شورای اروپا 19سپتامبرسال 1946 ایجاد شد. این شورا که مقر آن در استراسبورگ فرانسه است ارتباط به اتحادیه اروپا ندارد. هرکشور اروپایی که متعهد به رعایت حکومت قانون باشد و تضمین کند که حقوق بشر را رعایت خواهد کرد و آزادی اتباعشان تامین است می‌تواند عضو این شورا شود. شورای اروپا در اجلاس عمومی سال 1950 خود میثاقی را تصویب کرد که در آن پایه دادگاه حقوق بشر اروپا گذارده شد.

ترور بیستمین رییس‌جمهوری آمریکا


جیمز گارفیلد بیستمین رییس‌جمهوری آمریکا که چندین هفته پیشتر در ایستگاه راه آهن شهر واشنگتن هدف گلوله قرار گرفته بود ۱۹ سپتامبر سال۱۸۸۱ بر اثر شدت جراحات وارده درگذشت. چارلز گوتو به این سبب گارفیلد را در ایستگاه راه آهن هدف گلوله قرار داده بود که گارفیلد با دادن مقام دولتی به او مخالفت کرده بود. «گوتو» گارفیلد را متهم به اعمال تبعیض کرده بود.

توماس پین و اندیشه‌های انقلابی‌اش


۱۹ سپتامبر سال ۱۷۹۲ توماس پین روشنفکر و انقلابی معروف از انگلستان که در آنجا به دلیل ضدیت‌هایش در معرض دستگیری و مجازات بود به فرانسه گریخت. وی که ژانویه سال ۱۷۳۷ در انگلستان به دنیا آمده بود در سال ۱۸۰۹ درگذشت. توماس در جوانی از انگلستان به آمریکا مهاجرت کرد، ولی در آنجا نتوانست ظلمی را که به بردگان سیاهپوست می‌شد تحمل کند و دست به انتشار کتابی تحت عنوان بردگان آفریقایی در آمریکا زد و رفتار با آنان را ناعادلانه و غیرانسانی خواند. او سپس بر ضد سران وطنش، انگلستان، اقدام کرد و به مهاجران آمریکایی حق داد که بر ضد انگلستان انقلاب کنند و نوشت: انگلستان بر مهاجران آمریکا مالیات وضع می‌کند بدون این که اجازه دهد که نمایندگانشان در جریان وضع مالیات حضور داشته باشند، لذا مهاجران حق دارند این مالیات را نپردازند و اصولا دلیلی برای وابسته بودن مهاجران به دولت انگلستان وجود ندارد. وی عقاید خود را در این زمینه در کتاب کوچکی تحت عنوان عقل سلیم منتشر کرد که با وجود کمی جمعیت آمریکا در آن زمان، پانصد هزار نسخه فروش داشت و محرک بزرگی برای انقلاب استقلال آمریکا بود. در جریان انقلاب استقلال مهاجرنشینان که مسلحانه بود، پین در صف سربازان انقلاب قرار گرفت و با نطق و نوشته آنان را تشویق به مقاومت می‌کرد و به آنها می‌گفت که این انقلاب زود یا دیر باید صورت می‌گرفت زیرا که در عصر دلیل (Reason) ظلم عمر طولانی نخواهد داشت. پین آن چنان مورد توجه استقلال طلبان قرار گرفته بود که با وجود اینکه خارجی بود در آمریکا دارای مقام مهم دولتی شد. پین در فرانسه نیز به صف انقلابیون پیوست و کتاب حقوق بشر را نوشت.
او در فرانسه هم با وجود خارجی بودن به عضویت مجلس انقلاب فرانسه درآمد. در اینجا، فشار او مخصوصا روی این نکته بود که وظایف دولت و قوانین باید بسیار ساده باشند تا مردم آنها را بفهمند و درک کنند. وی عقیده داشت که قانون و ضابطه هر چه واضح‌تر و ساده‌تر باشد، رعایت آن بهتر و سوءاستفاده از آن کمتر خواهد بود. بی‌سوادی، فقر، شکاف میان فقیر و غنی و استبداد را بزرگترین دشمنان پیشرفت و سعادت بشر می‌دانست. چون مخالف مجازات اعدام بود، در دوران روبسپیر تحت تعقیب قرار گرفت و به آمریکا بازگشت. یکی دیگر از عقاید او، کوتاه بودن دوره نمایندگی و محدود بودن دوره‌ها بود. او شدیدا مخالف دوره نمایندگی بیشتر از دو سال بود و می‌گفت که نمایندگی مردم نباید به صورت حرفه درآید که در آن صورت نماینده فاسد می‌شود یا اینکه به تکبر و غرور می‌گراید و از مردم جدا می‌شود و فاصله می‌گیرد. نفوذ کلام او کمک کرد که دوره مجلس نمایندگان در آمریکا 2 ساله باشد و بعضی فرماندارها و شهردارها نتوانند بیش از یک یا دو دوره برای این سمت انتخاب شوند.

سالروز جنگ نادر با اشرف قندهاری (افغان) در دامغان
۱۹سپتامبر سال ۱۷۲۹ (۲۸ شهریور) سالروز نبرد نادرقلی افشار با اشرف قندهاری (افغان) در میهماندوست دامغان است. میدان این نبرد خونین یکروزه در ۲۰ کیلومتری شمال دامغان و کنار رود کوچک میهماندوست بود. به نوشته کوکل انگلیسی، در این جنگ ۱۲ هزار تن از نیروهای اشرف کشته و نادر نیز ۴ هزار کشته و تلفات داشت. عده سربازان نادر (سپاه خراسان از جمله شهرهای هرات، بلخ، مرو و بخارا) در این نبرد ۲۵ هزار تن و شمار نیروهای اشرف ۵۰ هزار نفر بود.

تاسیس سازمان امنیت کشور و آغاز دوران پرونده سازی و ناراضی تراشی
19 سپتامبر 1956 (28شهریور سال 1335) لایحه تاسیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) که در شورای وزیران تصویب شده بود جهت تصویب به مجلس داده شد که پس از بررسی به تصویب رسید. تا زمان اجرای این قانون درسال 1337، امور اطلاعاتی شهرها در دست اطلاعات شهربانی (پلیس) بود که یک دائره مطبوعات هم داشت و در روستاها و حومه شهرها از اختیارات ژاندارمری. ساواک حق مداخله در امور نظامیان را نداشت و این کار از وظایف اطلاعات ارتش (رکن 2) بود.