شماره روزنامه ۶۲۱۴
|

رویکرد رئیس‌جمهور جدید آمریکا در میانه عدم‌قطعیت‌ها؛

دنیای اقتصاد: اقدام ابتدایی دولت دوم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، ارتباط چندانی با مسائل سیاست خاورمیانه نداشت. ترامپ در روزهای اول، مجموعه‌ای از دستورات اجرایی را صادر کرد که بر اولویت‌هایی مانند مهاجرت، تغییر سیاست‌های اجتماعی و تغییرات در نحوه عملکرد دولت ایالات متحده متمرکز بود.

اقتصاد روسیه از اروپا سریع‌تر رشد کردِ

دنیای اقتصاد: یک مفسر فایننشال‌تایمز گفت نشانه‌ها حاکی از آن است که پوتین روی یک بمب ساعتی مالی نشسته است. دیگران معتدل‌تر هستند. پروکوپنکو و الکساندر کولیاندر، محقق مرکز تحلیل سیاست اروپا، همچنین برخی از یافته‌های کندی را رد کرده‌اند و در این ماه نوشتند که ترس از بحران بانکی «بیش از حد» بزرگ…

    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مسوولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم تاکید کردند

    ضرورت هوشیاری در مواجهات جهانی

    در سالروز بعثت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) روز گذشته روسای سه قوه و جمعی از مسوولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
  • در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» مطرح شد

    راهکار نمایندگان برای ثبات ارزی

    بازار ارز و طلا متلاطم است و همین امر انتقاد برخی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی را به دنبال داشته است. برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس نوسانات بازار ارز را ناشی از شرایط بین‌المللی، تحریم‌ها و روی کارآمدن ترامپ می‌دانند و برخی نیز معتقدند که مدیریت در داخل در بازار ارز بی‌تاثیر نیست. بر همین اساس روز یکشنبه رئیس مجلس ماموریتی را به کمیسیون اقتصادی مجلس داد.
  • عکس روز - ۱۴۰۳/۱۱/۱۰

    بازگشت «قوهای فریادکش» به سرخرود

    آب‌بندان‌های شهر سرخرود در «وِزرا محله» مازندران هر ساله میزبان صدها قطعه قوی فریادکش است که از مناطق سرد سیبری برای زمستانی گذرانی به این مکان پناه می‌آورند و از نیمه آذر ماه تا هفته نخست اسفند ماه در این منطقه به‌سر می‌برند. این پرندگان تحت حفاظت محیط‌بانان هستند.
  • تشدید فشارهابر دیپلمات تراز ملی

    مخالفان محمد‌جواد ظریف این روزها سخت‌تر از قبل دست به کار شده‌اند. از برگزاری تجمعات خیابانی گرفته تا بیان مخالفت‌شان با حضور او در دولت از تریبون‌های مجلس. هرچند این مخالفت‌ها از زمان ورود او به دولت چهاردهم به عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهور آغاز شده و حتی در برهه‌ای او را مجبور به استعفا کرده است، این‌بار اما حضورش در اجلاس اقتصادی داو‌س و مصاحبه‌اش با فرید زکریا بهانه جدیدی به مخالفانش داده است.
  • اولین موضع رسمی وزارت خارجه برای مواجهه با ترامپ بیان شد

    نقشه‌راه عراقچی برای مذاکرات

    وزیر خارجه ایران با تبیین نقشه راه مذاکرات، اولین موضع رسمی دستگاه دیپلماسی برای مواجهه با ترامپ را بیان کرد. عراقچی با بیان اینکه احتمال توافقی جدید یا دور جدیدی از مذاکرات را نادیده نمی‌گیرم، اما گفت بی‌اعتمادی در ما نسبت به دفعه قبل افزایش یافته است.
  • یک مقام بلندپایه نظامی برای اولین بار از خرید جنگنده‌های سوخو ۳۵ خبر داد

    ورود پرنده‌های روسی به ایران

    یک مقام بلندپایه نظامی ایران برای نخستین‌بار ضمن تایید رسمی خرید جنگنده‌های سوخو۳۵، از ورود این پرنده‌های روسی به ایران خبر داد. خرید این جنگنده‌های نسل جدید نقش مهمی در تقویت قدرت بازدارندگی منطقه‌ای ایران به‌ویژه در ارتباط با اسرائیل دارد.
  • فارن افرز تحلیل کرد؛

    مشارکت ایران و روسیه هسته‌ای خواهد شد؟

    مداخله روسیه در سوریه، مسکو را مجبور کرد تا در جهت ایجاد یک موازنه ظریف بین ایران و اسرائیل حرکت کند؛ دو بازیگری که روسیه با آنها روابط دیپلماتیک نسبتا سطح بالایی دارد. مسکو ضمن هماهنگی عملیات نظامی با ایران، کانال‌های دیپلماتیک خود را با اسرائیل حفظ کرد.
    سه‌شنبه، ۰۹ بهمن ۱۴۰۳
  • نصرالله پژمانفر خبر داد؛

    شکایت کمیسیون اصل ۹۰ به دیوان عدالت درباره انتصاب ظریف

    دنیای اقتصاد: رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، در اعتراض به انتصاب محمدجواد ظریف به معاونت رئیس جمهور، رسما به دیوان عدالت ادارى شکایت کرد.
  • رویکرد رئیس‌جمهور جدید آمریکا در میانه عدم‌قطعیت‌ها؛

    ۳ دستورکار خاورمیانه‌ای ترامپ

    دنیای اقتصاد: اقدام ابتدایی دولت دوم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، ارتباط چندانی با مسائل سیاست خاورمیانه نداشت. ترامپ در روزهای اول، مجموعه‌ای از دستورات اجرایی را صادر کرد که بر اولویت‌هایی مانند مهاجرت، تغییر سیاست‌های اجتماعی و تغییرات در نحوه عملکرد دولت ایالات متحده متمرکز بود.
    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    چرا سفر عراقچی به افغانستان مهم است؟

    دنیای اقتصاد: وزیر خارجه ایران امروز برای اولین بار ظرف چهار سال اخیر، پس از خروج آمریکا از این کشور و به قدرت رسیدن طالبان، به‌طور رسمی وارد افغانستان شد.
  • اقتصاد روسیه از اروپا سریع‌تر رشد کردِ

    بمب ساعتی مشکلات مالی روسیه چه زمانی می‏‌ترکد؟

    دنیای اقتصاد: یک مفسر فایننشال‌تایمز گفت نشانه‌ها حاکی از آن است که پوتین روی یک بمب ساعتی مالی نشسته است. دیگران معتدل‌تر هستند. پروکوپنکو و الکساندر کولیاندر، محقق مرکز تحلیل سیاست اروپا، همچنین برخی از یافته‌های کندی را رد کرده‌اند و در این ماه نوشتند که ترس از بحران بانکی «بیش از حد» بزرگ جلوه داده شده است.
  • بازگشت افغان‌ها روی میز مذاکره عراقچی در کابل

    دنیای اقتصاد: افغان‌ها چند دهه است که در ایران ساکن شده‌اند؛ اما فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها باعث شده است که دولتمردان ایران زاویه نگاهشان را به حضور آنها در ایران را تغییر دهند.
  • کوپن برمی‌گردد؟

    دنیای اقتصاد: روز گذشته بار دیگر بر اجرای طرح کالا برگ الکترونیک در مجلس تاکید شد
  • عراقچی برای اولین‌بار پس از خروج آمریکا از افغانستان به کابل سفر کرد

    ۵ پرونده روی میز ایران و افغانستان

    سفر وزیر امور خارجه ایران به کابل و دیدار با مقام‌های بلندپایه افغانستان در شرایطی صورت می‌گیرد که مسائل، چالش‌ها و فرصت‌های مهمی پیش روی دو همسایه قرار دارد. این اولین سفر یک مقام رسمی بلندپایه جمهوری اسلامی ایران به افغانستان نزدیک به چهار سال پس از خروج آمریکا از افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان در این کشور به شمار می‌رود.
  • نمایندگان مجلس جزئیات کالابرگ الکترونیک را تشریح کردند؛

    بازگشت کوپن به دستورکار دولت

    روز گذشته بار دیگر بر اجرای طرح کالا برگ الکترونیک در مجلس تاکید شد. طرح کالابرگ الکترونیک در دولت سیزدهم از خردادماه سال۱۴۰۲ در راستای حفظ سفره غذایی مردم از تورم کلید خورد و به دنبال آن، ۱۱قلم کالای اساسی برای تامین امنیت غذایی مردم در سبدی غذایی تعریف شد.
  • بازگشت افغان‌ها روی میز مذاکره عراقچی در کابل قرار گرفت

    وضعیت بلاتکلیف مهاجران افغانستانی در ایران

    سفر وزیر امور خارجه ایران به کشور دوست و همسایه، بار دیگر بحث خروج مهاجران افغان از ایران را به روی میز مذاکره کشانده است. خروج افغان‌ها از ایران در سال‌های گذشته تبدیل به یکی از مهم‌ترین چالش‌های دولتمردان ایران شده است. یکی از جنجالی‌ترین اظهارنظرها در این‌باره را عباس عراقچی در سال۱۳۹۸ زمانی که معاون وزارت امور خارجه بود، با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران و افزایش فشار اقتصادی مطرح کرد: «در صورت افزایش تحریم‌های آمریکا و تاثیر آن در کاهش درآمدهای نفتی مجبور به اخراج اتباع افغانستانی از کشور خواهیم شد.»
  • بمب ساعتی مشکلات مالی روسیه چه زمانی می‏‌ترکد؟

    نقش «بودجه سایه» در راهبرد کرملین

    از زمان حمله تمام‌عیار مسکو به اوکراین در سال ۲۰۲۲، اقتصاد روسیه از انتظارات فراتر رفته است. چهره اقتصاد این کشور اگر گلگون نباشد، کریه و ویران‌شده هم نیست. به گزارش سی‌ان‌ان، سال گذشته، اقتصاد جنگی روسیه احتمالا سریع‌تر از ایالات متحده و همه اقتصادهای بزرگ اروپایی رشد کرد. بیکاری به پایین‌ترین حد خود رسیده است و اگر بودجه دفاعی هزینه‌های دیگر را محدود کرده باشد، این فقط موقتی است.
  • نوذر شفیعی استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» مطرح کرد

    تهران و کابل بر مدار مدیریت روابط

    دنیای اقتصاد: وزیر خارجه ایران روز یکشنبه و طی سفری یک‌روزه که نخستین سفر وزیر خارجه به کابل پس از خروج آمریکا از افغانستان است، وارد پایتخت این همسایه شرقی شد.در این سفر طیفی از موضوعات و مباحث مورد علاقه یا نگرانی دو طرف، همچون مساله مهاجران و حقابه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اما پرسش این است که آیا با توجه به تداوم این چالش‌ها، امکان حل‌و‌فصل آنها آن هم با حکومت طالبان وجود دارد؟ ضمن اینکه این حکومت در بیش از سه سال گذشته نیز در رابطه با موضوعات اختلافی با ایران راه نیامده است. نوذر شفیعی، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران و کارشناس مسائل افغانستان، در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» گفت که مساله مهاجران، حقابه و فعالیت ‌گروه‌های مسلح از جمله چالش‌های بین تهران و کابل است. شفیعی معتقد است که همه این موارد با یک چالش مهم مواجه هستند مبنی بر اینکه طالبان یک حکومت رسمی در افغانستان نیست که بتوان با آن وارد توافقات رسمی شد و در این شرایط به نظر می‌رسد که هم طالبان و هم ایران در حال مدیریت روابط دو کشور هستند.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • اولویت ایران؛ مذاکره چندجانبه

    دنیای اقتصاد: ساعاتی پیش خبری مبنی بر اینکه مذاکره مستقیم با امریکا در چارچوب ۱+۵ تایید شده است، منتشر شد. اگر مذاکره مستقیم تایید شود، مذاکره دوجانبه هم طبعا شکل خواهد گرفت؛ این خبر به بحث ها و تفاسیر مختلفی در فضای مجازی دامن زد، بدون آنکه ناظر برتغییر جدیدی باشد.
  • توافق ایران و آمریکا از کدام مسیر؟

    ترامپ در اولین سیگنال رسمی خود به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا، رویکرد دیپلماتیک‌تری نسبت به ایران نسبت به دوره اول ریاست جمهوری خود نشان داده است.