تلگرافخانه انگلیسیها
گروه تاریخ اقتصاد- سازمان نفوذی انگلستان، البته پیش از روسها دست به کار شده بود. ادارههای تلگراف، که در سراسر ایران جای پایی داشت، به عنوان تکیهگاه و مظهر نفوذ قدرت انگلیس در ایران به شمار میرفتند. در سال ۱۸۶۴ روی کابل خلیج فارس، در نقطه اتصال خط کراچی به «فاو»، در مصب شطالعرب، خط بوشهر به تهران نیز دایر شد که در مسیر اروپا خط ترکیه را مضاعف میکرد. در سال ۱۸۷۰ شرکت زیمنس، بعد از کسب توافق دو دولت آلمان و روس، خط مزبور را از طریق موسسه تلگراف هند - اروپا، در میان ارس و تهران به شبکه بحری متصل کرد.
گروه تاریخ اقتصاد- سازمان نفوذی انگلستان، البته پیش از روسها دست به کار شده بود. ادارههای تلگراف، که در سراسر ایران جای پایی داشت، به عنوان تکیهگاه و مظهر نفوذ قدرت انگلیس در ایران به شمار میرفتند.
در سال ۱۸۶۴ روی کابل خلیج فارس، در نقطه اتصال خط کراچی به «فاو»، در مصب شطالعرب، خط بوشهر به تهران نیز دایر شد که در مسیر اروپا خط ترکیه را مضاعف میکرد. در سال ۱۸۷۰ شرکت زیمنس، بعد از کسب توافق دو دولت آلمان و روس، خط مزبور را از طریق موسسه تلگراف هند - اروپا، در میان ارس و تهران به شبکه بحری متصل کرد.
شعبه ایرانی تلگراف هند- ایران توسط اداره تلگراف هندوستان که خط تهران تا مشهد نیز به آنها سپرده شده است، نظارت میشود. بین بوشهر و شیراز، توقفگاههایی ساخته شده که برای مسافران آن نواحی، نعمت غیرمترقبهای است، مشروطه ایران، پیوند و ارتباط خود با شهرهای مختلف را، مدیون خطوط تلگراف انگلیسی است. مردم عادت کردهاند، در موارد لازم، دفتر تلگرافخانهها را به اشغال خود درآورند و با هم ارتباط مستقیم برقرار کنند.
- به نقل سفرنامه «اوژن اوبن» سفیر فرانسه در ایران، ترجمه علیاصغر سعیدی، انتشارات زوار.
ارسال نظر