معاون راهآهن:
هیچ برنامهای برای خرید واگن خارجی نداریم
معاون ناوگان شرکت راهآهن کشور با بیان اینکه «این شرکت هیچ برنامهای برای خرید واگن خارجی ندارد» تصریح کرد: بهطور حتم وزیر صنعت در پاسخ به جوسازیهای رسانهای و در رد نظر آنها تاکید کرد که ورود واگن خارجی به کشور هیچ محلی از اعراب ندارد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بابک احمدی اخبار مربوط به واردات واگن به سفارش شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران را شایعه و کذب محض خواند و با اشاره به اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ایستادن روی ریل و جلوگیری از ورود واگنهای روسی گفت: بهنظر میرسد ایشان در رد فضاسازیهای رسانهای، چنین صحبتی را مطرح کرده است.
معاون ناوگان شرکت راهآهن کشور با بیان اینکه «این شرکت هیچ برنامهای برای خرید واگن خارجی ندارد» تصریح کرد: بهطور حتم وزیر صنعت در پاسخ به جوسازیهای رسانهای و در رد نظر آنها تاکید کرد که ورود واگن خارجی به کشور هیچ محلی از اعراب ندارد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بابک احمدی اخبار مربوط به واردات واگن به سفارش شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران را شایعه و کذب محض خواند و با اشاره به اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ایستادن روی ریل و جلوگیری از ورود واگنهای روسی گفت: بهنظر میرسد ایشان در رد فضاسازیهای رسانهای، چنین صحبتی را مطرح کرده است.
وی افزود: شرکت راهآهن هیچ برنامهای برای خرید واگن باری ندارد و تنها پروژه این شرکت در بخش تامین واگن، تسهیل تولید ۵ هزار دستگاه واگن باری در داخل کشور با مشارکت سه واگنساز باری کشور شامل واگنسازی پارس، فولاد درخشان و کوثر در حال انجام است که تامین مالی پروژه از جانب یک شرکت روسی انجام میشود. همچنین تنها اقلام وارداتی شامل ترمز چرخ و محور است که شرکتهای واگنسازی نیز این اقلام را از خارج از کشور تامین میکنند. معاون ناوگان شرکت راهآهن با بیان اینکه «وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز از بدو شروع این پروژه در جریان امور قرار داشته است» گفت: پس از تقسیم مسوولیتها در این پروژه، تصمیم بر ایفای مدیریت بخش ساخت داخل پروژه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفته شد.
احمدی تصریح کرد: بهطور حتم وزیر صنعت کاملا در جریان امور قرار دارد و به منظور رد شایعات بیاساس این اظهارات را بیان کرده است و از نظر من نیز تمام مطالب عنوانشده درخصوص خرید واگن کامل از روسیه توسط شرکت راهآهن کذب است. وی با اشاره به تفاوت بخش خصوصی و دولتی در تامین ناوگان بیان کرد: شرکت راهآهن متولی بخش خصوصی و اهرم اعمال فشار برای خرید از داخل کشور و جلوگیری از واردات واگن نیست؛ زیرا بخش خصوصی اختیار اموال و سرمایه خود را دارد و با مقایسه قیمت واگن داخلی و خارجی اقدام به خرید میکند. این مقام مسوول تاکید کرد: زمانی که از محل منابع دولتی مانند «وام وجوه اداره شده»، تسهیلاتی به بخش خصوصی اعطا شود بهطور حتم با توجه به «قانون استفاده حداکثری از توان فنی-مهندسی داخلی» نظارت خواهیم کرد.
تاثیر بستههای حمایتی شرکت راهآهن در تولیدکنندگان واگن باری کشور
معاون شرکت راهآهن با توجه به بستههای حمایتی این شرکت طی دو سال گذشته خاطرنشان کرد: این بستهها موجب ایجاد شور و اشتیاق برای سرمایهگذاری و فعال شدن متقاضیان در حملونقل ریلی شده است؛ بهطوریکه امروز برای ۸ هزار واگن باری تقاضا در بازار سرمایهگذاری وجود دارد. وی در ادامه با اشاره به وجود ظرفیت تولید سالانه حدود ۱۵۰۰ دستگاه واگن باری در داخل کشور بیان کرد: اما این ظرفیت بالقوه، فعلیت پیدا نمیکند، مگر اینکه مشکلات مالی شرکتهای واگنساز برطرف شود و از طرف دیگر شرکتهای واگنساز بتوانند تسهیلات فروشنده و روش فروش اقساطی را ارائه کنند.
ابلاغ پیشنهاد حمایتی وزیر راه و شهرسازی از واگنسازها در دولت
احمدی تصریح کرد: در ایران شرکتهای لیزینگ فروش واگن وجود ندارد و بانکها نیز تسهیلات کافی برای این صنعت قائل نمیشوند؛ بنابراین یک حلقه مفقوده در این میان وجود دارد که به نظر میرسد وزارت صنعت، معدن و تجارت باید ورود پیدا کند و منابعی را در اختیار واگنسازها قرار دهد تا آنها بتوانند عرضه اقساطی داشته باشند. معاون ناوگان راهآهن با بیان اینکه «در صورت وقوع این اتفاق رغبت بسیار زیادی برای خرید واگن در کشور ایجاد خواهد شد» یادآور شد: پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی از سوی معاون اول رئیسجمهوری به وزیر صنعت، رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی برای تهیه مدلی برای ارائه تسهیلات به واگنساز نیز ابلاغشده است تا همانند شرکتهای خودروساز از واگنسازها نیز حمایت شود. وی خاطرنشان کرد: در حالحاضر تقاضای سرمایهگذاری برای تولید هشت هزار واگن باری در کشور وجود دارد، اما باید نقدینگی لازم و تسهیلات بانکی نیز برای تحقق این سرمایهگذاریها فراهم شود.
احمدی با اشاره به فناوری ساخت واگن باری داخل کشور بیان داشت: فناوری داخل کشور بهروز است، اما بخشی از قطعات مانند سیستم ترمز به دلیل تقاضای ناکافی (در حدود یک هزار عدد) در داخل کشور تولید نمیشود و با توجه به اینکه سرمایهگذاری در تیراژ پایین اقتصادی نیست، هیچکس حاضر به سرمایهگذاری برای تولید سیستم ترمز یک هزار واگن نمیشود. معاون شرکت راهآهن با بیان اینکه «فشار برای تولید محصول غیراقتصادی تنها به مقصود تولید داخل صحیح نیست.» گفت: تولید داخل محصولی که سه برابر نمونه خارجی هزینه داشته باشد بیفایده خواهد بود؛ بنابراین باید تولید داخل را مدیریت و نیازها را تجمیع کرد تا برای تولیدکننده عرضه محصول باقیمت رقابتی اقتصادی باشد. احمدی خاطرنشان کرد: اما تولید یارانهای رقابتی و پایدار نخواهد بود و تولیدکننده هیچوقت روی پای خود نمیتواند استوار شود، به همین خاطر تنها راهکار، نگاه بلندپروازانه به تولید رقابتی باهدف صادرات است که تیراژ تولید در این مقیاس از یک هزار به پنج تا ۱۰ برابر افزایش و قیمت نهایی کاهش مییابد.
نیاز به ایجاد منابع برای فروش اقساطی تولیدکنندگان ناوگان داخل کشور
معاون ناوگان شرکت راهآهن با اشاره به نمونههای مشابه در کشورهای مختلف ابراز داشت: وزارتخانههای متولی در سایر کشورها با ارائه تسهیلات و مشوقها از تولیدکنندگان حمایت میکند تا بتوانند فروش اقساطی و صادرات انجام دهند، به همین خاطر میطلبد بهجای انتقاد از اقدام مصرفکنندگان داخلی برای خرید محصول خارجی، راهکارهای مناسب برای حمایت از تولیدکنندگان همچون ایجاد منابع برای فروش اقساطی را موردتوجه قرار داد. وی تصریح کرد: بهجای اینکه صورتمساله را پاککنیم، بهتر است مشکل عدم وجود منابع مالی برای تولیدکنندههای کشور که توانایی بالایی دارند را رفع کنیم، در غیر این صورت با توجه به مالکیت بخش خصوصی بر منابع مالی خود باید شاهد خرید آنها بهدلخواه و از هر فروشنده داخلی و خارجی باشیم. احمدی در پایان مجددا یادآور شد: شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران هیچگونه خریدی از واگنسازهای خارجی ندارد و تمام مطالب مطرحشده در این خصوص شایعه و کذب محض است.
ارسال نظر