برنامه جدید برای کنترل بیکاری

عکس: دوره بیکاری در دوره روزولت

زمانی که روزولت مراسم سوگند را به جا آورد، سیستم بانکی و اعتباری کشور در وضعیت بسیار ناگواری به سر می‌برد. بانک‌های کشور با سرعت خارق‌العاده اول تعطیل می‌شدند و سپس فقط اگر قادر بودند دیون خود را پرداخت کنند، دوباره گشایش می‌یافتند. دولت، جهت افزایش تدریجی قیمت کالاها و ارائه برخی کمک‌ها به بدهکاران، سیاستی مبنی بر تورم تعدیل شده پولی را اتخاذ کرد. سازمان‌های جدید دولتی امکانات اعتباری سخاوتمندانه‌ای را در اختیار بخش صنعت و کشاورزی قرار دادند. شرکت بیمه ذخیره فدرال (FDIC) ذخیره حساب‌های سپرده بانکی را تا سقف ۰۰۰/۵دلار بیمه کرد. مقررات فدرال در مورد فروش اوراق بهادار در بازار سهم اعمال شدند.

بیکاری

روزولت با بیکاری بی‌سابقه‌ای در کشور مواجه شد. زمانی که او بر سر کار آمد، نزدیک به ۱۳‌میلیون آمریکایی - بیش از یک چهارم نیروی کار - بیکار بودند. صف‌های نان در همه شهرهای کشور به وفور به چشم می‌خورد. صدها هزار نفر در سرتاسر کشور در جست‌وجوی غذا، کار و سرپناه بودند. عبارت «برادر، کمی‌پول خرد برای کمک به من بدهید؟» ترجیع بند یکی از آهنگ‌های پرطرفدار روز شد.

اولین گامی‌که برای بیکاری برداشته شد از طریق برنامه‌ای به نام «سپاه‌های محافظت غیرنظامی» (CCC) بود، برنامه‌ای که جهت کمک به مردان جوان بین سنین ۱۸ تا ۲۵ سال طراحی شد. افراد استخدام شده در CCC در اردوگاه‌هایی که توسط ارتش اداره می‌شد، کار می‌کردند. نزدیک به دو‌میلیون نفر در طول ده سال در ‌این برنامه شرکت کردند. آنها در پروژه‌های متنوع در زمینه محافظت از محیط زیست مشارکت داشتند: کاشت درختان جهت مبارزه با فرسایش خاک و حفظ جنگل‌های ملی؛ از بین بردن آلودگی رودخانه‌ها؛‌ایجاد مناطق محافظت شده برای ماهیان، جانوران شکاری و پرندگان؛ و محافظت از ذخایر ذغال‌سنگ، نفت، سنگ‌های نفت زا، گاز، سدیم و هلیوم.

«سازمان مشاغل عمومی» (PWA) برای کارگران ساختمانی که دارای مهارت بودند در پروژه‌های ساختمانی گوناگون نسبتا بلند مدت و میان مدت‌اشتغال فراهم کرد. از به یاد ماندنی ترین موفقیت‌های ‌این سازمان ساخت سدهای بون ویل و گراند کولی در منطقه شمال غربی پاسیفیک، شبکه جدید فاضلاب در شیکاگو، پل ترایبورو در شهر نیویورک و دو ناو هواپیمابر (یورک تان و انترپرایز) برای نیروی دریایی‌ایالات متحده بود.

«سازمان دولتی تنسی ولی» (TVA) که هم برنامه‌ای جهت کمک به‌ایجاد‌اشتغال و هم اجرای طرح‌ها و برنامه‌ریزی‌های دولت بود، موجب آبادانی و توسعه منطقه فقیر دره رودخانه تنسی از طریق ساخت یک سری سد جهت کنترل سیل و تولید نیروی برق هیدروالکتریکی شد. عرضه برق ارزان‌قیمت برای‌این منطقه منجر به‌ ایجاد پیشرفت اقتصادی شد، ولی در ضمن دشمنی شرکت‌های برق خصوصی را نسبت به‌این منطقه به همراه آورد. طرفداران «برنامه جدید» آن را به عنوان نمونه بارز «دموکراسی برای توده مردم» مورد تحسین قرار دادند.

«سازمان کمک‌های اضطراری فدرال» (FERA)، که از سال‌های ۱۹۳۳ تا ۱۹۳۵ دایر بود، کمک‌های مستقیم به صدها هزار نفر، معمولا به شکل کمک‌های نقدی مستقیم، عرضه کرد. در برخی مواقع،‌این سازمان حقوق آموزگاران مدارس و دیگر کارکنان محلی شاغل در بخش خدمات دولتی را پرداخت کرد. همچنین،‌این سازمان پروژه‌های دولتی متعددی در مقیاس‌های کوچک‌ ایجاد کرد - درست مانند سازمان مشاغل خدمات شهری (CWA) از اواخر سال ۱۹۳۳ تا پایان بهار ۱۹۳۴. به‌رغم انتقادهای مبنی بر «کار زوری» و تامین کلیه بودجه آنها از طرف دولت، ‌این مشاغل شامل کارهای بسیار متنوعی از کندن گودال گرفته تا تعمیر جاده‌ها و تدریس و آموزش بود. روزولت و مقامات ارشد دولت وی با وجود نگرانی‌هایی که نسبت به هزینه ‌این برنامه‌ها داشتند، کماکان طرفدار برنامه‌های ‌اشتغال بر اساس درست کردن شغل به جای خدمات اجتماعی (حقوق بیکاری) بودند.

کشاورزی

در بهار ۱۹۳۳، بخش کشاورزی اقتصاد کشور در حال فروپاشی بود. در نتیجه، بخش کشاورزی عرصه‌ای شد برای طرفداران «برنامه جدید» تا نظر و عقیده خود را به بوته آزمایش گذارند. آنها معتقد بودند مقررات بیشتر باعث حل بسیاری از مشکلات کشور خواهد شد. در سال ۱۹۳۳، کنگره «قانون تنظیم کشاورزی» (AAA) را جهت ارائه کمک‌های اقتصادی به کشاورزان به تصویب رساند. بر اساس پیشنهاد AAA قیمت محصولات کشاورزی از طریق پرداخت اعانه به کشاورزان جهت جبران کاهش داوطلبانه محصول افزایش می‌یافت. بودجه در نظر گرفته شده برای پرداخت به کشاورزان توسط مالیاتی که برای صنایعی که از این محصولات کشاورزی استفاده می‌کردند، به دست می‌آمد. ولیکن، زمانی که ‌این مصوبه تبدیل به قانون شد، فصل کاشت محصول آغاز شده بود، و AAA به کشاورزان پول داد تا محصول زیادی خود را شخم بزنند. کاهش محصول و اعانه‌های بیشتر از طریق شرکت اعتبار کالا که کالاها را جهت انبار کردن خریداری می‌کرد، باعث کاهش تولید و بالا بردن قیمت محصولات کشاورزی شد.