فایننشال تایمز در تحلیلی به بررسی آینده نامطمئن پروژههای زیرساختی انگلیس پرداخت
سوت خروج قطار بریتانیا
دنیای اقتصاد: بمب خبری روز سوم تیر، اعلام نتایج رفراندوم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یا «برگزیت» بود. مردم انگلیس بهرغم همه تهدیدها و هشدارها مبنی بر تضعیف اقتصاد کشورشان، خواهان خروج از اتحادیه اروپا شدند. پس لرزههای این تصمیم انگلیسیها حوزههای مختلف اقتصادی را دستخوش تغییر خواهد کرد و بخش ریلی نیز یکی از آنها است.
نشریه فایننشال تایمز در تحلیلی در این باره نوشته است «برگزیت» به معنای آینده نامطمئن برای پروژههای زیرساختی است. پس از رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، تحلیلگران و دولتمردان انگلیس در حال محاسبه تاثیر این تصمیم بر پروژههای زیرساختی هستند که برای دیوید کامرون، نخستوزیر این کشور یک پیروزی محسوب میشدند.
دنیای اقتصاد: بمب خبری روز سوم تیر، اعلام نتایج رفراندوم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یا «برگزیت» بود. مردم انگلیس بهرغم همه تهدیدها و هشدارها مبنی بر تضعیف اقتصاد کشورشان، خواهان خروج از اتحادیه اروپا شدند. پس لرزههای این تصمیم انگلیسیها حوزههای مختلف اقتصادی را دستخوش تغییر خواهد کرد و بخش ریلی نیز یکی از آنها است.
نشریه فایننشال تایمز در تحلیلی در این باره نوشته است «برگزیت» به معنای آینده نامطمئن برای پروژههای زیرساختی است. پس از رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، تحلیلگران و دولتمردان انگلیس در حال محاسبه تاثیر این تصمیم بر پروژههای زیرساختی هستند که برای دیوید کامرون، نخستوزیر این کشور یک پیروزی محسوب میشدند. از جمله این پروژهها، پروژه قطارهای پرسرعت۲ موسوم به HS۲ است که از نظر برخی مخالفان، پروژههای غیرضروری محسوب میشوند و نباید از این پس در اولویت قرار گیرند. گروه دیگری از صاحبنظران اما این پروژه را یکی از قربانیان «برگزیت» میدانند. گر چه دفتر بودجه انگلستان که مسوول تامین بودجه پروژههای ریلی است، هنوز در مورد بررسی مجدد پروژههای مصوب شده اشارهای نکرده است، اما با توجه به تحولات اخیر انتظار میرود در فصل پاییز نتایج بررسیهای مجدد پروژههای ریلی و اولویتبندی آنها برای اقتصاد انگلیس به عموم مردم اعلام شود. لرد تونی برکلی، رئیس گروه صنایع ریلی باری «ریل فریت» ضمن انتقاد از نتایج رفراندوم و تبعاتی که میتواند بر صنعت ریلی انگلستان بگذارد چنین هشدار داد: «اولویت دولت در شرایط کنونی پروژههایی غیرضروری همچون HS۲ نخواهد بود.»
البته مسوولان برخی پروژههای ریلی از آرامش خاطر نسبی برخوردارند. یکی از آنها، شرکت کانادایی بمباردیر ایت که در شهر دربی انگلستان، بیش از ۱۰۰۰ نفر را به استخدام درآورده است تا برای ساخت خطوط ریلی کار کنند. البته شرکت بمباردیر در چندین کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا فعالیت میکند و هشدار داده است که چشمانداز آینده هنوز روشن نیست و نباید به این زودی در مورد تاثیر رای انگلیسیها بر پروژههای ریلی از عدد و رقم استفاده کرد. در بیانیه این شرکت آمده است: «ما همچون گذشته به فعالیتهای خود متعهد هستیم، هنوز همه کارکنان و مشتریان ما در انگلستان حاضرند و همچنان با دولت انگلیس و سایر سهامداران صنعت ریلی به همکاری خود ادامه خواهیم داد.» گرچه بسیاری صاحبنظران مانند مقامات شرکت بمباردیر بر این باورند که هنوز نباید رقمی برای تاثیرات برگزیت بر صنعت ریلی ارائه کرد، اما نشریه ایندیپندنت در گزارشی پیشبینی کرده است که نتیجه این رفراندوم بریتانیا موجب خواهد شد که نرخ بلیت قطارها سالانه ۱۰۰ پوند افزایش یابد. این در شرایطی است که هماکنون نرخ قطارها بهخاطر سطح پایین تورم پایین نگه داشته شده است. در گزارش نشریه ایندیپندنت آمده است رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا به معنی افزایش ۱۵۰ پوندی نرخ بلیت قطار در مسیر لندن به آکسفورد است. نرخ بلیت از آشفورد به لندن هم تا ۱۶۵ پوند افزایش خواهد یافت. مسافرانی که از لیورپول به منچستر سفر کنند شاهد افزایش قیمت سالانه ۸۰ پوند در بلیت قطارهایشان خواهند بود.
افت ارزش پوند موجب افزایش نرخ تورم در انگلیس خواهد شد و این افزایش همه قیمتها از جمله نرخ بلیت قطارها را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. وزارت خزانهداری انگلیس پیشبینی کرده است که بر اثر این تصمیم، نرخ تورم ۳/ ۲ تا ۷/ ۲ درصد افزایش خواهد یافت. این در شرایطی است که همزمان با اعلام نتیجه رفراندوم ارزش پوند، واحد پول ملی انگلیس، به پایینترین حد خود طی ۳۰ سال گذشته رسید. لرد آدونیس، وزیر سابق حملونقل انگلیس میگوید رای منفی بریتانیاییها به ماندن در اتحادیه اروپا بهطور میانگین به معنای افزایش ۱۰۰ پوندی هزینههای سفرهای ریلی برای آنها خواهد بود. در ماه ژانویه مسافران خطوط ریلی انگلیس با افزایش ۱/ ۱ درصدی هزینههای قطارها در انگلستان و ولز مواجه شدند. این افزایش کمترین افزایش قیمت در شبکههای ریلی طی ۶ سال گذشته بود و علت آن این موضوع بود که نرخ تورم انگلیس در سطح بسیار پایین یعنی رقم یک درصد تثبیت شده بود.
آنچه بیتردید میتوان در مورد صنعت ریلی انگلستان پیشبینی کرد این است که بهزودی شاهد افزایش تورم، افزایش قیمت بلیتها، کاهش قدرت خرید مردم و در نتیجه کاهش تقاضا از سوی مسافران و کسبوکارهایی که بار خود را به قطارها میسپردند خواهیم بود. تعلیق بسیاری از پروژههای ریلی مسافری و باری و کاهش دستمزدهای کارکنان بخش ریلی و افزایش بیکاری کارکنان این صنعت دور از ذهن نخواهد بود. پروژههای مشترکی که بین انگلیس با سایر کشورهای اتحادیه اروپا مورد بررسی و مذاکره بود لغو خواهد شد یا دست کم به حال تعلیق درخواهند آمد، خبری که برای انگلستان اصلا خوش نخواهد بود. مقامات صنعت ریلی برای جذب سرمایهگذاران و شرکتهای خارجی مجبور به چانهزنیهای بیشتر خواهند شد، کاری که در مقام یک قدرت اتحادیه اروپا نیازی به آن نداشتند. گویی سوت قطارهای انگلیسی به علامت رسیدن به ایستگاه برگزیت به صدا درآمده است.
ارسال نظر