امـروز در تـاریـخ - ۲۴ فروردین ۹۰
سال ۱۳۰۲- به مناسبت جشن تاجگذاری احمدشاه، تهران و شهرستانها چراغانی مفصلی کردند و احمدشاه و محمدحسن میرزا، ولیعهد در حالی که لباس سرهنگی به تن داشتند از رژه قشون دیدن کردند. سال ۱۳۰۲- اعضای انجمن نظارت بر انتخابات دعوت شدند و مشیرالدوله به ریاست آنها تعیین شد.
سال ۱۳۰۳- سردار سپه، رییسالوزرا اعضای کابینه خود را معرفی کرد.
سال ۱۳۰۴- نخستین قانون کیفر عمومی و آیین دادرسی کیفری ایران که بیش از ۵ دهه رعایت شد از امروز به اجرا درآمد. این قانون ترجمه قانون آیین دادرسی سال ۱۸۰۴ فرانسه بود که هنوز هم در ممالک فرانسوی زبان از جمله بلژیک اجرا میشود. قانون دادرسی کیفری فرانسه نیز در آوریل ۱۸۰۴ به امضای ناپلئون بناپارت رهبر وقت آن کشور رسیده بود و از ۱۳ آوریل لازمالاجرا شده بود که ایران درست ۱۲۲ سال بعد آن را اقتباس کرد. طبق این روش، برخلاف طریقه انگلیسی که دادگاههای کیفری باید با حضور هیات منصفه تشکیل جلسه دهند و تشخیص مجرم و یا بیگناه بودن او، با این هیات مرکب از مردم معمولی است، اتخاذ هرگونه تصمیم به قاضی سپرده شده است و احکام دادگاههای بدوی، استیناف و پژوهشپذیر هستند.
سال ۱۳۱۲- در جلسه علنی امروز مجلس شورای ملی، اعضای هیاترییسه انتخاب شدند. دادگر با ۸۳ رای به عنوان رییس و افسر و دادور نیز به عنوان نواب تعیین شدند.
سال ۱۳۱۶- حسن اسفندیاری، رییس مجلس شورای ملی به ریاست هیات نمایندگی ایران در جشن تاجگذاری پادشاه انگلستان تعیین شد و به لندن رفت.
سال ۱۳۲۰- شوروی با ژاپن عهدنامه عدم تعرض امضا کرد.
سال ۱۳۲۰- مجارستان به یوگسلاوی حمله کرد.
سال ۱۳۳۲- عبدالعلی لطفی، وزیر دادگستری طی نامهای خطاب به مجلس شورای ملی اظهار کرد که مطابق گزارش وزارت دفاع ملی و اسناد و مدارک متقن که منضم به نامه است دکتر مظفر بقایی کرمانی متهم به معاونت در قتل رییس شهربانی، سرتیپ محمود افشار طوس است و تقاضای سلب مصونیت او را کرد.
سال ۱۳۳۵- نخستوزیر عراق، وزیر دفاع انگلیس، معاون وزارت خارجه آمریکا و فرمانده نیروهای آمریکایی در مدیترانه شرقی وارد تهران شدند.
سال ۱۳۳۶- سیدحسن تقیزاده بهعنوان رییس سنا و دکترسعید مالک و محمدعلی وارسته بهعنوان نواب رییس انتخاب شدند.
سال ۱۳۳۶- مجلس شورای ملی به کابینه و برنامه دولت دکتراقبال رای اعتماد داد.
سال ۱۳۳۸- قانون اجازه تاسیس شرکت واحد هواپیمایی ایران و شرکت هواپیمایی فارس تصویب شد.
سال ۱۳۳۸- سناتورها با شاه ملاقات و از حملات شدید رادیوهای شوروی ابراز تنفر کردند.
سال ۱۳۳۹- آمریکا چند فروند هواپیمای جت اف- ۸۶ تحویل نیروی هوایی ایران داد.
سال ۱۳۴۲- بهنیا، وزیر دارایی بهای قند و شکر را هر کیلو چهار ریال افزایش داد و قیمت هر کیلو قند و شکر ۲۵ و ۲۷ ریال شد.
سال ۱۳۴۲- عوارض دروازهای لغو شد.
سال ۱۳۴۳- کنفرانس اتاق بازرگانی بینالمللی آسیا و خاور دور و همچنین سمینار بانکداران آسیایی با شرکت ۳۰ کشور در تهران آغاز به کار کرد.
سال ۱۳۴۳- امام خمینی(ره) در مسجد اعظم قم در حضور هزاران نفر از علما، روحانیون، بازاریان، دانشجویان و دیگر طبقات طی سخنرانیای خواستهها و اهداف و نظریات خود در مسائل مختلف را بیان کردند.
سال ۱۳۴۶- لایحه حمایت از خانواده به تصویب رسید.
سال ۱۳۴۶- دولت ایران برای تاسیس کارخانه کود شیمیایی از بانک صادرات و واردات آمریکا درخواست شصت میلیون دلار وام کرد.
سال ۱۳۴۹- مدرسه عالی تلویزیون و سینما در تهران تاسیس شد.
سال ۱۳۵۲- عده زیادی از ایرانیان مقیم لندن در حالیکه نقاب بهصورت خود داشتند در مقابل سفارت ایران در لندن هنگام سخنرانی امیر عباس هویدا برای دانشجویان ایرانی، دست به تظاهرات شدیدی زدند.
سال ۱۳۵۲- ملامصطفی بارزانی تمام جوانان کرد را برای مقابله با ارتش عراق به خدمت دعوت کرد.
سال ۱۳۵۶- خلعتبری وزیر امور خارجه طی مصاحبهای اعلام کرد که خلیجفارس برای ایران جنبه حیاتی دارد.
ارسال نظر