صادرات نفت پس‌از ورود امام(ره)

به‌رغم تهدیدهای بختیار، مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر دولت انقلابی برگزیده شد. این انتخاب، بزرگ‌ترین تیتر روزنامه دوشنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۳۵۷ است. مهندس بازرگان در همین روز خبر مصاحبه امام و ذکر مسائل اساسی از سوی ایشان را داده است. وی دراین مصاحبه عنوان کرده‌ احتمالا اسامی اعضای شورای انقلاب و نخست وزیر دولت موقت اعلام خواهد شد. تلاش بازرگان برای ملاقات امام خمینی و شاپور بختیار دیگر خبر مهمی است که به نقل از خبرگزاری فرانسه در صدر اخبار این روز و در تیترهای بالایی روزنامه جای گرفته است.

بختیار در یک مصاحبه رادیویی ضمن اعلام مجهول بودن مفهوم جمهوری اسلامی بر اعتبار دولت خویش پای فشرد. او در این مصاحبه گفت که تاکنون نشنیده است که مسلمان علیه مسلمان جهاد کند، به گفته او حکومتی که وی در راس آن قرار دارد با دیکتاتوری شاه و جمهوری لیبی تفاوت دارد. بختیار با ارجاع به دوره مصدق یادآور شد «من از کسی فرمان گرفتم که مصدق و وزرای او هم گرفتند» این در حالی است که امام خمینی (ره) و احزاب بر غیرقانونی بودن دولت او پافشاری کرده و خواهان استعفای او هستند. در صفحه یک روزنامه همان روز در تقابل با دیدگاه بختیار از بازرگان تحت عنوان نخست وزیر نام برده شده است.از اخبار حوزه روحانیت در این روز می‌توان به خبر بازگشت آیت‌الله مرعشی به مشهد پس از مراجعه به تهران برای استقبال از امام خمینی(ره) اشاره کرد که در خبری کوتاه به آن اشاره شده است. درخواست آیت‌الله طالقانی از فرماندهان پایگاه‌های هوایی در دادن پاسخ مناسب به مردم در قالب یک اطلاعیه، پاسخ به بیانیه مردم سنندج متحصن در مسجد‌جامع این شهر و تبریک مقاومت و پایمردی مردم این شهر در مقابله سرسختانه و خستگی ناپذیر با بساط ظلم و پیام این آیت‌الله به مردم سنگسر اخبار دیگر این حوزه است که روزنامه نسبت به انتشار آن اقدام کرده است. سخنان آیت‌الله شریعتمداری در خصوص مجلس و اعلام اینکه «در پارلمان حکومت اسلامی نمایندگان تمام گروه‌ها شرکت دارند» و درج متن تلگراف آیت‌الله اسداله نبوی دزفولی به امام خمینی (ره) از دیگر مطالب حوزه روحانیت است. آیت‌الله علامه نوری خطاب به بختیار برای صفحه نظرها و اندیشه‌ها نامه‌ای با عنوان «انقلاب تابع قوانین رژیم فاسد نیست» ارسال کرده است. در این نامه علامه نوری گفته است «آقای بختیار انقلاب خود منطق مستدلی دارد و منطق قانون اساسی و غیراساسی نظام پوسیده سابق را نمی‌شناسد».

نخستین مصاحبه با کیانوری، دبیرکل حزب توده مهم‌ترین خبر بخش احزاب از نظر سردبیر روزنامه بوده که آن را با عکس در صفحه اول قرار داده است.

در حوزه اقتصاد تیتر صفحه اول به سخنان بنی‌صدر مربوط می‌شود که طی آن ورشکستگی اقتصادی کشور را به سیستم مالی رژیم مرتبط دانسته است. صادرات ۱۶۲ هزار تن نفت کوره به سنگاپور، ژاپن و استرالیا خبر دیگر این حوزه است. حواله کردن ارز برای دانشجویان خارج از کشور با اطلاعیه کمیته تنظیم اعتصابات به کارکنان بانک‌ها و واحد تلکس وزارت پست و تلگراف جهت انجام این امور و تخلیه کشتی‌های حاوی کالا به درخواست این کمیته از کارکنان اعتصابی سازمان بنادر و کشتیرانی دیگر خبرهای اقتصادی این روز هستند. در این حوزه همچنین اعلامیه‌ای از سوی هیات اعزامی امام خمینی درباره وضع نفت، بنزین و گازوئیل منتشر شده و گران خریدن مواد سوختنی را عملی ضد مردمی برشمرده است.

دکتر ناصر کاتوزیان در صفحه نظرها و اندیشه‌ها در مقاله‌ای تحت عنوان «با لشکرکشی نمی‌توان ملتی تازه ساخت» عنوان می‌کند که «اکنون کاروانی از ستمدیدگان و عاشقان راه حق، در حرکت است؛ اکنون ما به راستی ملت شده‌ایم.» در همین صفحه شعری از عارف قزوینی، با عنوان غزل جمهوری درج شده است.

اخبار خبرگزاری‌های خارجی مانند روزهای گذشته عمدتا در صفحه آخر این روزنامه درج شده‌اند. بر اساس خبر رادیو لندن بین نیروهای انقلابی، بختیار و ارتش تماس برقرار شده است. به گفته این رادیو این تماس‌ها از سوی فرستاده‌های آنها صورت می‌گیرد؛ این رادیو همچنین ادعا می‌کند که نتایج مذاکرات پشت پرده تا پنج‌شنبه معلوم می‌شود. رادیو مسکو نیز در گفتار خود به این نکته اشاره کرده است که ارتش ایران حربه دست آمریکا و ارتجاع نیست؛ بر اساس خبر نقل شده از این رادیو بخش عمده‌ای از افسران به پشتیبانی از پیکارهای مردم برمی‌خیزند. آسوشیتدپرس در خبر خود بر ناکامی سیا در ایران تاکید دارد. این خبرگزاری در خبر دیگری از انفجار در دفتر یونایتدپرس خبر داده‌است. این خبر در حالی است که یونایتد پرس به جای خبر انفجار، گفته بختیار در مورد ارتش را نقل کرده که بر اساس آن ادعا شده است که تماس با ارتش موفقیت آمیز بوده است. خبرگزاری فرانسه از خروج هشت هزار یهودی از ایران خبر داده و گاردین توصیه به شاه مبنی بر بازگشت به ایران را مهم دانسته است. در میان این خبرهای مرتبط با ایران، دبیر سرویس خبر آن روزهای اطلاعات از کویت خبر جنجال‌برانگیز ازدواج تیتو (رییس‌جمهور یوگسلاوی) با یک خواننده ۳۵ ساله را درج کرده است. فاطمه نجات‌اللهی مادر شهید نجات‌اللهی در نامه‌ای که در روزنامه اطلاعات ۱۶ بهمن ماه ۱۳۵۷ درج شده است از ملت قهرمان ایران، روحانیون، سندیکای نویسندگان و خبرنگاران، استادان و دانشجویان غیوری که در مراسم یادبود فرزندش شرکت کرده‌اند، تشکر کرده است. جامعه ناشرین اسلامی تهران طی تلگرامی خطاب به ریاست جمهوری فرانسه لزوم برقراری روابط حسنه میان ایران و فرانسه را تایید کرده است. دانش آموزان در این روز بیانیه‌ای در روزنامه اطلاعات چاپ کرده و درخواست کرده اند که روز ۱۳ آبان روز شهدای دانش آموز نامگذاری شود. استعفای جمع دیگری از نمایندگان مجلس دیگر خبر این روز را تشکیل می‌دهد. بخش دیگری از خبرهای اطلاعات دوشنبه ۱۶ بهمن ماه به راهپیمایی و تظاهرات در شهرستان‌ها اختصاص دارد. بازداشت دکتر حاج سیدجوادی خبر دیگری است که برای روزنامه این روز مهم تلقی شده ودر قالب یک خبر به آن پرداخته است. در معرض بازداشت بودن ۲۰۰ مقام عالی و ممنوع الخروج شدن سه هزار مقام از مدیر کل به بالا از دیگر اخبار مهم این روز هستند.