رئیس سازمان توسعهتجارت در نشست اتاق سنندج مطرح کرد
حل ریشهای مشکلات؛ نیازمند اصلاح قوانین و مقررات
محمدعلی دهقاندهنوی، استان کردستان را سرشار از نعمتها و استعدادهای مختلف خداوندی دانست و گفت: اینکه دائما بگوییم مشکلات داریم و نسبت به ما کمتوجهی شدهاست دیدگاه غلطی است چراکه هیچگونه تبعیضی در هیچجای حاکمیت نسبت به هیچ نقطهای از کشور وجود ندارد. دهقاندهنوی در جمع فعالان استان کردستان در اتاق سنندج، افزود: ایران کشوری درحالتوسعه است و باید تمامی استانها باهم و در کنار هم برای توسعه کشور تلاش کنند که در این راستا نقش فعالان بخشخصوصی بسیار مهم و حائزاهمیت است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، نبود پروازهای منظم برای استان کردستان را یکی از مشکلات عمده این استان دانست و اظهار کرد: راهاندازی یک ایرلاین کمترین انتظار مردم کردستان است. وی با اشاره به همجواری استان کردستان با اقلیم کردستان عراق تصریح کرد: نگاه فعالان بخشخصوصی باید این باشد که با اقلیم کردستان مبادلات مختلف و ریشهدار انجام شود و در اینخصوص انجام ندادن کار و عدمهمکاری با سرمایهگذار باعث شرمندگی است.
وی خطاب به فعالان بخشخصوصی استان کردستان گفت: نباید منتظر بودجهدولتی باشیم؛ چراکه امروزه در تمام دنیا این بخشخصوصی است که درگیر توسعه منطقه میشود. دهقاندهنوی، محیطزیست، اقتصاد و جامعه را سه ضلع توسعه پایدار دانست و گفت: با توجه به اینکه کردستان یکی از ثروتمندترین استانهای کشور است، اگر اولویتهای سه ضلع توسعه پایدار فراهم شود، استان کردستان میتواند یکی از استانهای توسعهیافته کشور شود. وی درخصوص مواردی همچون بحث تعهدات ارزی نیز اظهار کرد: در بسیاری از موارد باید قوانین و مقررات موجود اصلاح شود که این امر فرآیندی است که یکروزه اتفاق نمیافتد و نیاز به بازه زمانی حداقل ۲ساله دارد. معاون وزیر صمت، ادامهداد: همچنین برای حل پارهای از مشکلات در کوتاهمدت کمیتههایی داریم اما اگر میخواهیم مشکلات بهصورت ریشهای حل شوند نیازمند اصلاح قوانین و مقررات هستیم.
علیاکبر عبدالملکی؛ رئیس اتاق سنندج نیز تجارت خارجی را یکی از مزیتهای اصلی استان کردستان با ۲۳۰کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق دانست و گفت: اینکه رئیسجمهوری نیز در نخستین سفر بینالمللی خود به کشور عراق و اقلیم کردستان سفر کرد، حاوی این پیام بود که حفظ بازار بهویژه با همسایگان و اقلیم کردستان از اهمیت بالایی برخوردار است. وی در ادامه به رشد صادرات غیرنفتی از طریق مرزهای استان کردستان اشاره و تصریح کرد: افزایش صادرات از طریق مرزهای باشماق، سیف و سیرانبند، استان کردستان را به یکی از دروازههای اصلی کشور تبدیل کردهاست. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، بازگشت درآمد کارتهای بازرگانی را زمینهساز شکوفایی اقتصادی استان دانست و خواستار اخذ کارت بازرگانی صادرکنندگان و تولیدکنندگان بزرگ استان از اتاق سنندج شد.
وی در پایان عنوانکرد: بهرغم تمامی پتانسیلهای بینظیر و ویژهای که استان کردستان دارد، این استان از عقبماندگی تاریخی در بحث توسعه و اقتصاد رنج میبرد، چراکه نتوانسته از محل صندوق توسعهملی بهرهمند شود. رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کردستان و نایبرئیس اتاق سنندج نیز در ادامه این نشست به نبود زیرساختهای مناسب در این استان اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای کردستان و منابع موجود در این استان بههیچوجه با زیرساختهای آن همخوانی ندارد. سیدکمال حسینی افزود: پاشنه آشیل تمام معضلات و مشکلات موجود در سطح استان، مسائل اقتصادی است. وی مشکل زمین برای اختصاص به سرمایهگذاران را از دیگر معضلات موجود در سطح استان دانست و پیشنهاد کرد مبلغی مشخص برای استان کردستان از محل صندوق توسعهملی به این مهم اختصاصداده شود. حسینی درخصوص سرمایهگذاری در سطح استان کردستان نیز گفت: در کنار سرمایهگذاریهای جدیدی که استان کردستان نیازمند آن است، از مهمترین موارد حفظ سرمایهگذاران قبلی و بهادادن به آنهاست.