امـروز در تـاریـخ - ۳۱ فروردین ۹۰
سال ۱۲۸۸- جنازه باسکرویل معلم آمریکایی که توسط مستبدان تبریز به قتل رسیده بود با شکوه کامل در تبریز تشییع شد. سال ۱۳۰۰- قوامالسلطنه والی سابق خراسان در حالیکه مبتلا به بیماری هاری بود به اتفاق دکترحاذقالدوله طبیب مخصوص خود، در محافظت چهل ژاندارم به تهران آمد.
سال ۱۳۰۹- حسین مشار وزیر مالیه از سمت خود کنارهگیری کرد.
سال ۱۳۰۹- مهدی قلی هدایت، رییسالوزرا شخصا تصدی وزارت مالیه را عهدهدار شد.
سال ۱۳۱۰- معاونالدوله غفاری به معاونت وزارت امور خارجه معرفی شد.
سال ۱۳۱۷- علی سهیلی وزیر مختار ایران در لندن به تهران احضار و به سمت وزیر امور خارجه تعیین و مشغول به کار شد.
سال ۱۳۲۶- علی ریاضی، وزیر سابق جنگ و رییس پیشین ستاد ارتش درگذشت. وی در شهریور ۱۳۲۰ در شورای عالی نظام طرح مرخصی سربازان و استخدام سرباز پیمانی را تهیه کرد و به تصویب و اجرا گذاشته شد. ریاضی که مدافع جدی طرح بود از سوی رضاشاه شدیدا مورد عقوبت قرار گرفت و خلع درجه و زندانی شد که پس از برکناری رضاشاه از سلطنت از وی اعاده حیثیت و مجددا دعوت به کار شد.
سال ۱۳۳۸- به مناسبت پنجاهمین سال کشته شدن با سکرویل معلم آمریکایی مقیم تبریز که طی درگیری مشروطهخواهان و مستبدان به دست دشمنان مشروطه کشته شده بود مراسم بزرگداشتی در تبریز برگزار شد.
سال ۱۳۴۰- نمایشگاه آثار هنری ایران در بمبئی گشایش یافت.
سال ۱۳۴۰- در جلسه امروز مجلس شورای ملی، احمد آرامش، وزیر مشاور و مدیرعامل سازمان برنامه گزارش مفصل و مبسوطی از وضع اسفناک سازمان را به اطلاع نمایندگان مجلس رساند و علت سوء جریان سازمان برنامه را متوجه ابوالحسن ابتهاج کرد و همچنین او را متهم به خرابکاری و سوءاستفاده کلان از این سازمان کرد.
سال ۱۳۴۰- در جلسه امروز مجلس، اللهیار صالح، نماینده کاشان با اعتبارنامه جمال اخوی، نماینده اول تهران مخالفت کرد و ضمن توضیحی مفصل گفت: صلاح خود آقایان این خواهد بود که هرچه زودتر مجلس بیستم منحل شود.
سال ۱۳۴۱- سیل جنوب تهران را فراگرفت و باعث به وجود آمدن خسارات مالی و جانی فراوان شد.
سال ۱۳۴۳- دکترحسن گنجی، استاد دانشگاه به سمت معاون وزیر راه تعیین شد.
سال ۱۳۴۴- دکتر ضیاءالدین شادمان، شهردار تهران اقدام به تصفیه گستردهای در شهرداری کرد. به موجب این تصفیه چهارصد نفر اخراج شدند که در بین آنان چند مدیرکل و رییس اداره و ناحیه وجود داشت.
سال ۱۳۴۵- در یک دادگاه نظامی ستوان دوم پرویز حکمتجو و علی خاوری به اتهام فعالیت در حزب توده محکوم به اعدام شدند. همچنین در همان دادگاه ۶ نفر دیگر از یک تا ۷ سال محکوم به زندان شدند.
سال ۱۳۴۷- نمایندگان کنسرسیوم با اختیارات تام وارد تهران شدند.
سال ۱۳۴۷- رحمت اتابکی به سمت سفیر ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل و نورالدین کیا به سمت سفیر ایران در ژاپن تعیین شدند.
۱۳۴۷- دکتر منوچهر آزمون به سمت مدیرکل خبرگزاری پارس منصوب شد.
سال ۱۳۴۸- ارتش ایران آماده مقابله با تهدیدات عراق شد.
سال ۱۳۵۰- ساختمان پالایشگاه دو میلیون تنی شیراز آغاز شد.
سال ۱۳۵۳- کورت گئورک کسینگر، صدراعظم سابق آلمان وارد تهران شد.
سال ۱۳۵۴- به دنبال واقعه تیرباران ۹ زندانی سیاسی در تپههای اوین توسط اعضای ارشد ساواک، مقامهای امنیتی اعلام کردند که ۹ زندانی ماجراجو که در زندان مبادرت به تحریک سایر زندانیان میکردند در حال فرار به ضرب گلوله ماموران کشته شدند.
سال ۱۳۵۴- اعلام شد که کلیه آپارتمانهای شهرک غرب به مردم واگذار خواهد شد.
سال ۱۳۵۴- به دنبال پایان یافتن جنگهای پنج ساله کامبوج، ایران رژیم جدید آن کشور را به رسمیت شناخت.
۱۳۵۶- اردشیر زاهدی در آمریکا گفت: اعزام نیروهای ایران به ظفار به درخواست دولت عمان صورت گرفت و این نشانهای از حسن نیت ایران است.
ارسال نظر