گروه تاریخ اقتصاد- ملامحمد کاظم آخوند خراسانی از مراجع بزرگ تقلید و حامیان اصلی انقلاب مشروطه است.
نامه‌ها و تلگراف‌های او در آن دوره سرنوشت‌ساز تاریخی نقشی تعیین‌کننده در جهت‌گیری اذهان عمومی و همصدایی با مبارزان ضد استبداد داشته است. او در دوم جمادی الاول ۱۳۲۱ یعنی ۴ سال قبل از صدور فرمان مشروطیت به مظفرالدین شاه نوشته: «بعضی دول هستند از حیث جمعیت و وسعه مملکت کمتر و کوچک‌تر از ایران ولی به واسطه کفایت وزرای دولت‌خواه در مقابل دول عظام با کمال استقلال و قوت حفظ حقوق و شئون خود را می‌نمایند.»
او در نامه‌ای به محمد علی شاه نیز ضمن انتقاد تند از عملکرد او می‌نویسد:
« ... از بدو سلطنت قاجار چه صدمات فوق الطاقه به مسلمانان وارد آمده و چقدر از ممالک شیعه از حسن کفایت آنان به دست کفار افتاده. قفقاز، شیروانات، بلاد ترکمان و بحر خزر، هرات، افغانستان، بلوچستان، بحرین، مسقط و غالب جزایر خلیج‌فارس و عراق عرب و ترکستان، تمام از ایران مجزا شد. دو ثلث تمام از ایران رفت و این یک ثلث باقی مانده را هم به انحای مختلف، زمامش را به دست اجانب دادند.
گاهی به دادن امتیازات منحوسه، ثروت شیعیان را به مشرکین سپردند... گاهی خزاین مدفونه ایران را به ثمن بخس (مبلغ ناچیز) به دشمنان دین سپردند. یکصد کرور، بیشتر خزینه سلطنت که از عهد صفویه و نادر شاه و زندیه ذخیره بیت‌المال مسلمین بود، خرج فواحش فرنگستان شد و آن همه اموال مسلمین را که به یغما می‌بردند، یک پولش را خرج اصلاح مملکت، سد باب احتیاج رعیت ننمودند. به حدی شیرازه ملک و ملت را گسیختند که اجانب علنا مملکت را مورد تقسیم خود قرار داده‌اند.
ای منکر دین! ای گمراه!، پدرت دستور (مشروطه) را صادر کرد، اما از روزی که تو به سلطنت نشستی همه وعده‌های مشروطه را زیر پا نهادی. شنیدم شخصی از سوی تو به نجف فرستاده شده تا ما را با پول بخرد و حال اینکه نمی‌دانی، قیمت سعادت مردم بیشتر از پول توست... تو دشمن دین و خائن به این مملکت هستی. من به زودی به ایران می‌آیم و اعلان جهاد می‌کنم.»