امـروز در تـاریـخ - ۲۳ اسفند ۸۹
سال ۱۳۰۴- میرزاحسنخان وثوقالدوله که در سال ۱۲۹۹ پس از استعفا از رییسالوزرایی به اروپا رفته بود، پس از شش سال اقامت در اروپا به ایران بازگشت.
میرزاحسنخان وثوقالدوله
سال ۱۳۰۴- میرزاحسنخان وثوقالدوله که در سال ۱۲۹۹ پس از استعفا از رییسالوزرایی به اروپا رفته بود، پس از شش سال اقامت در اروپا به ایران بازگشت. سال ۱۳۰۷- قانون آزاد شدن ورود نقره به کشور از تصویب مجلس گذشت.
سال ۱۳۲۳- انتخابات هیاترییسه مجلس شورای ملی انجام شد. پس از اخذ آرا سیدمحمدصادق طباطبایی ۴۴ رای و دکتر محمد مصدق ۴۳ رای از کل آرا را کسب کردند که در نتیجه سیدمحمدصادق طباطبایی به ریاست مجلس انتخاب شدند.
سال ۱۳۲۳- هیاتی از طرف مجلس مامور رسیدگی به واقعه ۱۵ اسفند شدند.
سال ۱۳۲۹- سفارت انگلیس طی یادداشتی نسبت به ملی شدن صنعت نفت در کمیسیون خاص نفت اعتراض و تقاضا کرد که دولت ایران قرارداد نفت را فسخ نکند.
سال ۱۳۳۵- مجلس شورای ملی بدون بحث و مخالفت قانون تشکیل سازمان اطلاعات و امنیت کشور را که قبلا سنا تصویب کرده بود، تصویب کرد.
سال ۱۳۳۶- اعلامیه دربار مبنی بر تصمیم جدایی محمدرضا پهلوی و ثریا اسفندیاری منتشر شد.
سال ۱۳۳۷- وزیر امور خارجه به مناسبت تبلیغات زننده و موهن رادیو مسکو علیه ایران به سفیر شوروی در ایران شدیدا اعتراض کرد.
سال ۱۳۳۷- وزیر امور خارجه به دلیل انتشار مقالات تند و زننده علیه ایران در روزنامههای چکسلواکی به وزیر مختار آن کشور اعتراض کرد.
سال ۱۳۳۹- مجلس شورای ملی به دولت شریف امامی رای اعتماد داد.
سال ۱۳۴۰- هیاترییسه اتاق بازرگانی تعیین شدند. علی وکیلی به ریاست اتاق و محمدمهدی لاری و علیاکبر محلوجی به عنوان نواب رییس انتخاب شدند.
سال ۱۳۴۲- وزیر دادگستری به منظور اصلاح سازمان قضایی دست به تغییرات دامنهداری زد؛ از جمله معاون پارلمانی، دادستان دیوان کیفر، دادستان تهران، مدیرکل قضایی، رییس کل دادگاههای دیوان کیفر و رییس اداره کل تصفیه و سرپرستی را تغییر داد.
سال ۱۳۴۳- حبیب بورقیبه رییسجمهوری تونس وارد تهران شد.
سال ۱۳۴۵- عبدالرحمن عارف، رییسجمهوری عراق برای دیداری رسمی وارد تهران شد.
سال ۱۳۴۶- کارخانه ذوبآهن بنیانگذاری شد.
سال ۱۳۴۸- اتاق صنایع و معادن و اتاق بازرگانی درهم ادغام شدند و دکتر طاهر ضیایی به ریاست آن انتخاب شد.
سال ۱۳۴۸- دادگستری عدهای قاضی زن استخدام کرد.
سال ۱۳۴۹- حداقل دستمزد کارگران افزایش یافت.
سال ۱۳۴۹- لایحه نوسازی عباسآباد تهران تصویب شد.
سال ۱۳۵۱- الکسی کاسیگین، رییس هیات وزیران اتحاد جماهیر شوروی در راس هیاتی برای شرکت در مراسم افتتاح کارخانه ذوبآهن وارد تهران شدند.
سال ۱۳۵۱- سلطان محمد عامری، رییس دفتر اختصاصی سیدضیاءالدین در کودتای ۱۲۹۹ درگذشت.
سال ۱۳۵۲- ناصر عامری دبیر کل حزب مردم در حمله به دولت در شورای عالی حزب مردم گفت: دولت منافع سرمایهداران را بر کارگران ترجیح میدهد. این دولتی است ناراضی تراش و ضد رفاه اجتماعی.
ارسال نظر