روز اهدای خون
گروه تاریخاقتصاد- در تاریخ هفتم مردادماه سال ۱۳۳۲ گزارش معاونت دانشکده پزشکی در پاسخ به نامه وزارت بهداری در زمینه اهدای خون منتشر شد. فعالیت برای تهیه و تامین خون و فرآوردههای آن در ایران به تاسیس مرکز خون سازمان نیروهای مسلح و سازمان شیر و خورشید سرخ (هلال احمر) از اوایل دهه۱۳۳۰ش. باز میگردد. تا اینکه در مرداد سال ۱۳۵۳ش. سازمان انتقال خون ایران با هدف سامان بخشیدن به وضع آشفته خونرسانی و به منظور ترویج فرهنگ اهدا، تهیه و تامین خون و فرآوردههای سالم و مطمئن و رایگان برای رفع نیاز بیماران، به خصوص مبتلایان به تالاسمی، هموفیلی و لوسمی به وجود آمد؛ سازمانی که از بدو شکلگیری با رعایت کامل اصول و استانداردها به جایگاه ویژه خود در سیستم بهداشت و درمان کشور دست یافت و در زمانی کوتاه موجب ساماندهی و تمرکز فعالیتهای خونرسانی کشور شد.
![روز اهدای خون](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/MDk1YjNiYWUw/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RaYijUAP7Mda_Et7TZyzEhnm/.jpg)
گروه تاریخاقتصاد- در تاریخ هفتم مردادماه سال 1332 گزارش معاونت دانشکده پزشکی در پاسخ به نامه وزارت بهداری در زمینه اهدای خون منتشر شد.
فعالیت برای تهیه و تامین خون و فرآوردههای آن در ایران به تاسیس مرکز خون سازمان نیروهای مسلح و سازمان شیر و خورشید سرخ (هلال احمر) از اوایل دهه۱۳۳۰ش. باز میگردد. تا اینکه در مرداد سال ۱۳۵۳ش. سازمان انتقال خون ایران با هدف سامان بخشیدن به وضع آشفته خونرسانی و به منظور ترویج فرهنگ اهدا، تهیه و تامین خون و فرآوردههای سالم و مطمئن و رایگان برای رفع نیاز بیماران، به خصوص مبتلایان به تالاسمی، هموفیلی و لوسمی به وجود آمد؛ سازمانی که از بدو شکلگیری با رعایت کامل اصول و استانداردها به جایگاه ویژه خود در سیستم بهداشت و درمان کشور دست یافت و در زمانی کوتاه موجب ساماندهی و تمرکز فعالیتهای خونرسانی کشور شد.
از سال ۱۳۵۳ش. به بعد سال روز تاسیس سازمان انتقال خون ایران (نهم مرداد) به عنوان روز اهدای خون نامگذاری شده است.
ارسال نظر