شماره روزنامه ۵۹۹۲
|

  • مسیر فوتبالی برای خودروسازان

    دنیای اقتصاد: طلسم واگذاری سهام سرخابی‌ها بالاخره شکسته شد و اکنون این پرسش مطرح است که آیا واگذاری سرخابی‌ها می‌تواند مقدمه خصوصی‌سازی دو خودروساز بزرگ کشور را فراهم کند؟ سوال مذکور از این رو مطرح است که شباهت‌های زیادی در کنار تفاوت‌ها میان واگذاری سرخابی‌ها و خودروسازان وجود دارد.
  • فصل جدید ترکیه-حماس؟

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور ترکیه پس از گفت‌وگو با رهبر حماس در استانبول، از فلسطینیان خواست تا متحد شوند. با اعلام قطر مبنی بر اینکه نقش خود را به‌عنوان میانجی بین حماس و اسرائیل مورد ارزیابی دوباره قرار خواهد داد، اردوغان با این دیدار نشان داد که او هم خواهان نقش است.
  • ترمز سیاسی متروی چینی؟

    دنیای‌اقتصاد، گروه مسکن و شهری: دعوای لفظی دولت و شهرداری برسر «واگن‌های متروی سفارش‌داده‌شده به چینی‌ها» به قدری بالا گرفته است که ناظران از «اصل ماجرا» غافل مانده‌اند. ۶سال از قرارداد تهران با شرکت چینی برای تامین سهم کوچکی (۳۰درصد) از کمبود بزرگ ناوگان حمل‌ونقل عمومی پایتخت می‌گذرد؛ ادعای مالی و اختلاف غیرفنی، عامل درجازدن این پروژه است.
  • ارز خودرو کجا رفت؟

    دنیای اقتصاد: گمرک کشور برای نخستین‌بار، جزئیاتی از گیرندگان ارز خودرو و میزان ارز تخصیصی به واردات قطعات و موتورسیکلت را منتشر کرد. پیش از این فعالان عرصه تولید و واردات خودرو نسبت به عدم تخصیص ارز مناسب از سوی سیاستگذار ارزی انتقاداتی را مطرح کرده بودند.
  • رکورد فروش نفت ایران

    دنیای اقتصاد: سطح صادرات نفت ایران به‌رغم تحریم‌های گسترده غرب، به بالاترین حد خود از سال۲۰۱۹ و در طی ۶سال گذشته رسید. به باورکارشناسان و فعالان بازار جهانی نفت، به ‌موازات انتظار برای کاهش منازعات در خاورمیانه، دنیا افزایش تولید و صادرات نفت‌خام ایران را باور کرده است.
  • جیب پرپول نسل زد

    دنیای اقتصاد: نسل زد در کشورهای ثروتمند از درآمد بیشتری نسبت به دیگر نسل‌ها زمانی که همسن آنها بودند، برخوردار است. همچنین این نسل الگوی رفتاری متفاوتی در محل کار دارد و علاقه کمتری به کارآفرینی دارد. الگوی تحصیلی نسل زدی‌ها نیز متفاوت با نسل‌های قبل است.
  • چشم‌انداز رشد اقتصادی و تورم

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: صندوق بین‌المللی پول آخرین پیش‌بینی از اقتصاد ایران را به‌روز کرد. بر اساس آمارها، رشد اقتصادی ایران در سال جاری به ۳.۳درصد خواهد رسید. همچنین پیش‌بینی شده است که نرخ تورم در سال جاری به رقم ۳۷.۵درصد برسد. نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ بدون تغییر ۳.۲درصد خواهد ماند.
  • واردات نامرئی خودرو

    دنیای اقتصاد: در شرایطی‌که وزیر صمت از وجود ۵۰هزار خودرو در گمرکات کشور خبر می‌دهد، ورود قطره‌چکانی خودروهای خارجی به کشور، جز التهاب بازار نتیجه دیگری نداشته است. با این حال به نظر می‌رسد با وجود چشم‌انتظاری ثبت‌نام کنندگان، اراده محکمی برای ترخیص این خودروها وجود ندارد.
  • مسیر جایگزین دخالت ارزی

    دنیای اقتصاد: سیاست پیمان‌سپاری ارزی باعث ایجاد دو مشکل بازگشت با تاخیر ارز کالاهای صادراتی و دگراظهاری گمرکی شده است. بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، امکان رفع این مشکلات با ارائه برخی مشوق‌ها به صادرکنندگان و ایجاد یک بازار ارز کنترل‌شده وجود دارد.
  • سیاه و سفید اقتصاد رفتاری

    دعوا بر سر صحت و سقم نتایج مقالات علمی در برخی نحله‏‏‌های اقتصاد چیز عجیبی نیست و در تاریخ مدرن علم بی‏‏‌شمار مثال و نمونه دارد، اما قضیه اقتصاد رفتاری کمی متفاوت است. لو رفتن داده‏‏‌سازی در برخی از مهم‌ترین مقالات شاخه رفتاری موجب شده تا بسیاری با تردید به کل این نحله و بینش‏‏‌هایی که برای تفسیر و تبیین مسائل ارائه می‌کند، نگاه کنند.
  • معمای تقاضای خودرو

    دنیای اقتصاد: تقاضای واقعی خودرو در کشور چه میزان است؟ این پرسشی است که با توجه به رشد تقاضای ناشی از سفته‌بازی در بازار خودروی کشور، پاسخ به آن سخت است. آنچه مشخص است سیاستگذار با دخالت در قیمت‌گذاری خودرو در اصل، بخش تقاضا را دستکاری و تقاضای کاذب ایجاد کرده است.
  • آدرس غلط معاون شهردار

    ادعای معاون شهردار تهران مبنی بر «اثر رشد ساخت‌وساز بر آرامش مسکن» با داده‌های ۲۲ساله از بازار املاک پایتخت راستی‌آزمایی شد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد این تورم مسکن است که بر نبض تولید مسکن اثر دارد نه دومی بر اولی. کارنامه سال۸۶ و سال‌های ۸۹ و ۹۰، آن ادعا را رد می‌کند.
  • خیز تجار برای بازارهای جدید

    دنیای‌اقتصاد: تجار ایرانی برای ورود به بازارهای جدید خیز برداشته‌اند. برگزاری «ایران اکسپو۲۰۲۴» اهرمی برای تسهیل این مسیر است. در این راستا معاون وزیر امور خارجه از همکاری همه‌جانبه این وزارتخانه با نمایشگاه مذکور سخن گفته و عنوان کرده است این نمایشگاه می‌تواند در توسعه صادرات و ارزآوری موثر باشد.
  • مسیریابی تورم از کانال نقدینگی

    مسیریابی کانال اثرگذاری بر تورم یکی از مهم‌ترین سوالات امروز اقتصاد ایران است. گروهی نقدینگی را موتور اصلی تورم‌ساز عنوان می‌کنند و در مقابل گروهی نقش این عامل را چندان پررنگ نمی‌دانند. در همین رابطه پرویز خوشکلام خسروشاهی، اقتصاددان به بررسی سازوکار تاثیر نقدینگی بر تورم پرداخته است.
  • درس‏‏‏‏‏‏‏‌های جدید اقتصاد رفتاری

    در ۲۹ اکتبر سال‌۱۹۲۹ بود که دهه ‌پررونق و پرهیاهوی بیست در آمریکا به پایان ناگهانی خود رسید. در رویدادی مشهور شده به «سه‏‏‏‏‏‏‏‌شنبه سیاه»، بازار سهام آمریکا سقوط کرد و تا مدت زمانی طولانی در دهه‌۱۹۵۰ نتوانست به اوج تاریخی خود در سال‌۱۹۲۹ دست‌یابد. اثرات این سقوط فقط در بازار سهام احساس نشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر