روایت بمباران اندیمشک
این اثر وقایعی را در دهه ۶۰ روایت میکند و درباره بمباران ۴ آذرماه سال ۱۳۶۵ در اندیمشک است. این بمباران ۱۰۰ دقیقهای طولانیترین بمباران هوایی بعد از جنگ جهانی دوم و طولانیترین بمباران در ایران لقب گرفته که متاسفانه تعداد زیادی از زنان و کودکان و افراد غیرنظامی در این اتفاق به شهادت رسیدند.
«آوانتاژ» روایتی است از آن روزها و افرادی که در این میان شهید شدهاند. داستان نمایش درباره پسربچهای است که فوتبالیست خوبی بوده و حتی ممکن بود در آینده عضو تیم ملی فوتبال شود اما در این حادثه کشته میشود. اگر او زنده میماند، میتوانست تجربیات زیادی را کسب کند در حالی که مرگ این پسر همه آرزوهایش را تباه کرد. او دیدن بسیاری از اتفاقات تاریخی و ورزشی را از دست میدهد در حالی که حقش این نبود و باید زندگی میکرد.در این نمایش این طور تصور شده که اگر این پسربچه زنده میماند زندگیاش چگونه میشد و چه تجربیاتی را از سر میگذراند. چنین وقایعی که بهصورت ناخواسته رخ میدهد و افراد غیرنظامی را درگیر میکند، بسیار دردناک هستند و متاسفانه چند روز قبل نیز در حادثه تروریستی اهواز شاهدش بودیم. با این اتفاقات آینده از یکسری از آدمها گرفته میشود در حالی که آنها هیج تقصیری نداشتند و میتوانستند زندگی طبیعی را طی کنند.
تولید این اثر نمایشی کار بسیار سختی بود چون قسمت زیادی از این اثر، مستند است و جمعآوری اطلاعات بسیار مشکل بود. کامران شهلایی نویسنده نمایش برای نگارش متن مصاحبههای زیادی با بازماندگان این حادثه داشت و این اتفاق بعد از گذشت این همه سال هنوز برای بازماندگان دردناک است و این تجربه تلخ را فراموش نکردهاند.
نمایش «آوانتاژ» به نویسندگی کامران شهلایی و کارگردانی کامران شهلایی و محمد لارتی هر روز ساعت۱۸:۳۰ در تالار حافظ روی صحنه میرود.
ارسال نظر