امـروز در تـاریـخ - ۱۶ بهمن ۸۹
سال ۱۲۸۶- سیدحسن تقیزاده در مجلس طی نطق پرشوری آصفالدوله را مورد نکوهش و انتقاد قرار داد و از اعمال زشت وی به هنگام والیگری در خراسان سخن گفت و او را شایسته مقام وزارت در دوران مشروطه ندانست. به پیشنهاد تقیزاده مجلس به اخراج او از کابینه رای داد. سال ۱۳۰۷- دولت شوروی و دولت ترکیه امانالله را مجددا در سمت پادشاهی افغانستان به رسمیت شناختند.
سال ۱۳۰۷- محمدعلی فرزین به سمت کفالت وزارت امور خارجه تعیین و معرفی شد.
سال ۱۳۱۷- هیاتی مرکب از وثیقی کفیل وزارت بازرگانی، اللهیار صالح معاون وزارت دارایی و دلپاک رییس اداره دوم سیاسی وزارت امور خارجه برای مذاکرات بازرگانی عازم مسکو شدند.
سال ۱۳۳۰- امیر علایی، وزیر دادگستری به معاون نخستوزیری تغییر سمت داد و دکتر سمیعی به کفالت وزارت دادگستری برگزیده شد.
سال ۱۳۳۳- بارون دوچیلد سرمایهدار معروف اروپایی وارد تهران شد تا در خصوص معاملات بازرگانی با مسوولان ذیربط مذاکره کند.
سال ۱۳۳۸- قانون تحصیل ۲۵ میلیون دلار وام از آمریکا به تصویب رسید.
سال ۱۳۴۳- ۱۵۰ میلیون دلار اعتبار برای ذوبآهن تامین شد.
سال ۱۳۴۲- مجلس شورای ملی با اکثریت قریب به اتفاق به دولت امیرعباس هویدا رای اعتماد داد.
سال ۱۳۴۴- محاکمه خلیل ملکی رهبر جامعه سوسیالیستهای ایران و سه تن از همکاران وی در دادگاه عادی شماره ۲ دادرسی ارتش به طور علنی آغاز شد.
سال ۱۳۴۴- لایحه جدید مالیات بر درآمد به مجلس داده شد. در این لایحه پایه مالیاتی از ۱۵درصد شروع و به شصتدرصد ختم میشد.
سال ۱۳۴۵- بنابر اعلام دولت در ایران ۳۴۳هزار نفر کارمند در دستگاههای دولتی مشغول به کار هستند.
سال ۱۳۴۷- یخبندان تهران آسفالت اغلب خیابانها را از بین برد و شهرداری اعلام کرد که در اثر این یخبندان سهمیلیارد ریال به شهرداری خسارت وارد شده است.
سال ۱۳۵۶- آموزگار، لایحه بودجه سال ۱۳۵۷ را به میزان ۴۱۷۹ میلیارد ریال به مجلس شورای ملی تقدیم کرد.
سال ۱۳۵۷- امام خمینی(ره)، مهندس مهدی بازرگان را به عنوان رییس دولت موقت تعیین کردند. متن فرمان به این شرح بود: بسماللهالرحمنالرحیم. جناب آقای مهندس مهدی بازرگان بنابر پیشنهاد شورای انقلاب برحسب حق شرعی و حق قانونی ناشی از آرای اکثریت قاطع قریب به اتفاق ملت ایران که طی اجتماعات عظیم و تظاهرات وسیع و متعدد در سراسر ایران نسبت به رهبری جنبش ابراز شده است و به موجب اعتمادی که به ایمان راسخ شما به ملت اسلام و اطلاعی که از سوابقتان در مبارزات اسلامی و ملی دارم، جنابعالی را بدون در نظر گرفتن روابط حزبی و بستگی به گروهی خاص مامور تشکیل دولت موقت مینمایم تا ترتیب اداره امور مملکت درباره تغییر نظام سیاسی کشور به جمهوری اسلامی و تشکیل مجلس موسسان از منتخبین مردم جهت تصویب قانون اساسی نظام جدید و انتخاب مجلس نمایندگان ملت طبق قانون اساسی جدید را بدهید. مقتضی است که اعضای دولت موقت را هرچه زودتر با توجه به شرایطی که مشخص نمودهام تعیین و معرفی نمایید. کارمندان دولت و ارتش و افراد ملت با دولت موقت شما همکاری کامل نموده و رعایت انضباط را برای وصول به اهداف مقدس انقلاب و سامان یافتن امور کشور خواهند نمود. موفقیت شما و دولت موقت را در این مرحله حساس تاریخی از خداوند متعال مسالت مینمایم. روحالله موسوی خمینی
سال ۱۳۵۷- بازرگان نخستوزیر موقت، برنامه و وظایف دولت موقت را بیان کرد و گفت: از وظایف عمده دولت موقت این است که یک همهپرسی برپا کند تا نظر مردم را درباره تغییر رژیم و تحول آن به جمهوری دموکراتیک اسلامی بپرسد. سپس این وظیفه را خواهد داشت که انتخابات مجلس موسسان را برگزار کند. مجلسی که قانون اساسی آینده را تدوین خواهد کرد و وظیفه سوم نیز انتخابات برای مجلس خواهد بود که به موجب قانون اساسی جدید تشکیل میشود و پس از تشکیل این مجلس دولت رسمی تعیین خواهد شد.
سال ۱۳۵۷- در تهران و شهرستانها مردم برای تایید نخستوزیری بازرگان راهپیمایی کردند.
سال ۱۳۵۷- امام خمینی بعد از تعیین بازرگان به ریاست دولت موقت اظهار کردند که از طریق مطبوعات و تظاهرات آرام، ملت درباره دولت بازرگان باید نظر دهند. جزای آنها که علیه حکومت بازرگان قیام کنند، خیلی سخت است.
سال ۱۳۵۷- شاپور بختیار به دنبال انتخاب بازرگان به ریاست دولت موقت گفت: در ایران تنها یک حکومت وجود خواهد داشت. ساخت ایران تجزیهناپذیر است. اگر بازرگان تنها به حرف زدن اکتفا کند یک مساله است و اما اگر بخواهد دست به عملی بزند، مساله دیگری مطرح میشود.
ارسال نظر