سال ۱۲۸۶- به پیشنهاد میرزاحسن‌خان مشیر‌الدوله وزیر امور خارجه از طرف محمدعلی شاه فرمان ریاست مدرسه علوم سیاسی و لقب ذکاء‌الملک به نام محمدعلی (فروغی) فرزند ارشد مرحوم محمدحسین ذکاء‌الملک صادر شد. سال ۱۲۸۹- مستوفی‌الممالک رییس‌الوزرا در کابینه تغییراتی ایجاد کرد. وی قوام‌السلطنه، حکیم‌الملک و دبیر‌الملک را از کابینه خارج کرد و عین‌الدوله با سمت وزیر داخله و محتشم‌السلطنه با سمت وزیر عدلیه را وارد کابینه کرد.

سال ۱۲۹۰- مستوفی‌الممالک دست به تغییرات دامنه‌داری در کادر والی‌ها و حکام زد و جای اکثر آنها را با افراد جوان و تحصیلکرده عوض کرد.

سال ۱۳۰۲- سردار سپه با انتشار بیانیه‌ای مفصل دلایل پذیرش مسوولیت رییس‌الوزرایی را اعلام کرد. وی در این بیانیه اعلام کرد که برنامه خود را به دو جمله محدود می‌سازد: ۱- حفظ حقوق ملت ۲- اجرای قانون.

سال ۱۳۰۴- در تهران تظاهرات گسترده‌ و شدیدی علیه قاجار صورت گرفت. آنان متفقا خواستار خلع ید از سلطنت قاجار بودند.

سال ۱۳۱۵- یک هیات اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، مالی و حقوقی از وزارتخانه‌های مختلف ترکیه به ریاست جمال حسنو (وزیر وقت امور خارجه ترکیه) برای توسعه همکاری با ایران وارد تهران شد.

سال ۱۳۱۸- دکتر احمد متین دفتری نخست‌وزیر اعضای هیات دولت را به این شرح معرفی کرد: علی منصور وزیر پیشه و هنر، علی‌اصغر حکمت وزیر کشور،‌ اسماعیل مرآت وزیر فرهنگ، دکتر محمد سجادی وزیر راه، ابراهیم علم وزیر پست و تلگراف، سرتیپ امیر خسروی وزیر دارایی، سرتیپ احمد نخجوان کفیل وزارت جنگ، صادق وثیقی کفیل وزارت بازرگانی، محمد سروری کفیل وزارت دادگستری، سرتیپ مهدی‌قلی تاجبخش کفیل اداره‌کل کشاورزی.

سال ۱۳۱۸- محمدعلی فرزین به جای سرتیپ امیر خسروی به ریاست بانک مرکزی برگزیده شد.

سال ۱۳۱۸- دولت ایران در مورد فشارهای شوروی بر ایران و خطر آن بر روابط ایران و آلمان به برلین هشدار داد.

سال ۱۳۲۳- حزب توده ایران راهپیمایی عظیمی علیه ساعد در تهران برگزار کرد. عده زیادی از سالدات‌‌های شوروی در میان راهپیمایان بودند. این راهپیمایی برای اعطای امتیاز نفت شمال به شوروی بود.

سال ۱۳۲۵- احمد آرامش مدیرتبلیغات حزب دموکرات و مدیر روزنامه (بهرام) به معاونت وزارت پیشه و هنر منصوب شد.

سال ۱۳۳۱- شاه قانون تفسیر اصل پنجم قانون اساسی را مبنی بر تقلیل مدت مجلس سنا توشیح کرد و از دولت خواست اقدامات قانونی برای انتخابات مجلس سنا را فورا به عمل آورد.

سال ۱۳۳۲- ساختمان جدید بانک سپه گشایش یافت.

سال ۱۳۳۵- مانور دریایی ایران وآمریکا در خلیج فارس برگزار شد.

سال ۱۳۳۶- بین ایران و تونس روابط سیاسی برقرار شد.

سال ۱۳۳۷- یک موافقتنامه فرهنگی بین ایران و پاکستان امضا شد.

سال ۱۳۴۲- اسدالله علم از مجلس به اتفاق آرا رای اعتماد گرفت.

سال ۱۳۴۵- وزیران امورخارجه ایران و لبنان طی نشستی در نیویورک به مشکلات سیاسی فی‌مابین فیصله داده و با تجدید روابط دو کشور موافقت کردند.

سال ۱۳۴۹- صدور گاز ایران به شوروی طی مراسمی آغاز شد.

سال ۱۳۵۱- ارتشبد غلامعلی اویسی فرمانده ژاندارمری کل کشور به فرماندهی نیروی زمینی منصوب شد و ارتشبد مین‌باشیان فرمانده سابق بازنشسته شد. سپهبد محمدحسین ضرغام نیز به ریاست ژاندارمری کل کشور رسید.

سال ۱۳۵۷- امام خمینی طی مصاحبه با تلویزیون سی.بی.اس آمریکا گفتند: حکومت شاه باید از بین برود و خودش هم به واسطه خیانت‌ها و جنایت‌ها‌یی که کرده است باید محاکمه شود.