امـروز در تـاریـخ - ۲۹ دی ۸۹
سال ۱۲۹۹- میرزا حسن مشیرالدوله به دربار احضار شد. احمد شاه ضمن مذاکره با وی پیشنهاد کرد که ریاست دولت را قبول کند، اما وی نپذیرفت. سال ۱۳۰۰- در مجلس شورای ملی در خصوص اختیارات مصدقالسلطنه وزیر مالیه، بین او و بعضی از وکلا مشاجره شدیدی درگرفت. مصدقالسلطنه پس از ایراد نطقی تند بیهوش شد. قوامالسلطنه رییسالوزرا به حمایت از وزیر مالیه خود به مخالفان پاسخ داد و از کار کناره گیری کرد.
سال ۱۳۰۵- عدهای از نمایندگان مجلس دولت مستوفی را استیضاح کردند. دولت روز نهم بهمن را برای پاسخ به استیضاح تعیین کرد.
۱۳۲۴- مجلس شورای ملی با تصویب یک قانون، دولت را مامور چاپ و انتشار فرهنگ دهخدا کرد.با تصویب این قانون، هزینه این کار فرهنگی عامالمنفعه بر عهده دولت قرار گرفت و دفتری برای انجام آن تاسیس و شماری از زبانشناسان، تاریخدانان و ادیبان در آن سرگرم کار شدند.علیاکبر دهخدا از نویسندگان و فرهنگیان بنام کشور مدتها عضو شورایعالی معارف (فرهنگ)، رییس دانشکده حقوق و مشاور عالی وزارت فرهنگ بود. وی همچنین یک روزنامهنگار برجسته و از طنزنویسان اولیه جراید ایران بود.
سال ۱۳۲۵- دادگاه فوقالعاده زمان جنگ مهاباد قاضی محمد، صدر قاضی و سیف قاضی را به اعدام محکوم کرد.
سال ۱۳۳۰- دکتر خلیل عالمی، استاد دانشکده حقوق به وزارت کار تعیین شد.
سال ۱۳۳۱- آیتالله کاشانی در مقابل تظاهرات شدید مردم علیه مصدق در طرفداری از وی اعلامیهای منتشر کرد و متذکر شد که در پیشرفت مقاصد دکتر مصدق جدیت خواهم کرد.
سال ۱۳۳۱- اعضای فراکسیون نهضت ملی اعلامیهای منتشر کرده و متذکر شدند تا تصویب لایحه اختیارات دکتر مصدق در مجلس تحصن خواهند کرد.
سال ۱۳۳۱- در جلسه مجلس شورای ملی، دکتر بقایی ادامه نطق خود در مخالفت با تمدید اختیارات مصدق را ایراد و به تفضیل دلایل خود را بیان کرد. ضمن اینکه بقایی در همین جلسه از عضویت در جبهه ملی استعفا کرد.
سال ۱۳۳۱- سرانجام لایحه اختیارات دکتر مصدق با قید تبصره با ۵۹ رای از ۶۷ نفر اعضا حاضر در مجلس به تصویب رسید. تبصره اضافه نیز این بود که قوانین مصوبه هر سه ماه برای تصویب تقدیم مجلس شود.
سال ۱۳۳۳- پرودم و کوهن نمایندگان بانک بینالمللی عمران به ایران آمدند تا برای اخذ کمک و وام و راهنماییهای فنی از بانک بینالمللی با مقامات ذیربط ایرانی مذاکره کنند.
سال ۱۳۴۰- سازمان هنرهای زیبا از وزارت فرهنگ جدا و یکی از زیرمجموعههای نخستوزیری شد.
سال ۱۳۴۲- بهرهبرداری از کارخانه پتروشیمی آبادان آغاز شد.
سال ۱۳۴۲- لایحه احداث سیل بند تهران به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
سال ۱۳۴۵- قرارداد مبادله کالا بین دولتهای ایران و لهستان در تهران امضا شد.
سال ۱۳۴۸- دکتر عباسعلی خلعتبری دبیر کل سابق سنتو به سمت قائممقام وزارت امور خارجه منصوب شد.
سال ۱۳۵۰- والری ژیسکاردستن وزیر دارایی و اقتصاد فرانسه به دعوت دولت به ایران آمد.
سال ۱۳۵۰- یک هیات هشت نفری از مقامات برجسته نفتی رومانی به منظور مذاکراتی درباره همکاریهای نفتی و پتروشیمی بین طرفین به ایران آمدند.
سال ۱۳۵۲- شهربانی اعلام کرد در ماه اول سالجاری رانندگان متخلف ۲۱۰میلیون ریال جریمه پرداختهاند و در همین مدت ۷۲۰ نفر در تهران و حومه در تصادفات رانندگی کشته شدهاند.
سال ۱۳۵۶- در مشهد دو شعبه بانک صادرات به آتش کشیده شد.
سال ۱۳۵۶- در غالب شهرها مردم به بانک صادرات مراجعه کرده و موجودی خود را برداشت کرده و حساب خود را مسدود کردند.
سال ۱۳۵۶- در پی هجوم مردم به بانک صادرات در سطح کشور جهت دریافت موجودی خود، بانک مزبور از انجام تعهدات خود عاجز ماند و از بانکمرکزی تقاضای کمک کرد.
سال ۱۳۵۷- به مناسبت اربعین حسینی و به دعوت امام خمینی (ره) راهپیمایی گستردهای در تهران و سایر شهرستانها برپا شد. در تهران نزدیک به دومیلیون نفر در راهپیمایی شرکت کردند. بنابر گزارش آن هنگام خبرنگاران در مسیر تظاهراتکنندگان اثری از نیروی پلیس و ارتش دیده نمیشد.
سال ۱۳۵۷- شرکتکنندگان در راهپیمایی قطعنامهای منتشر کردند که در آن آمده بود: غیرقانونی بودن سلطنت و خلع شاه، برقراری حکومت جمهوری اسلامی، تشکیل شورای انقلاب اسلامی، برکناری دولت بختیار، منضم شدن قوای نظامی به ملت، روابط حسنه با همه ملتها، استعفای وکلای مجلسین و استعفای اعضای شورای سلطنت خواسته شده بود.
سال ۱۳۵۷- به دنبال استعفای دکتر ناصرالدین شاه حسینی از صداوسیمای ایران، مسعود برزین جانشین او شد.
ارسال نظر