شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

آیا بازار ارز توافقی در شرایط تعادلی قرار دارد؟ «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

کسب‌وکارها از حذف ارز نیمایی رضایت دارند. این را می‌توان از بررسی روند حاکم بر بازار ارز تجاری و گفت‌وگو با اهالی اقتصاد، نمایندگان مجلس و کارشناسان دریافت. ۱۸فعال حوزه تجارت در پاسخ به نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» تاکید کردند سیاستگذار توانسته است با اقدامات خود تعادل بهتری در بازار ارز ایجاد کند؛ از…

«لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» تصویب شد ؛

در ارزیابی جهت‏‏‏‏‏‌گیری کشورهای موفق در زمینه توسعه‌تجارت، نقش موافقت‌نامه‏‏‏‏‏‌های تجارت آزاد و ترجیحی بی‏‏‏‏‏‌بدیل است. این نوع از تفاهم‎‏‏‏‏‏‌نامه‏‏‏‏‏‌ها با شکل‌دادن به یک تعهد دوطرفه، مسیر را برای دادوستد بهتر کالا بدون ایجاد تهدید برای کسب‌وکارهای دو طرف فراهم می‌کند. ایران در ماه‌های اخیر…

    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • سهم تجارت از حمل‌ونقل ریلی بررسی شد؛ شواهدی تازه از افول شبکه جابه‌جایی ‌بار در ایران

    حمل کالا در ریل انحرافی

    صنعت حمل‌ونقل ریلی از اثرگذاری بالایی بر روند انتقال کالا، محصول و شرایط تولید و تجارت برخوردار است. اما حمل ریلی به‌عنوان صنعتی ملی، آنطور که باید و انتظار می‌رود توسعه‌نیافته‌است. با وجود اهمیت حمل ریلی در انتقال بار، سهم این صنعت از جابه‌جایی در سال‌های اخیر کاهشی بوده‌است. میزان انتقال‌بار از طریق ریل در سال‌۱۳۹۹‌ برابر ۵۱‌میلیون ‌تن بوده و با افت ۱۸.۶‌درصدی به ۴۳‌میلیون ‌تن در سال‌۱۴۰۲کاهش‌یافته‌است. در همین‏‏‏‏‌حال نسبت‌بار ریلی به جاده‌ای که در سال‌۱۳۹۹‌ برابر ۱۰.۲‌درصد برآورد ‌شده بود، در سال‌۱۴۰۲ به ۷.۵‌درصد کاهش ‌یافته است. شواهد موجود نشان می‌دهد همزمان با جهش سریع سیستم‌های لجستیکی، حمل ‌بار و مسافر در منطقه و توسعه مبتنی بر کریدورها در خاورمیانه، ایران ممکن است ظرفیت‌های معمول و تاریخی خود در زمینه حمل کالا با ریل را از دست بدهد. موضوعی که اثر عمیقی بر هزینه تمام‌شده محصول و مقیاس‏‏‏‏‌پذیری تولید دارد که نهایتا سطح رقابت‌پذیری صنایع داخلی و کالاهای «ساخت ایران» در بازارهای منطقه‌ای و جهانی را کاهش می‌دهد.
  • تکذیب در دسترس‌بودن اطلاعات صادرکنندگان

    گمرک ایران ادعاها درخصوص در دسترس‌بودن اطلاعات تمامی صادرکنندگان از سوی گمرک را تکذیب کرد.
  • ضرورت رفع مشکل FATF و تحریم‌ها برای استفاده از فرصت تجارت آزاد با اوراسیا

    رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران، چالش اول برای استفاده از فرصت تجارت آزاد ایران با اوراسیا را، تداوم تحریم‌ها دانست و گفت: مانع دیگر عدم‌پذیرش FATF است. این موضوع باید زودتر تعیین‌تکلیف شود.
  • «مکنزی» چشم‌‌‌‌‌انداز تعرفه‌های تجاری در سال‌۲۰۲۵ را تحلیل کرد

    جعبه ‌‌‌‌‌ابزار مدیران در عصر ترامپ ۲

    شدت‌گرفتن جنگ تعرفه‌‌‌‌‌ای تبعات مختلفی دارد که بررسی و شناخت آنها حائزاهمیت است. متنوع‌‌‌‌‌تر‌شدن سبد شرکای تجاری و تلاش برای اتخاذ رویکردی منعطف در برخورد با این مدل جدید از تجارت، مهم‌ترین توصیه مکنزی به مدیران صنایع و بازیگران تجاری است.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • در گفت‌وگو با مسوولان سابق سازمان توسعه‌تجارت‌ علت افت تجارت با دومین قاره بزرگ جهان بررسی شد

    بیرون از آفریقا

    تابستان سال‌گذشته پس از سفر رئیس‌جمهور فقید و هیاتی از مقامات دولت سیزدهم به سه کشور آفریقایی، امیدها برای توسعه‌تجارت با کشورهای این قاره افزایش‌یافت، با این‌وجود ۱۷‌ماه پس از سفر هیات ایرانی به کنیا، اوگاندا و موزامبیک، نه‌تنها در آمار صادرات ایران به قاره آفریقا افزایشی مشاهده نمی‌شود، بلکه بر اساس آخرین آمار تفکیکی گمرک، میزان صادرات ایران به قاره آفریقا در هفت ماهه ابتدای سال‌جاری، از نظر وزنی ۱۶‌درصد و از نظر ارزش ۱۲‌درصد کاهش داشته‌است.
  • در نشست مطبوعاتی وزیر جهادکشاورزی مطرح شد

    لزوم تمرکز بر تولید داخلی

    وزیر جهادکشاورزی، غلامرضا نوری‌قزلجه در نخستین نشست‌‌‌‌‌‌ خبری خود که روز سه‌شنبه در سالن توسعه وزارت جهادکشاورزی برگزار شد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • آیا بازار ارز توافقی در شرایط تعادلی قرار دارد؟ «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    سنگ محک ارز تجاری

    کسب‌وکارها از حذف ارز نیمایی رضایت دارند. این را می‌توان از بررسی روند حاکم بر بازار ارز تجاری و گفت‌وگو با اهالی اقتصاد، نمایندگان مجلس و کارشناسان دریافت. ۱۸فعال حوزه تجارت در پاسخ به نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» تاکید کردند سیاستگذار توانسته است با اقدامات خود تعادل بهتری در بازار ارز ایجاد کند؛ از این رو تداوم روند فعلی می‌تواند به ثبات ارزی و رونق صادرات و واردات منجر شود. رئیس کمیسیون جهش تولید نیز موافق این سیاست است. با اینکه منتقدان از اوج‌گیری نرخ ارز شکایت دارند، اما شواهد نشان می‌دهد در بازار ارز تجاری برای نرخ‌های بالاتر از ۶۴هزار تومان خریداری نیست و به مرور که حجم بازار نیما کاهش یابد و معاملات بیشتری در بازار ارز تجاری انجام شود، امکان تعدیل قیمت‌ها در بازار آزاد نیز فراهم می‌شود. حذف رانت ارزی در صنعت و بازار خودرو یکی از مهم‌ترین نتایج سیاست ارزی جدید دولت است. کارشناسان معتقدند داشتن نگاه بلندمدت در سیاستگذاری ارزی، شرط اساسی در رسیدن به تعادل پایدار و کارآ در بازار ارز است.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • «لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» تصویب شد ؛

    نفوذ «ساخت ایران» به اوراسیا

    در ارزیابی جهت‏‏‏‏‏‌گیری کشورهای موفق در زمینه توسعه‌تجارت، نقش موافقت‌نامه‏‏‏‏‏‌های تجارت آزاد و ترجیحی بی‏‏‏‏‏‌بدیل است. این نوع از تفاهم‎‏‏‏‏‏‌نامه‏‏‏‏‏‌ها با شکل‌دادن به یک تعهد دوطرفه، مسیر را برای دادوستد بهتر کالا بدون ایجاد تهدید برای کسب‌وکارهای دو طرف فراهم می‌کند. ایران در ماه‌های اخیر حرکت به سمت تجارت آزاد با برخی از کشورها را در قالب لوایح مشخص به پیش‌برده که در این بین، «لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» اهمیت بالایی دارد. لایحه‏‏‏‏‏‌ای که روز گذشته در صحن علنی مجلس تصویب شد.
  • واردات ۲‌میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی در نبود دانش فنی

    دنیای‌اقتصاد: دلیل واردات ۲‌میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی عدم‌توسعه دانش فنی در این بخش است و صنعت پتروشیمی نیازمند نوآوری است. مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی گفت: سالانه حدود ۱۵‌میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی داریم، از این رقم بابت کالا و تجهیزاتی که وارد می‌کنیم، دو‌میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌شود که از این میزان ۷۰۰‌میلیون دلار مربوط به هلدینگ خلیج‌فارس است.
  • نظارت بر حراج‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌های فصلی در اولویت بازرسان صنفی قرار گرفت

    دنیای‌اقتصاد: اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای از نظارت بر حراج‌های فصلی در اولویت بازرسان صنفی خبر داد. اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای اعلام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کرد: ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌با توجه به آغاز فروش‌های فوق‌العاده، ویژه و تخفیف‌های مناسبتی در کشور به‌ویژه در رسته‌های پر تقاضا از جمله پوشاک، مواد غذایی، کیف و کفش، لوازم‌خانگی، صوتی و تصویری و... و در راستای کنترل و مدیریت بهینه بازار، صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان و ممانعت از سوءاستفاده سودجویان، ضمن هماهنگی و همکاری با سازمان‌های مرتبط در قالب گشت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مشترک و اطلاع‌رسانی فراگیر و مستمر به همه عوامل تحت‌پوشش از جمله اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی مرتبط با تعامل و هم‌افزایی در استفاده از ظرفیت‌های قانونی بازرسان صنفی و اتحادیه‌های صنفی، پایش و نظارت دقیق بر شبکه صنفی و توزیعی مربوطه در دستور کار بازرسان قرار گرفته‌است. اتاق اصناف اعلام کرد: در صورت مشاهده و احراز تخلف(گران‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فروشی، تقلب، ارائه برندهای نامعتبر، قیمت‌های نامتعارف، تخفیف‌های غیر‌واقعی و...) برخورد قانونی انجام خواهدشد.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • چرا ایران نمی‌تواند از فرصت موافقت‌نامه‌های تجاری بهره‌مند شود؟

    توافق تجاری بدون تجارت

    انعقاد توافق‌نامه‌های تجاری یکی از ابزارهایی است که دولت‌ها با اتکا بر آن توانسته‌اند بازار بزرگتری را برای تولیدکنندگان به ارمغان آورند. ایران نیز در سال‌های گذشته با امضای توافق‌نامه‌های متعدد با کشورهایی در سراسر جهان، تلاش داشت تا در این مسیر گام بردارد، با این‌وجود بررسی آمار‌های تجارت خارجی ایران نشان می‌دهد؛ تاکنون این قراردادها اثر ملموسی بر تجارت ایران نداشته‌است.
  • بهره‏‏‏‏‏‌وری پایین در صنعت ریلی

    عملکرد بخش ریلی کشور در سال‌های اخیر پسرفت عمده‌ای داشته‌است. این پسرفت در بخش‌های حمل بار، حمل مسافر، بهره‌‌‌‌‌‌وری، تعداد لکوموتیوهای آماده‌‌‌‌‌‌به‌‌‌‌‌‌کاری و مطالبات شرکت‌های ریلی به‌‌‌‌‌‌خوبی مشهود است. ایران از منظر شاخص عملکرد لجستیک در بهترین حالت به رتبه۶۴ در سال‌۲۰۱۸ در مقیاس جهانی دست‌یافت، اما رتبه کشور در این شاخص طی سال‌هایی که شاخص محاسبه و رتبه کشورها اندازه‌‌‌‌‌‌گیری‌شده، با روند صعودی به بدترین مقدار خود یعنی ۱۲۳ در سال‌۲۰۲۳ رسیده‌است.
  • تمدید ۱۰روزه مهلت تخصیص ارز به واردکنندگان

    مهلت انقضای تمامی درخواست‌های تخصیص ارز که از تاریخ دهم آذر ماه ۱۴۰۳ لغایت ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ توسط اداره تخصیص ارز بانک‌مرکزی تایید شده‌اند به‌صورت خودکار به مدت ۱۰ روز تمدید خواهدشد. بانک‌مرکزی اعلام کرد: مهلت انقضای کلیه درخواست‌های تخصیص ارز بازرگانان که از تاریخ دهم آذر ماه امسال لغایت سی‌‌‌‌‌‌‌‌ام آذرماه ۱۴۰۳ توسط اداره تخصیص ارز بانک‌مرکزی تایید شده‌اند، به‌صورت خودکار به مدت ۱۰روز تمدید خواهدشد، لذا این دسته از واردکنندگان می‌توانند بدون نگرانی از انقضای مهلت اعتبار درخواست‌های خود اقدام به خرید ارز کنند. سرمای هوا و تداوم آلودگی هوا در کلان‌‌‌‌‌‌‌‌شهرها سبب شد تا ادارات بسیاری از استان‌ها در روزهای گذشته تعطیل شوند که این امر سبب‌شده بود تا برخی تجار نتوانند از مهلت قانونی برای پیگیری ثبت‌سفارش‌های خود استفاده کنند.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • با اعلام بانک مرکزی؛

    بازرگانان نگران نباشند؛ مهلت تخصیص ارز برای متقاضیان تمدید شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مهلت انقضای تمامی درخواست های تخصیص ارز که از تاریخ ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ لغایت ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ توسط اداره تخصیص ارز بانک مرکزی تایید شده‌اند را به صورت خودکار به مدت ده روز تمدید کرد.
  • گفت‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با دکتر محمد‌مهدی بهکیش؛

    چشم‌انداز تجارت با کشورهای اسلامی درحال‌توسعه؛ D-۸ در خواب ۵۰۰ میلیارد دلاری

    کشورهای عضو پیمان «دی۸»، افقی ۵۰۰ میلیارد دلاری را برای تجارت با همدیگر انتخاب کرده‏‏‌اند، اما آیا این کشورها می‌توانند میزان همکاری‏‏‌های اقتصادی با یکدیگر را ظرف شش سال ۴ برابر کنند؟ محمدمهدی بهکیش با استناد به تجارب گذشته ایران در سازمان‌های مشابه از بعید بودن این هدف می‌گوید.
  • رشد تجارت ایران با مصر

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی کمیسیون توسعه‌تجارت خانه صمت از تجارت ۱۶‌میلیون و ۱۸۶‌هزار دلاری ایران و مصر در ۸ماهه امسال خبر داد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال‌قبل با رشد ۶۷‌درصدی همراه بوده‌است.
  • قزاقستان تجارت آزاد با ایران را تصویب کرد

    دنیای‌اقتصاد: سناتورهای قزاقستان قرارداد تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری‌اسلامی ایران را که در ۲۵دسامبر ۲۰۲۳ در سن‌پترزبورگ بسته شده بود، تصویب کردند.
  • ایران؛ رتبه سوم تولید انار در جهان

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌‌‌‌‌‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ایران سومین تولیدکننده انار در جهان است، گفت: امسال نسبت به سال‌گذشته ۱۰‌هزار ‌تن افزایش تولید انار داشتیم.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • پیشنهادهای سیاستی بخش‌خصوصی برای حل چالش‌های حوزه حمل‌ونقل ریلی گ

    موانع توسعه ریلی

    حمل‏‏‏‏‏‌ونقل ریلی یکی از الزامات توسعه تجاری و صنعتی در کشور است. بدون حمل‌ونقل ریلی پیشرفته شاهد بروز چالش‌های جدی در حوزه تامین مواد اولیه و صادرات محصولات به بازارهای جهانی خواهیم بود و هم‏‏‏‏‏‌زمان از بهره‏‏‏‏‏‌وری تولید نیز کاسته خواهدشد. عملکرد بخش ریلی کشور در سال‌های اخیر پسرفت عمده‌ای داشته‌است. این پسرفت در بخش‌های حمل بار، حمل مسافر، بهره‏‏‏‏‏‌وری، تعداد لکوموتیوهای آماده ‏‏‏‏‏‌به‏‏‏‏‏‌کار و مطالبات شرکت‌های ریلی به‏‏‏‏‏‌خوبی مشهود است. برای رفع این چالش‌های قابل‌توجه در کوتاه‌مدت راه‏‏‏‏‏‌حل‏‏‏‏‏‌هایی همچون کاهش تعرفه حق دسترسی به شبکه، اصلاح قیمت بلیت قطارهای مسافری و لغو ممنوعیت‏‏‏‏‏‌ها و محدودیت‌ها برای واردات لکوموتیو‌ پیشنهاد می‌شود.
  • رایزن بازرگانی جمهوری‌اسلامی‌ایران در قطر تشریح کرد

    پتانسیل‌های همکاری اقتصادی ایران و مصر

    رایزن بازرگانی جمهوری‌اسلامی ایران در قطر ضمن بررسی چالش‌ها و پتانسیل‌های همکاری‌های اقتصادی ایران و مصر، حوزه انرژی را یکی از مهم‌ترین بخش‌های همکاری بالقوه ایران و مصر دانست. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، عباس عبدالخانی ایران و مصر را به‌عنوان کشورهایی با تمدن‌های کهن و موقعیت‌های ژئوپلیتیک- استراتژیک معرفی کرد و افزود: این دو کشور از دیرباز نقش مهمی در تحولات منطقه‌ای و جهانی ایفا می‌کنند؛ در واقع هر دو کشور به‌دلیل منابع طبیعی غنی، نیروی کار متخصص و موقعیت‌های استراتژیک در خاورمیانه و شمال آفریقا، ظرفیت‌های زیادی برای همکاری اقتصادی دارند. وی با اشاره به امکان ایجاد بستر مناسب برای تقویت روابط اقتصادی میان این دو کشور، تصریح کرد: بررسی دقیق چالش‌ها و پتانسیل‌های این همکاری می‌تواند مسیر توسعه مناسبات اقتصادی ایران و مصر را روشن‌‌‌‌‌‌‌تر سازد.
  • سوگ‌‌‌‌‌‌‌نوشت رئیس اتاق بازرگانی ایران در رثای زنده‌‌‌‌‌‌‌یاد حاج‌‌‌‌‌‌‌آقا علاءالدین میرمحمدصادقی

    تاجر تراز

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سوگ‌‌‌‌‌‌‌نوشتی در رثای زنده‌‌‌‌‌‌‌یاد حاج‌‌‌‌‌‌‌آقا علاءالدین میرمحمدصادقی نوشت: «سبک زندگی او الگو و سرمشقی برای همه فعالان اقتصادی باشد که دغدغه آبادانی ایران و کارآمدی نظام اسلامی در پاسخگویی به حل مشکلات جامعه با اعمال حکمرانی روادارانه و رقم زدن یک نظام اقتصادی مبتنی بر رفاه و آسایش آدمیان دارند.»
  • رتبه‌بندی واحدهای تولید خوراک دام، طیور و آبزیان

    رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی کارخانه‌های خوراک‌دام، طیور و آبزیان از دو سال‌قبل آغاز و تاکنون برای ۶۱‌درصد آنها گواهی صادر شده‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، سید‌احمدرضا سیدعلیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ۶۱‌درصد کارخانه‌های خوراک‌دام، طیور و آبزیان در مدت دو سال‌اخیر رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی و برای آنها گواهی صادر شده‌است، گفت: برای تضمین تولید خوراک آماده باکیفیت و بهبود بهره‌‌‌‌‌‌‌وری، رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی کارخانه‌های خوراک‌دام، طیور و آبزیان را بر اساس فناوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری انجام داده‌‌‌‌‌‌‌ایم. وی تصریح کرد: با رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی مشخص می‌شود که کارخانه‌های تولید خوراک آماده دام و طیور دارای چه فناوری‌ها و قابلیت‌هایی هستند.
  • ثبت‌سفارش بدون سابقه تا سقف ۵۰۰‌هزار دلار

    سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای از عدم‌تغییر در شرایط ثبت‌‌‌‌‌‌‌‌سفارش با حالت «بدون سابقه تا سقف ۵۰۰‌هزار دلار» خبر داد. به گزارش مهر، سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: به اطلاع می‌رساند حوزه سهمیه جدیدی تحت‌عنوان «بررسی‌سیستمی سهمیه واردات با حالت ثبت‌‌‌‌‌‌‌‌سفارش بدون سابقه تا سقف ۵۰۰‌هزار دلار» در سامانه جامع تجارت ایجاد شده‌است. حوزه سهمیه فوق مربوط به پرونده‌هایی است که با حالت ثبت‌‌‌‌‌‌‌‌سفارش «بدون سابقه تا سقف ۵۰۰‌هزار دلار» ایجاد شده‌اند. روال استفاده از این حالت ثبت‌سفارش، کماکان مانند قبل بوده و تغییری نداشته‌است. به این نحو که کاربران پس از ترخیص و ثبت فاکتور فروش در طرح افق، امکان استفاده مجدد از این حالت ثبت‌سفارش را خواهند داشت.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • تجارت بیشتر با افزایش جنگ‌های منطقه‌ای همراه است؛

    پیوند خونین جنگ و تجارت

    ایده اصلی این است که گسترش تجارت‌جهانی با کاهش درگیری و جنگ همراه است، با این‌حال مطالعات و داده‌ها نشان می‌دهند که با وجود شکل‌گیری ائتلاف‌های جدید تجاری در جهان ما روندی خلاف ایده اصلی داشته‌ایم. کشورهایی که به تجارت‌جهانی متصل هستند، احتمال جنگ بالاتری دارند زیرا بازبودن درهای تجارت چندجانبه، وابستگی دوجانبه به هر کشور معین و هزینه درگیری دوجانبه را کاهش می‌دهد. گفته می‌شود با آزادسازی تجاری و مالی و پذیرش جهانی‏‏‏‏‌سازی، احتمال درگیری نظامی بین کشورها کاهش پیدا می‌کند. منطق این موضوع بر این پایه استوار است که هزینه فرصت از دست‌دادن منفعت تجاری و تشدید تنش بین کشورهایی که منافع مشترکی با هم دارند، بسیار بالا می‌رود و حاکمان با تفکر عقلایی اجازه رویارویی نظامی را نمی‌دهند. خرد متعارف مبنی‌بر اینکه تجارت از نظر اقتصادی سودمند است، باعث ترویج صلح می‌شود، درگیری‌های نظامی را کاهش می‌دهد و نیز سردمداران جهانی تا حدی منطقی هستند، تا حدی صادق است.
  • سامانه معاملات ارز تجاری چگونه عمل می‌کند؟

    دنیای‌اقتصاد: با ایجاد بازار ارز تجاری میان صادر‌کننده و وارد‌کننده یعنی عرضه‌کننده و متقاضی ارز قراردادی به‌وجود می‌آید ودر این قالب دوره زمانی رفع تعهد برای صادرکننده، مشخص می‌شود و اگر از دوره زمانی عبور کند، تنبیهات مشخصی درنظر گرفته می‌شود.
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • آنکتاد از وضعیت تجارت‌جهانی خبر داد؛

    رشد بی‌سابقه ۳۳‌تریلیون دلاری

    انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده، موجی از ترس در بین کشورهای جهان به راه‌انداخته است. تهدید دونالد ترامپ به برقراری تعرفه‌های ۶۰‌درصدی روی کالاهای چینی و برقراری تعرفه‌های بیش از ۱۰‌درصدی بر کالاهای سایر کشورها، موجب تردید در آینده تجارت بین‌المللی شده‌است. در این بین کشورهایی که بیشترین مازاد را در مبادلات تجاری با آمریکا دارند، در خط‌مقدم جنگ تجاری قرار دارند.
  • در سایه ناترازی انرژی مطرح شد

    اظهار نگرانی مرغداری‏‏‏‏‏‏‌ها از قطع ناگهانی برق

    دنیای‌اقتصاد: تولیدکنندگان مرغ تخم‌‌‌‌‌‌‌گذار و مرغ‌گوشتی می‌گویند: قطع ناگهانی برق مرغداری‌‌‌‌‌‌‌ها در پی تشدید سرما، به اختلال در تهویه واحدها و تلف‌شدن گله‌‌‌‌‌‌‌ها می‌انجامد و هم‌‌‌‌‌‌‌زمان با حذف ارز نیمایی، هزینه تولید این واحدها افزایش می‌‌‌‌‌‌‌یابد.
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • دلیل استقبال ‌از کارت بازرگانی در سال‌های اخیر چیست؟

    واکاوی موج تقاضا برای کارت بازرگانی

    سیل تقاضا برای دریافت کارت بازرگانی طی سال‌های اخیر شدت گرفته است. بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که افزایش تقاضا برای دریافت کارت بازرگانی معلول سیاست چند‌نرخی ارز و رانت ناشی از تفاوت قیمت ارز است، این در حالی است که در حال حاضر اتاق‏‏‌های بازرگانی سهمی در اهلیت‏‏‌سنجی متقاضیان ندارند. کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقدند تخصیص ارز برای واردات، تقاضا برای دریافت کارت بازرگانی را به شدت بالا برده است؛ در حالی که با تک‌نرخی شدن ارز امکان سوءاستفاده وجود ندارد و این مشکلات برطرف می‌شود.
  • در دیدار مشاور وزیر معادن و پترولیوم افغانستان با فعالان معدنی یزد مطرح شد

    صنایع فولادی یزد مایل به سرمایه‌گذاری مشترک با افغانستان هستند

    دنیای‌اقتصاد: دبیرکل اتاق یزد در دیدار با مشاور وزیر معادن و پترولیوم افغانستان، با اشاره به ظرفیت‌‌‌های معدنی افغانستان و نیازهای صنایع فولاد یزد گفت: مجموعه‌‌‌های فولادی استان برای تامین خوراک خود مایل به همکاری با افغانستان هستند.