امروز در تاریخ - ۷ شهریور ۹۰
۱۲۸۹ - محمدحسن میرزا برادر احمدشاه با ۹ سال سن به ولیعهدی انتخاب شد. ۱۲۹۵- وثوقالدوله وزیران خود را به این شرح معرفی کرد، وثوقالدوله - رییسالوزرا و وزیر جنگ، مشارالملک - وزیر مالیه، نصرتالدوله - وزیر عدلیه، امینالملک، وزیر پست و تلگراف، قوامالدوله - وزیر فوائد عامه، ممتازالملک - وزیر علوم و اوقاف.
همچنین اداره وزارت تجارت موقتا بر عهده وزیر مالیه گذارده شد.
۱۳۰۳- سردار سپه اعضای هیات وزیران را به این شرح معرفی کرد: سردار سپه - رییسالوزرا و وزیر جنگ، ذکاءالملک - وزیر مالیه، مشارالملک - وزیر خارجه، امیر اقتدار - وزیر داخله، ادیبالسلطنه - وزیر عدلیه، سردار اسعد - وزیر پست و تلگراف، سردار معظم خراسانی - وزیر فوائد عامه، مشارالدوله - کفیل وزارت معارف.
۱۳۰۴ - سیدمحمدرضا مساوات نماینده چند دوره مجلس و مدیر روزنامه «مساوات» که از مشروطهخواهان تندرو بود در گذشت.
۱۳۰۶ - نام شهر «طون» در خراسان به «فردوس» تغییر کرد.
۱۳۲۰- اسمیر نوف، سفیر کبیر شوروی و سرریدز بولارد وزیر مختار انگلیس در منزل فروغی حضور یافتند و مذاکرات خود درباره ترک مخاصمه را ادامه و شرایط سنگین خود را اعلام کردند.
۱۳۲۰- رضاشاه خانواده خود را به استثنای ولیعهد به اصفهان روانه ساخت. محمود جم وزیر دربار و سرپاس مختار رییس شهربانی خانواده سلطنتی را همراهی کردند.
۱۳۲۵- رکنالدین میرزا قاجار فرزند محمدحسن میرزا ولیعهد سابق ایران وارد تهران شد و از طرف خود و سایر وراث در مورد املاک اقدسیه و سلطنتآباد که متعلق به پدرش بود با دولت مذاکره کرد.
۱۳۲۶- در جلسه خصوصی امروز مجلس شورای ملی ۷۸ نفر از ۱۱۶ نماینده حاضر به نخستوزیری احمد قوام ابراز تمایل کردند و ۳۶ نفر رای به موتمنالملک دادند.
۱۳۳۱- آیتالله سیدمحمد تقی خوانساری که یکی از بزرگترین علما و مراجع تقلید وقت بود در همدان درگذشت.
۱۳۳۳- دو شرکت «اکتشاف» و «تولید و تصفیه نفت ایران» تاسیس شدند. این دو شرکت به موجب توافق بین ایران و کنسرسیوم نفت در هلند به ثبت رسید؛ ولی مرکز اصلی آن در تهران بود.
۱۳۳۴- قرارداد فروش نفت با یک کمپانی ژاپنی امضا و مبادله شد. به موجب این قرارداد مقرر شد که شرکت ملی نفت ایران بر مبنای قیمت بینالمللی سالانه ۲۵۰ تن نفت خام و تصفیهشده در اختیار شرکت ژاپنی قرار دهد.
۱۳۴۱- محرمعلی خان خرم مقاطعه کار و سرمایهدار معروف و مدیر شرکت آسفالت راه به اتهام صدور چک بیمحل و تبانی و همچنین غصب اراضی عباسآباد و طرشت بازداشت شد.
۱۳۴۴- اتاق مشترک بازرگانی و صنعت پیمان عمران منطقهای در تهران مستقر شد و قرار شد که رییس آن یک ایرانی باشد.
۱۳۴۶- بازار اهواز آتش گرفت و قسمت اعظم کالاها از بین رفت.
۱۳۴۷- ملک حسین شاه اردن همراه برادرش وارد تهران شدند.
۱۳۴۹- جشن هنر شیراز افتتاح شد.
۱۳۴۹- یک انبار کالا در جنوب شهر تهران آتش گرفت و میلیونها ریال کالا خاکستر شد.
۱۳۵۰- محمدرضا پهلوی سی نفر سناتور انتصابی را تعیین کرد.
۱۳۵۲- امیرعباس هویدا، کابینه خود را ترمیم کرد و دو وزیر جدید وارد کابینه شدند.
در این تغییرات پروفسور انوشیروان پویان وزیر بهداری و مهندس جواد شهرستانی وزیر راه و دکتر شاهقلی وزیر علوم و آموزش عالی شد.
۱۳۵۲- دکتر محمد یگانه رییس بانک مرکزی افزایش نرخ بهره را اعلام کرد: بهره سپردههای مدتدار تا یک سال به ۸ درصد، بیش از یک سال به ۹ درصد و بهره سپردههای پسانداز هم ۷ درصد.
۱۳۵۳- عراق با توپخانه و سایر سلاحهای سنگین، پاسگاههای مرزی ایران را مورد تجاوز قرارداد و ایران هم به سازمان ملل شکایت برد.
۱۳۵۷- هواکوفنگ صدر کمیته مرکزی حزب کمونیست و رییس شورای دولتی جمهوری خلق چین برای یک دیدار رسمی وارد تهران شد.
۱۳۵۷- شاه در مصاحبه با یک خبرنگار خارجی معترف شد که در گذشته اشتباهات و سهلانگاریهایی داشته است.
ارسال نظر