سال ۱۲۸۷- محمدعلی شاه فرمانی خطاب به صدراعظم صادر کرد و متذکر شد مجلس شورای ملی در ۲۲ آبان‌ماه افتتاح و شروع به کار خواهد کرد، ولی اهالی تبریز را از شرکت در انتخابات محروم کرد.

سال ۱۲۸۹- ناصرالملک از طرف مجلس شورا با اکثریت ۴۰ رای نایب‌السلطنه ایران شد. در این رای‌گیری مستوفی‌الممالک توانست ۲۰ رای کسب کند. سال ۱۲۹۰- سالارالدوله خود را شاه خواند.

سال ۱۲۹۰- یپرم‌خان یک قبضه شمشیر مرصع دریافت و مجلس برای او سالانه سه هزار و ششصد تومان مقرری تعیین کرد.

سال ۱۲۹۷- به دستور دولت خانواده‌ها مکلف به دریافت سجل احوال شدند و اداره نظمیه مامور اجرای این قانون شد.

سال ۱۲۹۸- مدرسه حقوق با سی دانشجو کار خود را آغاز کرد. ریاست مدرسه برعهده آدولف پرنی، مستشار وزارت عدلیه بود. در این مدرسه ۵ استاد فرانسوی و ۶ استاد ایرانی تدریس می‌کردند، استادان ایرانی عبارت بودند از حاج میرزا نصرالله نقوی، منصورالسلطنه عدل، میرزا جوادخان عامری، شیخ محمد سنگلجی، میرزا محمدخان صدیق حضرت و مترجم‌الممالک قریب. دوره فارغ‌التحصیلی این مدرسه به دو دوره دوساله تقسیم شد و شرط ورود داشتن سیکل اول متوسطه بود.

سال ۱۲۹۸- به دستور سیدحسن مدرس و امام جمعه خویی تظاهرات پرشوری بر ضد قرارداد ۱۹۱۹ صورت گرفت.

سال ۱۳۰۴- به مناسبت کمبود نان و ارزاق عمومی بازار تهران تعطیل و کسبه و مغازه‌دارها از کار دست کشیدند. در همین حال جمعیت زیادی از زنان تهران در اطراف مجلس دست به تظاهرات زدند و از نمایندگان خواستار رفع مشکل شدند. عده‌ای از نمایندگان برای رفع غائله برای جمعیت زنان شروع به سخنرانی کردند و قول مساعد به آنها دادند اما زنان معترض قانع نشده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده که میرزا حسن خان مشیرالدوله یکی از آنان بود.

سال ۱۳۰۴- مردم تهران برای چاره‌جویی درباره کمبود نان و ارزاق عمومی به منزل علما رفتند.

سال ۱۳۰۷- عبدالحسین تیمورتاش که برای دیدار و عقد قرارداد با برخی از کشورهای اروپایی از ایران خارج شده بود پس انجام ماموریت و خرید چند فروند کشتی به تهران بازگشت.

سال ۱۳۰۹- مجلس شورای ملی به منظور توسعه خیابان‌های تهران قانونی تصویب کرد که براساس آن دولت موظف شد ۱۲۵ هزار تومان در اختیار بلدیه قرار بدهد.

سال ۱۳۱۶- محمود جم، نخست‌وزیر هیات دولت را به این شرح معرفی کرد: مجید آهی وزیر طرق، علی‌اصغر حکمت وزیر معارف، عنایت‌اله سمیعی وزیر امور خارجه، دکترمتین دفتری وزیر عدلیه، محمود بدر وزیر مالیه، سرلشکر امیرفضلی کفیل وزارت جنگ، ابوالقاسم فروهر کفیل وزارت کشور، حسین علاء رییس اداره کل تجارت، احمد حسین عدل کفیل اداره کل فلاحت.

سال ۱۳۱۷- هنرستان دختران با حضور هیات دولت، نمایندگان مجلس و مقامات ارشد نظام افتتاح شد.

سال ۱۳۱۹- دکترعیسی صدیق رییس دانشسرای عالی و رییس دانشکده ادبیات و علوم به ریاست اداره کل انتشارات و تبلیغات منصوب شد. دکترسیدولی‌الله نصر نیز به جای وی به ریاست دانشسرا و دانشکده‌های ادبیات و علوم منصوب شد.

۱۳۲۰- اداره کل امنیه مملکتی که در سال ۱۳۱۸ منحل و تشکیلات آن ضمیمه ارتش شده بود، مجددا تاسیس و سرتیپ فضل‌الله زاهدی به ریاست سازمان رسید.

۱۳۲۱- احمد قوام، نخست‌وزیر لایحه تاسیس وزارت خواربار را به مجلس تقدیم و مهدی فرخ‌ را به عنوان وزیر معرفی کرد. وی همچنین ستاد ارتش را ضمیمه وزارت جنگ کرد.

۱۳۲۱- دولت لایحه انتشار دو هزار میلیون ریال اسکناس به منظور تهیه خواربار و معاملات خارجی به مجلس برد.

۱۳۲۴- نمایندگان مجلس در یک نشست خصوصی با ۷۵ رای از تعداد ۹۴ نفر حاضر به نخست‌وزیری ابراهیم حکیمی رای دادند.

۱۳۳۰- ابراهیم زند رییس کل بانک مرکزی به سمت سفیر ایران در اسپانیا منصوب شد و علی‌اصغر ناصر کفیل بانک ملی شد.

۱۳۳۰- به دستور دکتر مصدق نخست‌وزیر، هیات مدیره موقت شرکت ملی نفت به آن عده از کارشناسان و کارکنان انگلیسی شرکت سابق که هنوز در ایران بودند و حاضر به قبول خدمت در شرکت نشده بودند، اطلاع داد که یک هفته مهلت دارند تا ایران را ترک کنند.

۱۳۳۲- دادگاه نظامی عادی ویژه مامور رسیدگی به اتهامات دکتر مصدق و همدستان او به ریاست سرلشگر غلامحسین افخمی تشکیل شد و دادگاه به اتفاق آرا قرار بازداشت مصدق را تایید نمود.

۱۳۳۴- بین ایران و ترکیه روابط تلفنی برقرار شد.

۱۳۳۴- سازمان برنامه سی‌وهشت مولد و سی و دو ترانسفورماتور و مقداری کابل برای تکمیل برق کشور خریداری کرد.

۱۳۳۴- قانون سازمان بیمه‌های اجتماعی کارگران کشور به مرحله اجرا درآمد.

۱۳۳۷- ساختمان جدید دانشکده ادبیات که با هزینه بالغ بر یکصدو پانزده میلیون ریال ساخته شده افتتاح شد.

۱۳۴۴- راه‌آهن تهران- تبریز شروع به کار کرد.

۱۳۴۴- وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که سال تحصیلی جدید با ۱۲۰ هزار آموزگار و سه میلیون و دویست‌هزار دانش‌آموز آغاز شد.

۱۳۴۷- اراضی جاده قم، ملی اعلام شد.

۱۳۵۱- دومین شرکت ذوب آهن ایران تشکیل شد.

۱۳۵۳- هشت میلیون دانش‌آموز زیر پوشش تغذیه رایگان قرار گرفتند.

۱۳۵۷- بانک مرکزی اعلام کرد که طی سه‌هفته اخیر بیش از یک میلیارد دلار از کشور خارج شده است.