آگاهی و فناوری، کلید تغییر سبک زندگی جوانان

گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد- نیلوفر ادیب‌نیا: مطالعات اخیر نشان می‌دهد که جوانان کمتر به سمت رفتارهای پرخطر مانند مصرف مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند؛ به نحوی که افزایش آگاهی، تغییر در ارزش‌ها و دسترسی بیشتر به فعالیت‌های سالم‌تر، از جمله عواملی هستند که در این تغییر نقش داشته‌اند.

بر اساس مقاله‌ای از نشریه اکونومیست، همه‌گیری کرونا ضربه مهلکی به صنعت تفریحات شبانه بریتانیا وارد کرد و باعث تعطیلی ۳۷ درصد از کلوب‌های شبانه این کشور شد.

با وجود بهبود شرایط، بسیاری از این کسب‌وکارها نتوانستند فعالیت خود را از سر بگیرند. این انجمن خیر می‌دهد که در صورت ادامه این روند، در بریتانیا مراکز تفریحی شبانه کمتر و کمتر خواهند شد و سبک زندگی شبانه شهروندان به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

متعددی از جمله افزایش هزینه‌های نیروی کار، قوانین سختگیرانه‌تر شهری و افزایش شکایات ناشی از سروصدا، در تعطیلی کلوپ‌های شبانه مؤثر بوده‌اند. همچنین دلیل اصلی این کاهش، تغییر در سبک زندگی جوانان است.

آمار نشان می‌دهد که تمایل جوانان به گذراندن اوقات فراغت در خانه و شرکت در فعالیت‌های جایگزین به طور چشمگیری افزایش یافته است. خوشبختانه روند کاهش مشارکت جوانان در رفتارهای پرخطر در بیشتر کشورهای توسعه‌یافته مشاهده می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهند که نسل جوان امروز به دنبال تجربیات جدیدتر و سالم‌تری هستند. عوامل مختلفی مانند افزایش آگاهی نسبت به خطرات برخی رفتارها، تغییر در ارزش‌ها و اولویت‌ها و گسترش فرصت‌های تفریحی سالم‌تر در این تغییر نقش دارند؛ اما چرا جوانان امروز کمتر به دنبال رفتارهای پرخطر هستند؟

باید در پاسخ به این سوال گفت که عوامل متعددی در این زمینه مؤثر است. در واقع نظارت بیشتر والدین، تأثیر فرهنگ‌های مختلف، افزایش آگاهی در مورد عواقب برخی رفتارها، گسترش فناوری و دسترسی آسان به سرگرمی‌های خانگی جذاب، از جمله این عوامل موثر هستند.