گاهشمار
طرح دکتر مصدق برای اصلاح روش استخدام دولتی
طرح دکتر مصدق
برای اصلاح روش استخدام دولتی
29 شهریور 1331 طرح دکتر مصدق برای اصلاح وضع استخدامی کشور اعلام شد. در صورت اجرای این طرح سه نوع وضعیت استخدامی آن زمان یعنی استخدام روز مزد، پیمانی و رسمی از میان میرفت و استخدامهای دولتی به صورت آنچه امروز در کشورهایی نظیر آمریکا است درمیآمد.
پیشبینی مارگارت تاچر در آستانه جنگ عراق با ایران
بیستم سپتامبر 1980 و در آستانه حمله نظامی تمام عیار عراق به ایران، احتمال این جنگ در دیدار مارگارت تاچر نخست وزیر انگلستان با وزیر امور خارجه کابینهاش مطرح و بررسی شد. تاچر در صفحه 91 کتاب خاطرات خود درباره این ملاقات نوشته است: به وزیر امور خارجه گفتم در این نظر که ایران در مدتی کوتاه از پای درخواهد آمد شریک نیستم و دلیل آوردم که ایران دارای یک نیروی هوایی موثر است و مردمی مقاوم دارد. ارزیابی و محاسبات صدام حسین از فروپاشیدگی ارتش ایران درست نیست و.... هشت سال بعد نظر من تایید شد؛ زیرا عراق جز در هفتههای اول جنگ پیشرفتی نداشت و مقروض و زمینگیر شد.
یک عکس مسیر جنگ ویتنام را
تغییر داد
«ادی آدامز» فتو ژورنالیست معروف و برنده 500 جایزه در این زمینه از جمله جایزه پولیتزر 18 سپتامبر 2004 در خانهاش در شهر نیویورک در 71 سالگی درگذشت. وی نیم قرن روزنامهنگاری کرده بود. ادی دهها سال خبرنگار ـ عکاس آسوشیتدپرس، مجله تایم و مجله پارید بود. معروفترین کار «ادی آدامز» گرفتن عکس از صحنهای است که انتشار آن جهان را منقلب کرد و مسیر جنگ ویتنام را تغییر داد و به قطع آن کمک بسیار کرد.
ماجرا از این قرار است: در جریان تعرض ایل «تت» در سال ۱۹۶۸ که ویت کنگها پایگاهها و اردوگاههای آمریکاییان در جنوب ویتنام را مورد حمله همزمان قرارداده بودند، چند مامور پلیس سایگون مردی را به اتهام همدستی با ویت کنگ دستگیر کرده و دست بسته نزد سرتیپ «نگوک لوآن» رییس پلیس که در یک چهار راه شهر بر کار ماموران نظارت میکرد برده بودند.
سرتیپ نگوک لوآن بدون اینکه تحقیق کرده باشند که آیا آن مرد واقعا همدست ویت کنگ بوده یا اشتباها دستگیر شده است در همانجا در برابر چشم مردم تپانچه خود را بیرون کشید و یک گلوله به مغز آن مرد خالی کرد و او را جابهجا کشت و ادی آدامز که در آنجا حضور داشت از این وضعیت به گونهای که پلیس متوجه نشود عکس گرفت و این عکس که برنده جایزه پولیتزر شد، از سوی آسوشیتدپرس در سراسر جهان توزیع شد و در روزنامهها به چاپ رسید و از شبکههای تلویزیونی پخش شد و مردم را به خروش درآورد. از آن پس آمریکاییان آرام نگرفتند و دست از تظاهرات ضد جنگ برنداشتند تا نیکسون رییسجمهوری آمریکا مجبور شد که واحدهای زمینی این کشور را از ویتنام خارج سازد و در نتیجه با پیروزی ویتنام شمالی وحدت ویتنام تامین شد.
انقلاب فرانسه طلاق را آزاد کرد
مجلس ملی فرانسه در دوران انقلاب این کشور در جلسه ۲۰ سپتامبر سال ۱۷۹۲، «طلاق» را در آن کشور آزاد کرد. فرانسه یک کشور کاتولیک مذهب است و طلاق در مذهب کاتولیک و ازدواج مجدد ممنوع بود، انقلاب فرانسه این سد را به صورت مدنی آن شکست. دویست سال طول کشید تا سایر کشورهای کاتولیک مذهب از جمله اسپانیا، ایتالیا و ممالک آمریکای لاتین و ایرلند طلاق را طی شرایط سختی به تدریج آزاد کردند. با وجود این کلیسای کاتولیک هنوز طلاق را مطابق شرع نمیداند و بر آن صحه نمیگذارد.
مهندسین آلمانی در آمریکا
پس از شکست آلمان در جنگ جهانی دوم، بیستم سپتامبر 1945 دولت آمریکا به عنوان یکی از فاتحان جنگ و اشغالکنندگان آلمان، آن گروه از مهندسان موشک ساز و اتمی این کشور را که به دست آورده بود از جمله مهندس «فون براون» را به آمریکا انتقال داد که برای این کشور موشک بسازند و به این کار هم موفق شدند. پس از سقوط آلمان، بر سر سرقت دانشمندان موشکی ـ اتمی این کشور میان فاتحان رقابت شدیدی به چشم میخورد.
بحران اقتصادی سال 1551 انگلستان
انگلستان در سپتامبر1551 دچار یک بحران اقتصادی شد. این بحران نتیجه سوءمدیریت خزانهدار وقت دولت لندن بود. ادوارد ششم پادشاه وقت از بزرگان کشور خواست که برای رفع بحران نظر دهند و آنان متفقالقول گفتند که مسائل اقتصادی، اموری فنی ـ علمی هستند و حل آنها از سیاستمدار، دولتمرد و ژنرال ساخته نخواهد بود باید برای آنها اقتصاددان را یافت و در آن زمان بهتر از توماس گرشام سراغ نبود.
گرشام (۱۵۷۹ ـ ۱۵۱۹) با اختیار تام مامور رفع بحران شد. در آن زمان پول رایج ملل، سکه طلا و سکه نقره بود. گرشام پول بد را عامل بحران تشخیص داد و برای رفع آن فرمولی به دست داد که در علم اقتصاد به «قانون گرشام» معروف شده است.(همواره پول «بد»، پول «خوب» را از گردش خارج میکند).
در آن زمان پول بد عبارت بود از سکههای ضرب شده با عیار کمتر، سکههای تقلبی، سکههایی که قسمتی از یک گوشه آن را جدا کرده بودند و سبکتر ساخته شده بودند و... . قانون گرشام که با توجه به آن بحران اقتصادی انگلستان برطرف شد؛ به گونهای انشا شده است که در دنیای امروز و در مورد پول کاغذی هم مصداق دارد.
ارسال نظر