«دنیای‌اقتصاد» به دولت مشورت دهد علی محمدی / دنیای اقتصاد

قبل از شروع بازدید؛ نشست مشترکی بین ‌میهمان گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» و مدیران و سردبیران گروه در دفتر مدیرمسوول برگزار شد. علیرضا بختیاری، مدیرمسوول «دنیای اقتصاد» در این نشست به معرفی بخش‌های مختلف گروه پرداخت و با تاکید بر اینکه «تمرکز دنیای‌اقتصاد و سایر رسانه‌های گروه بر تولید محتواهای پژوهشی در جهت کمک به سیاستگذاری درست از سوی تصمیم‌گیران است»، گفت: «دنیای‌اقتصاد» همواره تلاش کرده سیاست‌های کارآمد و صحیح را برای رفع موانع رشد کسب‌وکارها، رشد اقتصادی و سایر معضلات و چالش‌های کشور به دولتمردان در دوره‌های مختلف معرفی کند و در عین حال با نقدهای سازنده در صورت لزوم، اشکالات سیاستگذاری را نیز هشدار دهد.

بختیاری همچنین با بیان اینکه رسانه‌های بخش‌خصوصی نیازمند فضای شفاف، سالم و بدون محدودیت برای فعالیت حرفه‌ای خود هستند، تصریح کرد: وجود رسانه‌های مستقل و تقویت جریان آزاد اطلاع‌رسانی یکی از نیازهای ضروری برای بهبود مشارکت اجتماعی و رفع مسائل و چالش‌ها در کشور است. در این نشست سیدمهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور از علیرضا بختیاری به عنوان نمونه‌ای از یک مدیر موفق، خوش‌فکر و دوراندیش یاد کرد و گفت: این سبک مدیریت در «دنیای‌اقتصاد»، در حوزه رسانه‌های خصوصی در ایران، کمتر مشاهده می‌شود. «دنیای اقتصاد» نه‌تنها در حوزه اقتصادی، بلکه در بخش رسانه نیز یکی از موفق‌ترین و اثرگذارترین نمونه‌ها در کشور است.

طباطبایی بر اهمیت آموزش و تکثیر چنین تجربیاتی تاکید کرد و افزود: «در فضایی که کشور ما از فقر رسانه‌های مکتوب رنج می‌برد، وجود مجموعه‌ای با چنین عمقی که تا این سطح نیز موفق عمل کند، ارزشمند است. آقای بختیاری این توانایی را داشتند که بهترین کارشناسان را در گروه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد جمع کنند و این اقدام بسیار بزرگی است.» او همچنین پیشنهاد داد که «دنیای اقتصاد»، بخشی را به ترویج تجربه رسانه‌داری اختصاص دهد.

طباطبایی با اشاره به تمرکز جدی این مجموعه بر مسائل اقتصادی، افزود: «اقتصاد، جدی‌ترین و اصلی‌ترین مساله کشور است. مباحثی مانند معیشت خانوارها، تورم و کوچک شدن سفره مردم، بحران تحریم و موضوع قیمت ارز در صدر مشکلات کشور قرار دارند. تلفیق پژوهش‌های علمی با قدرت رسانه‌ای چون دنیای‌اقتصاد که قابلیت نشر گسترده آن را در جامعه دارد، می‌تواند کمک بزرگی به کشور در شرایط پیچیده کنونی ارائه دهد.»

او از مجموعه «دنیای اقتصاد» خواست با همکاری دولت و نهادهای خصوصی، راه‌حل‌های عملی برای معضلات اقتصادی ارائه دهند و تاکید کرد: «مهم‌ترین مسائل امروز کشور تنها با کمک نهادهای مردمی و خصوصی و با اراده جمعی قابل حل است.»

در این جلسه همچنین حسن نمکدوست، مشاور مدیرمسوول «دنیای اقتصاد» گفت: بزرگ‌ترین معضل ساختار رسانه‌ای کشور «چگالی حکومتی» آن است که باعث شده سهم بخش خصوصی در این ساختار بسیار ناچیز باشد. به گفته او، «دنیای اقتصاد» علاوه بر خصوصی‌بودن، استقلال خود را حفظ کرده است و تقویت رسانه‌های مستقل در ایران می‌تواند به نفع دولت باشد. او همچنین اظهار کرد که در سه دهه اخیر، دولت‌ها تلقی خود از رسانه را به صداوسیما محدود کرده‌اند و این دیدگاه باید تغییر کند.

همچنین پویا جبل‌عاملی، سردبیر روزنامه «دنیای اقتصاد» نیز در این نشست ضمن تقدیر از افزایش سطح انتقادپذیری دولت در این دوره تاکید کرد: «اما هنوز برخی مسوولان در حوزه‌های کلیدی سیاستگذاری در دولت چهاردهم، برنامه مشخص خود را اعلام نکرده‌اند و به نظر می‌رسد نوعی تردید برای بیان شفاف وجود دارد. این وضعیت در نحوه تصمیم‌گیری باید خیلی زود اصلاح شود و در عین حال کارهای تخصصی به نهادهای تخصصی سپرده شود.» ‌میهمانان گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» از بخش‌های مختلف گروه از جمله اکوایران، تجارت‌فردا، واحد پژوهش‌ها و تحریریه روزنامه دنیای‌اقتصاد بازدید کردند.