گفتهها - ۲۸ مهر ۹۲
این روزنامه - اختر- چنان اهمیتی در ایران کسب کرد که کلمه اختر به موزعین اطلاق میشد و در مجامع و محافل اخبار وقایع جاری به استناد روزنامه مزبور مورد بحث قرار میگرفت. برق تمدن از صفحات اختر بر قلوب مردم میتابید و ذوق روزنامه خواندن را در جامعه این روزنامه پدید آورد. نکته عجیب آنکه اختر به مرور زمان چنان شهرتی در قفقازیه، ایران، ترکیه، هندوستان، عراق و دیگر نقاط به هم زد که در بعضی از نواحی قفقازیه مردم عوام که روزنامه خواندن را نجس و گناه دانستند، خواص را که به خواندن روزنامه مذکور اشتیاق داشتند، اختری مذهب مینامیدند و بهاین طریق «اختر» را آیینی میدانستند.
این روزنامه - اختر- چنان اهمیتی در ایران کسب کرد که کلمه اختر به موزعین اطلاق میشد و در مجامع و محافل اخبار وقایع جاری به استناد روزنامه مزبور مورد بحث قرار میگرفت.
برق تمدن از صفحات اختر بر قلوب مردم میتابید و ذوق روزنامه خواندن را در جامعه این روزنامه پدید آورد. نکته عجیب آنکه اختر به مرور زمان چنان شهرتی در قفقازیه، ایران، ترکیه، هندوستان، عراق و دیگر نقاط به هم زد که در بعضی از نواحی قفقازیه مردم عوام که روزنامه خواندن را نجس و گناه دانستند، خواص را که به خواندن روزنامه مذکور اشتیاق داشتند، اختری مذهب مینامیدند و بهاین طریق «اختر» را آیینی میدانستند.
منبع: ادوارد براون، تاریخ مطبوعات و ادبیات در دوره مشروطیت، جلد دوم، ترجمه: محمد عباسی، تهران معرفت، ۱۳۳۷، ص ۱۴۶-۱۴۷
ارسال نظر