یک تحقیق جدید نشان داد
شتاب سرمایههای چینی به سوی مسیر ریلی
شادی آذری
براساس نتایج یک تحقیق جدید که توسط یک بانک سرمایهگذاری چینی منتشر شده است، از سال ۲۰۱۵ تاکنون، حملونقل ریلی و ساختوسازهای مربوط به آن، در حدود نیمی از سرمایهگذاریهای کشور چین در بخش زیرساختها را به خود اختصاص داده است. براساس گزارشی که بانک سرمایهگذاری CICC چین منتشر کرده است، کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین بهعنوان نهاد ارشد برنامهریزی در این کشور ۴۶ درصد از سرمایهگذاری طرحهای زیرساختی کشور را به بخش ریلی اختصاص داده است. بر این اساس، پس از آنکه کمیسیون مربوطه با مقاومتهای بانک توسعه چین و بانک توسعه کشاورزی این کشور در برابر ۱۰ مشوق سرمایهگذاری بر زیرساختها و ایجاد ثبات در رشد اقتصادی مقابله کرد، توانست در ماه سپتامبر ۲۰۱۵ بر سرعت تصویب پروژههای زیرساختی بیفزاید.
شادی آذری
براساس نتایج یک تحقیق جدید که توسط یک بانک سرمایهگذاری چینی منتشر شده است، از سال ۲۰۱۵ تاکنون، حملونقل ریلی و ساختوسازهای مربوط به آن، در حدود نیمی از سرمایهگذاریهای کشور چین در بخش زیرساختها را به خود اختصاص داده است.براساس گزارشی که بانک سرمایهگذاری CICC چین منتشر کرده است، کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین بهعنوان نهاد ارشد برنامهریزی در این کشور ۴۶ درصد از سرمایهگذاری طرحهای زیرساختی کشور را به بخش ریلی اختصاص داده است.بر این اساس، پس از آنکه کمیسیون مربوطه با مقاومتهای بانک توسعه چین و بانک توسعه کشاورزی این کشور در برابر ۱۰ مشوق سرمایهگذاری بر زیرساختها و ایجاد ثبات در رشد اقتصادی مقابله کرد، توانست در ماه سپتامبر ۲۰۱۵ بر سرعت تصویب پروژههای زیرساختی بیفزاید. از آن زمان به بعد، این کمیسیون بیش از ۱۰۰ پروژه یا طرح ریلی برای ساخت سیستمهای ریلی را به تصویب رسانده است که مجموع سرمایهگذاری بر آنها به بیش از ۲ تریلیون یوآن، برابر با ۶ /۳۰۹ میلیارد دلار آمریکا بالغ میشود.
براساس این تحقیق جدید، دولتهای محلی چین سهم بزرگی در پروژههای سرمایهگذاری مشترک خصوصی- دولتی سال ۲۰۱۵ ایفا کردند تا منابع مالی توسعه زیرساختها فراهم شود. این گزارش اعلام کرده است تا پایان فوریه ۲۰۱۶ سرمایهگذاری مشترک خصوصی- دولتی در کل ۷۱۱۰ پروژه از این نوع را با مجموع سرمایهگذاری ۳/ ۸ تریلیون یوآن، تامین کرده است که از این تعداد ۶۰۰۰ پروژه با مجموع ۸/ ۶ تریلیون یوآن سرمایه از سال ۲۰۱۵ آغاز به کار کردهاند. این تحقیق اعلام کرده است که اغلب پروژههای سرمایهگذاری مشترک خصوصی- دولتی چین هنوز در فاز شناسایی و تعریف قرار دارند که سهم آنها از مجموع سرمایهگذاریها ۶۹ درصد است. شانگدونگ، گویژو، یوننان، سیچوآن و هنان، پنج استان چین هستند که بیشترین سرمایهگذاری بخش ریلی در آنها متمرکز شده است. این در حالی است که تحقیق مذکور فاش کرده است استان شنزن با وجود آنکه از وضعیت مالی بسیار خوبی بهرهمند است، در چنین پروژههایی که بخشهای خصوصی و دولتی بهطور مشترک در آنها سرمایهگذاری کرده باشند فعالیتی نداشته است. براساس این تحقیق، ارزش قراردادهای زیرساختهای ریلی که به امضای بنگاههای بزرگ ساختوساز بخش دولتی چین رسیدهاند، طی سال ۲۰۱۵ رشدی ۱/ ۱۷ درصدی یافته است که نسبت به رقم رشد ۱/ ۵ درصدی سال ۲۰۱۴ سرعت قابلتوجهی را نشان میدهد.این تحقیق پیشبینی کرده است که رشد سرمایهگذاری در بخش ریلی چین طی سال ۲۰۱۶ افزایش خواهد یافت و بر این اساس، رشد سرمایهگذاری برکل زیرساختهای چین نیز با شروع پروژههای جدید ریلی تسریع خواهد شد. انتظار میرود این رشد سرمایهگذاری بر زیرساختهای ریلی چین به ایجاد ثبات در رشد اقتصادی این کشور کمک کند. چندی است که چین سیاستهای اقتصادی خود را تغییر جهت داده و اقتصاد این کشور مسیر گذار از یک اقتصاد صادرات محور به اقتصادی بر پایه تقاضای داخلی را طی میکند. افزایش سرمایهگذاری بر زیر ساختهای ریلی بخشی از برنامه سیاستگذاران این کشور برای طی این دورهگذار و دستیابی به رشد اقتصادی با ثبات محسوب میشود.
ارسال نظر