برای رونق اقتصاد، گل بکارید

افتتاح کلاس‌های صنایع مستظرفه، حجاری و نقاشی جدید از طرف اداره کل صناعت از جمله خبرهای درج شده در روزنامه اطلاعات پنجم خرداد ماه ۱۳۱۱ است. همچنین خبرنگار اطلاعات به نقل از بروکسل خبر می‌دهد که یکی از اقداماتی که برای ازدیاد صادرات ایران مفید به نظر می‌رسد، نشو و نمای گل است. او در همین رابطه می‌نویسد: «در حالی که فلاحان گل‌های مختلفه برای استخراج عطریات تربیت می‌کنند، غالبا برگ‌های گل را به مقادیر زیاد به مراکزی که ماشین هایی برای تهیه خمیر گل دارند می‌فروشند. همین که جوهر خمیر گل تهیه شد آن را به کارخانجات مهمی که تولید کننده عطریات درجه اول دنیا می‌باشد، می‌فروشند.» به این ترتیب فلاحان و زارعان گل در ایران استفاده مهمی از این تجارت کرده و به صادرات ایران هم کمک خواهند کرد.

بانک شاهی نیز در این روز مقدار زیادی ارز به کسانی که مجوز داشتند، فروخته است. این در حالی است که نرخ ارز همچنان بالا است و در بازار سیاه با ۱۰۶ ریال معامله می‌شود. افزایش نرخ ارز در بازار ایران نیز موثر بوده و قیمت اجناس خارجی در همین رابطه بالا رفته است. اما در کنار آن حقوق کارمندان نیز گویا به واسطه خبری که در روزنامه پنجم خرداد منتشر شده، به میزان دو تومان برای مستخدمان رتبه یک افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که برای مستخدمان رتبه دو، این میزان تنها یک تومان است.

اتاق تجارت بندر پهلوی آن زمان نیز به اداره کل تجارت مراجعه کرده و اطلاع داده است که مقدار تعرفه‌ای که به اتاق مزبور برای توزیع بین تجار ارسال شده بود، تمام شده و نیاز به تعرفه‌های جدیدی دارند. همچنین در این روزنامه مانند روزهای گذشته خبری درباره شرکت تجارتی ایران چاپ شده است. بر اساس این خبر در نتیجه کمیسیونی که در اداره کل تجارت با حضور آقایان تجار برگزار شد، مذاکراتی در خصوص تکمیل مقدمات کارهای شرکت انجام شد. تذکر به تجاری که هنوز یک سوم تعهد خود به این شرکت را به بانک ملی واریز نکرده‌اند از دیگر مفاد این جلسه بود.

تلگراف‌های خارجی در این روز به خبرهای کوتاه خلاصه می‌شود. یکی از این خبرها به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بازمی‌گردد که بر اساس آن مستر توماس، نماینده حزب سوسیالیست آمریکا خود را برای کاندیداتوری معرفی کرده است. از بمبئی نیز خبر می‌رسد که اعتصابیون در این شهر به سر کار خود بازگشته‌اند. به موجب فرمانی که از طرف ارتش صادر شده، هر گونه تجمعی در این شهر ممنوع اعلام شده است. انستیتوی مطالعات آلمان نیز در گزارش خود ارقامی درباره محصولات صنعتی دنیا از سال ۱۹۳۲ منتشر کرده که مطابق آن تهیه اجناس صنعتی کاهش شدیدی داشته و تنها ترقی قابل ذکر در شوروی رخ‌داده‌است. این گزارش اوضاع اقتصادی در آلمان و لهستان را بحرانی‌تر از سایر نقاط ارزیابی کرده که پس از آنها فرانسه قرار می‌گیرد.