تصمیم یک‌شبه وزارت کشاورزی؛ صادرات گوجه‌فرنگی ممنوع شد

به گزارش «ایلنا» سیدعلی امامی، معاون خدمات تجاری سازمان توسعه‌تجارت از شمار بالای دستگاه‌های تصمیم‌گیر در نقاط مرزی خبر داد و گفت: تعدد این دستگاه‌ها در مرزهایی که حساسیت امنیتی پیدا‌کرده، بیشتر است و این تعدد دستگاه‌ها جریان واردات و صادرات را با اختلالاتی همراه کرده‌است. البته این وظیفه ذاتی گمرک، راهداری، استاندارد و بیمه است که به‌عنوان نهادهای نظارتی و انتظامی رفت و آمدها را کنترل کنند اما شمار بالای این نهادها تردد ماشین‌های حامل بارهای تجاری را کند‌کرده و بر همین اساس در برنامه هفتم توسعه ستادی تعبیه شده که این مشکل به‌دست وزارت راه و شهرسازی حل شود.

وی افزود: عملکرد سه دستگاه در مرزها تاثیرگذار است؛ اول استانداری‌‌‌‌‌‌ها هستند که با ایجاد بازارچه‌‌‌‌‌‌های مرزی رویه‌‌‌‌‌‌ای غیرگمرکی در مرزها ایجاد‌کرده‌اند و علاوه‌بر استانداری‌‌‌‌‌‌ها می‌توان به‌عملکرد گمرکات و سازمان راهداری نیز اشاره کرد. هریک از اینها هم در مرزها ذی‌نفع هستند و هم وظایفی را بر عهده دارند، بنابراین در تلاش هستیم یک مدیریت واحد در مرزها ایجاد شود و این چالش برای صادرکنندگان و واردکنندگان به حداقل برسد. 

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه‌تجارت درباره دلیل توقف صادرات گوجه‌‌‌‌‌‌فرنگی ایران به عراق توضیح داد: این موضوع برخلاف آنچه گفته‌‌‌‌‌‌ می‌شود ارتباطی با بهداشت و کیفیت محصول گوجه‌‌‌‌‌‌فرنگی ایران ندارد و واقعیت این است که وزارت جهادکشاورزی به‌طور ناگهانی و یک‌‌‌‌‌‌شبه صادرات گوجه‌‌‌‌‌‌فرنگی را ممنوع‌کرده و نه‌تنها در مرز عراق صادرات متوقف‌شده، بلکه خروج این کالا در بنادر و به مقاصد امارات و قطر نیز با مانع روبه‌رو شده‌است. امامی تصریح کرد: در همین راستا سازمان توسعه‌تجارت نامه‌‌‌‌‌‌ای منتشر کرد و اعلام کرد؛ از این پس ابلاغ‌‌‌‌‌‌ها باید تنها از طریق سازمان توسعه‌تجارت صورت بگیرد و سازمان نیز تا زمانی‌که تشخیص ندهد، این ابلاغ‌‌‌‌‌‌ها را انجام نمی‌دهد. وی در پاسخ به این پرسش که عضویت عراق در سازمان تجارت‌جهانی می‌تواند بر کیفیت و کمیت صادرات ایران به عراق به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مقاصد صادراتی کشور تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: در بلندمدت بله، اما در کوتاه‌مدت نه، زیرا فرآیند عضویت در سازمان تجارت‌جهانی گاه بیش از یک‌دهه ‌زمان می‌برد.