سال ۱۳۰۱ سال سختی برای قوام‌السلطنه سیاستمدار کهنه کار ایرانی بود، او از سویی با فشار نمایندگان مجلس درباره عزل رضا خان و از سویی با حمایت انگلیسی‌ها از سردارسپه روبه‌رو بود. مطبوعات نیز در این میانه انتقادهای خود را داشتند، چنین بود که قوام‌السلطنه اعلامیه‌ای را در تحدید آزادی مطبوعات منتشر کرد. آنچه می‌خوانید نامه سرپرسی لورن فرستاده ویژه و وزیرمختار انگلیس در تهران به قوام‌السلطنه درباره شکایت از جریده «حیات ایران» است. جناب اشرف ارفع

به وسیله این مراسله، جناب اشرف را تهنیت می‌گویم از برای اعلامیه‌ای که صادر فرموده‌اید و راجع است به مجازات جراید و مدیران آنها که از حدود قوانین معینه آزادی مطبوعات ممالک متمدنه خارج می‌شوند. در بیشتر ممالک روزنامه‌نویسی کار محترمی است و از اقداماتی که جناب اشرف فرموده که آن را نیز در ایران محترم فرمایند ،قدر می‌دانم.

اگر به مراسله خصوصی اول سرطان دوستدار مراجعه فرمایید، ملاحظه خواهید فرمود که از مقاله مندرجه در نمره دو «حیات ایران» شکایت نموده‌ام. حال هم باید این شکایت را تجدید نمایم و نظر به اعلامیه جناب اشرف این اقدام را رسما نموده، خاطر محترم را مراجعه می‌دهم به نمره ۳ حیات ایران مورخه ۲۶ شوال.

مقاله مزبور تحت عنوان «ما و انگلیسی‌ها» نوشته شده و دوستدار آن را رکیک و مورد اعتراض می‌دانم؛ نه فقط به انگلیسی‌ها عموما حمله آورده بلکه به یک نفر از اجزای سابق و یک نفر از اعضای حالیه سفارت حمله برده است. فصل ۳۲ و ۴۱ اعلامیه جناب اشرف، جریمه و مجازات این قبیل تقصیرات را معین نموده و به موجب این مراسله محترما از جناب اشرف خواهشمندم که این قانون را کاملا درباره این روزنامه و شخص یا اشخاصی که مسوول این جملات شماتت آمیز می‌باشند به موقع اجرا گذارند. موقع را مغتنم شمرده احترامات فائقه خود را تجدید می‌نمایم.

سرپرسی لورن ششم سرطان سال ۱۳۰۱

- حیات ایران یک جریده سیاسی و خبری بود که در هفته دو شماره منتشر می‌شد. این جریده ارگان غیررسمی فرقه دموکرات تهران، به مدیر مسوولی ناصر سیف و میرزا حسن منشی زاده تبریزی در سال‌های ۱۳۰۱ تا ۱۳۰۴ منتشر می‌شد.