پنبه ایران در آلمان

روابط ایران و آلمان در سال‌های میانی جنگ‌های جهانی روند رو به رشدی داشت. روزنامه اطلاعات ۲۹ فروردین ماه ۱۳۱۱ در دو بخش اخبار داخلی و خارجی موضوعات مرتبط با روابط ایران و آلمان و اخبار داخلی این کشور را منعکس کرده است. «پنبه ایران در هامبورگ» عنوان تیتری درباره همین موضوع است. به گزارش این روزنامه، «اطلاعاتی که از هامبورگ واصل گردیده و صورت مظنه‌جاتی که اداره کل تجارت منظما دریافت می‌دارد حاکی است که پنبه ایران را می‌توان به هامبورگ صادر نمود.» در بخش خارجی همچنان هیتلر خبرسازترین فرد است. به موجب خبری که از سوی خبرگزاری فرانسه مخابره شده، رییس جمهور آلمان بنا بر ماده ۴۸ قانون فرمانی مبنی بر انحلال قوای هیتلر را امضا کرده است. بر اساس اعلامیه رسمی که در همین رابطه منتشر شده قوای هیتلر جنبه نظامی داشته و در مملکت ایجاد رعب و وحشت کرده است. هیتلر نیز در همین رابطه بیانیه‌ای را منتشر کرده و از هواخواهان خود خواسته است تا تحت فرمان رییس خود باشند و تنها وظیفه خود را انجام دهند. رییس‌جمهور آلمان نیز در نامه‌ای به وزیر داخله دلایل خود از انحلال موسسات حزب ملیون سوسیالیست را برشمرده است. اقدامی که گویا از آینده‌نگری رییس‌جمهور از آنچه بعدها گریبانگیر این کشور و جهان شد، خبر می‌دهد.

در زمینه اقتصادی خبر مهم این روز به مذاکره در تشکیل سندیکا برمی‌گردد که بر اساس آن جلسه اتاق تجارت تهران پس از تشکیل رسمی، راجع به تشکیل سندیکا و شرکت صادرات و طرز جریان و انجام مقدمات این امر مباحثی را مطرح کردند.

نرخ پوند همچنان در بازار ایران پس از یک دوره صعود پرشتاب، در یک روند تدریجی در حال افزایش است، به گونه‌ای که هر پوند از طرف بانک‌ها به ۱۰۱ ریال و نیم رسیده است.

در حوزه فرهنگ خبر جالب توجه به سخنرانی سعید نفیسی در کنفرانسی درباره زبان ادبیات برمی گردد. همچنان نمایش‌ها به عنوان پرشمارترین اخبار فرهنگی هستند که از جمله آنها می‌توان به فرشته سعادت، یوسف و زلیخا، ایراندخت و استوار اشاره کرد. مطالب مربوط به تاگور، فیلسوف هندی نیز که به ایران آمده است، در صفحه اول روزنامه مطلبی چند ستونی را به خود اختصاص داده است. او همچنین در ادامه سفر خود به ایران، قصد دارد که از اصفهان و شیراز نیز دیدن کند.

مناقشات چین و ژاپن پیرامون همچنان در زمره مهم‌ترین خبرهای خارجی است. بنا بر اخبار واصله در نزدیکی شانگهای جنگ‌های جدیدی به وقوع پیوسته و بعد از زدوخوردهای فراوان، ژاپنی‌ها مواضع چینی‌ها را تصرف کردند، ولی به زودی از سوی چینی‌ها عقب رانده شدند؛ این در حالی است که روس‌ها به سمت ژاپن متمایل شده و اقداماتی را در راه آهن این کشور انجام داده‌اند.