به شیوه قبل یعنی فروش نفت و خرید کالاهای مصرفی و اساسی با درآمد حاصل از آن بازگردیم. وی همچنین به کاهش قیمت نفت طی سال‌های اخیر اشاره و اظهار کرد: گرچه کاهش قیمت نفت فشار بسیاری بر ما وارد کرد اما در کنار این فشار فرصتی نیز برای کشور ایجاد شد و طی آن ما توانستیم کم کم از اعتیاد وابستگی به نفت فاصله بگیریم؛ به‌گونه‌ای که مشاهده می‌کنیم در بودجه سال 95 تکیه ما به نفت تنها 25 درصد است. روحانی با اشاره به کاهش غیر‌قابل پیش‌بینی قیمت نفت از 120 دلار به زیر 30 دلار، تصریح کرد: باید این اراده در دولت و ملت باشد، اگر قیمت نفت بالا هم رفت اتکا ما به نفت کاهش یابد.


حمایت دولت از کارآفرینان

رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: در بخش نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و خودرو مبنای ما این نیست که پول نفت را خرج کنیم؛ بلکه مبنا این است که سرمایه خارجی ورود پیدا کند و با هم مشارکت انجام دهیم و مبنای اصلی ما کارآفرینان داخلی هستند که این بار را برعهده بگیرند؛ بنابراین آنچه من می‌توانم به ملت قول دهم این است که دولت حمایت خود را از کارآفرینان انجام می‌دهد.


به‌دنبال ایجاد یک منطقه قدرتمند

روحانی همچنین با بیان اینکه ما در دوران تحریم روابط خوبی با برخی از کشورها داشتیم و نباید گذشته را فراموش کنیم گفت: اگر برخی در گذشته خوب عمل نکرده‌اند و امروز می‌خواهند آن را جبران کنند به آنها فرصت دهیم. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ایران نمی‌خواهد با کشورهای اسلامی دچار تنش شود، گفت: بعضی‌ها به‌دنبال تنش و پیگیری اعمالی هستند که با حسن همجواری مطابقت ندارد و ما برخی از این شیطنت‌ها را دیده‌ایم، اما اگر روزی دست بردارند و از تنش و بحران‌سازی جلوگیری کنند ملت ایران این گذشت را دارد که اجازه دهد شرایط قبل جبران شود. روحانی گفت: ما به‌دنبال این نیستیم که قدرت منطقه شویم هر چند که قدرت منطقه هستیم، اما به‌دنبال ایجاد یک منطقه قدرتمند هستیم و هدفمان این است که منطقه در صلح و تعامل باشد و مسلمانان خاورمیانه رفاه داشته باشند.


در صنعت خودرو باید به کلاس جهانی برسیم

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به نحوه تعامل و قراردادهای اخیر با شرکت خودروسازی فرانسه، با تاکید بر اینکه در صنعت خودرو باید به کلاس جهانی و مقام صادرکننده خودرو برسیم، اضافه کرد: در قراردادهای اخیر مبنا این است که طرف مقابل سرمایه را به کشور می‌آورد و پس از تولید خودرو حداقل ۳۰ درصد آن به کشورهای خارجی صادر می‌شود.


پاسخ به انتقادها در مورد خرید هواپیما

وی همچنین تلویحا به برخی از انتقادهایی که این روزها به خرید هواپیما در سفرش به فرانسه صورت گرفته است نیز پاسخ داد و گفت: ما از پول نفت برای خرید هواپیما خرج نمی‌کنیم و یک دلار پول نفت برای هواپیما نمی‌دهیم؛ بلکه هواپیما وارد کشور می‌شود و بخشی از درآمدش را به‌عنوان اجاره می‌دهد و ظرف هشت سال هم مالک هواپیما می‌شویم. وقتی هواپیماهای جدید به کشور وارد شوند، می‌توان با آن اشتغال ایجاد کرد. به گزارش «ایسنا»، روحانی همچنین گفت: در سال گذشته میلادی مردم ما حدود پنج میلیارد دلار پول بلیت هواپیمای خارجی دادند. زمانی ما در این منطقه از نظر حمل‌و‌نقل هوایی اول بودیم چرا نباید الان اول باشیم و چرا مردم باید با پروازهای دیگر بلیت بخرند؟ ورود هواپیماها کار بزرگی است که هم اشتغال ایجاد می‌کند و هم مسافر و توریسم به کشور می‌آورد. یکی از راه‌های ایجاد اشتغال، فعال کردن بخش خدمات و یکی از راه‌های فعال کردن بخش خدمات، فعال کردن توریسم است.


باید صنعت توریسم را درست کنیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه پارسال کشور فرانسه ۸۳ میلیون توریست داشته است، یادآور شد: جاذبه ایران که از فرانسه بیشتر است. ما باید صنعت توریسم را درست کنیم که بخشی از آن هتل، بخشی از آن راه‌ها و راه ‌آهن و بخش دیگر آن حمل‌و‌نقل هوایی است. وی همچنین در مورد خرید ۱۲ فروند از بزرگ‌ترین هواپیماهای دنیا و برخی انتقادها در این مورد گفت: مردم ما مسافرت‌های طولانی هم دارند و ما به هواپیماهای دور پرواز نیاز داریم. مردم ما می‌خواهند به کشورهای استرالیا، چین، ژاپن و آمریکا مسافرت کنند؛ چراکه موضوع سلامت و جان مردم بسیار مهم است.


از پول‌های بلوکه شده استفاده نمی‌کنیم

رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد: پول‌های بلوکه شده آزاد شده، اصلا از آن پول‌ها استفاده نمی‌کنیم، سرمایه‌گذار خارجی با سرمایه‌گذار داخلی ما مشارکت می‌کند. دولت نیز تسهیلات لازم را فراهم می‌کند و از محل صادرات کالاها به خارج از کشور و فروش کالاها در داخل کشور هزینه‌های سرمایه‌گذاری پرداخت می‌شود و ما مالک صنعت می‌شویم.


احتمال تحقق کاهش نرخ بیکاری

و ی در ادامه در مورد موضوع اشتغال جوانان و حل بیکاری گفت: کاهش نرخ بیکاری به ۸ درصد احتمالا در این دولت محقق می‌شود. روحانی با اشاره به سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: بر این اساس و در برنامه پنج ساله به‌دنبال رشد اقتصادی هشت درصدی هستیم و اگر می‌خواهیم بیکاری را رفع کنیم، باید به این عدد برسیم. وی تصریح کرد: امیدواریم بیکاری و تورم کاهش یابد و رشد اقتصادی به ۸ درصد برسد و این عدد نیز عدد مبارکی است.


نفی شائبه مهندسی انتخابات

به گزارش خبرگزاری مهر، روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره با موضوع برگزاری انتخابات گفت: هفتم اسفند بسیار مهم است و برگ زرین دیگری رقم خواهد خورد. وی در مورد بررسی صلاحیت‌ها نیز تصریح کرد: دولت تا اینجا که بر دوش خودش بوده است؛ یعنی در زمینه فعالیت وزارت اطلاعات، وزارت کشور و ثبت احوال در بررسی صلاحیت‌ها به‌خوبی عمل کرده و من راضی هستم. رئیس‌جمهور با بیان اینکه نسبت به این موضوع بسیار حساس بودم و بارها در دولت تاکید کردم، ادامه داد: از همه کسانی که ثبت نام کردند و شورآفرین شدند و نیز از همه کسانی که صلاحیت آنها رد شد یا احراز نشد و به شیوه قانونی عمل کردند تشکر می‌کنم؛ این بسیار مهم است که مسائل را از مجرای قانونی دنبال کنیم. روحانی تاکید کرد: برای من به‌عنوان کسی که قسم خورده‌ام پاسدار قانون اساسی باشم، این موضوع بسیار مهم است و امیدوارم همه نهادها تلاش کنند یک انتخابات شکوهمند و حداکثر رقابتی و حداکثر مشارکتی برگزار شود و هیچ شائبه‌ای در آن نباشد. وی عنوان کرد: نباید شائبه مهندسی انتخابات در ذهن کسی پیش بیاید و از مردم نیز می‌خواهیم توجه داشته باشند و البته توجه هم دارند که حضور آنها در پای صندوق‌های رای بسیار مهم است. رئیس‌جمهور اظهار کرد: باید بهترین‌ها را انتخاب کنیم؛ چراکه برای حل مشکلات کشور، دولت همه امور را به تنهایی نمی‌تواند انجام دهد و به کمک مجلس و قوه قضائیه هم نیاز داریم.


هیچ کس با صندوق‌های رای قهر نکند

وی در توصیه‌ای به مردم درخصوص انتخاب کاندیداها گفت: مردم در انتخاب کاندیداها باید به همه مشکلات توجه کنند و افرادی را انتخاب کنند که دارای تجربه بالاتر و دانش بیشتر هستند و ان‌شاءالله مجلس ما، مجلس عقلا، باتجربه‌ها و مجلس متدینین و عاشقان انقلاب و کشور و منافع ملی باشد. البته همیشه مجلس ما در این مسیر بوده است. رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: هیچ‌کس به هیچ دلیلی با صندوق انتخابات قهر نکند و همه در کنار صندوق انتخابات باشیم تا ان‌شاءالله یک حماسه بسیار بزرگ دیگری توسط ملت ما در ۷ اسفند خلق شود.