سقوط آزاد سهام دربورس نیویورک در سال ۱۹۸۷
۱۹ اکتبر سال ۱۹۸۷ بهای سهام در بورس نیویورک سقوط آزاد کرد و باعث ترس شدید در کشورهای اصطلاحا صنعتی شد؛ زیرا متعاقب آن، بهای سهام در بورس توکیو و چند بورس در اروپا هم پایین آمد، ارزش برابری دلار تنزل کرد و بهای طلا هر اونس ۱۵ دلار و پنجاه سنت بالا رفت. در آن روز میزان سقوط بهای سهام (داو جونز ـ معدل چند کمپانی صنعتی مشخص) در بورس نیویورک ۵۰۸ واحد (۲۲ و شش دهم درصد) بود. این، بزرگترین سقوط بورس نیویورک بعد از سقوط ۱۲ دسامبر ۱۹۱۴ (زمان جنگ جهانی اول) بود که میانگین ارزش سهام ظرف چند ساعت، ۲۴ و ۴ دهم درصد پایین آمده بود.
19 اکتبر سال 1987 بهای سهام در بورس نیویورک سقوط آزاد کرد و باعث ترس شدید در کشورهای اصطلاحا صنعتی شد؛ زیرا متعاقب آن، بهای سهام در بورس توکیو و چند بورس در اروپا هم پایین آمد، ارزش برابری دلار تنزل کرد و بهای طلا هر اونس 15 دلار و پنجاه سنت بالا رفت.
در آن روز میزان سقوط بهای سهام (داو جونز ـ معدل چند کمپانی صنعتی مشخص) در بورس نیویورک ۵۰۸ واحد (۲۲ و شش دهم درصد) بود. این، بزرگترین سقوط بورس نیویورک بعد از سقوط ۱۲ دسامبر ۱۹۱۴ (زمان جنگ جهانی اول) بود که میانگین ارزش سهام ظرف چند ساعت، ۲۴ و ۴ دهم درصد پایین آمده بود. اکتبر ماهی است که در آن نسبت به بورس سهام حساسیت خاص وجود دارد و همین منتالیته گاهی به پایین رفتن سهام منجر میشود. روزنامههای کشورهای صنعتی در آن روز (۱۹ اکتبر ۱۹۸۷) صفحات اول خودرا به اخبار مربوط به این رویداد اقتصادی اختصاص داده بودند و تفسیرنگاران برخی از این جراید، کاهش شدید بهای سهام در بورس نیویورک و بورسهای اروپای غربی و ژاپن را بیارتباط با حمله نیروی دریایی آمریکا به سکوهای نفتی ایران ندانسته بودند. عکس بالا، صفحه اول نیویورک تایمز را نشان میدهد که تیتر اول خود را به سقوط بورس و تیتر دوم را (سمت چپ پایین) به گلوله باران شدن پلتفرمهای نفتی ایران در خلیجفارس اختصاص داده بود.
منبع: روزنامک
ارسال نظر