یوسف مرادلو رییس هیات مدیره شرکت خالص سازان روی زنجان:
«خالصسازان» مدرنترین کارخانه شمش روی در خاورمیانه است
توضیحاتی درخصوص نوع فعالیت شرکت خالصسازان روی زنجان و مدت فعالیت آن شرکت ارائه کنید؟
مجتمع تولیدی خالصسازان روی زنجان بزرگترین و مدرنترین کارخانه تولید شمش روی در خاورمیانه است که در زمینی به مساحت حدود 8هکتار با اهداف زیر تاسیس و شروع به فعالیت کرده است.
۱ -تولید شمش روی با ظرفیت ۳۵هزار تن در سال
2 -خردایش و آسیاب موادمعدنی با ظرفیت 300هزار تن در سال
۳ -فلوتاسیون و فراروی موادمعدنی با ظرفیت ۲۰۰هزار تن کنستانتره روی و ۲۰هزار تن کنسانتره سرب در سال
4 -تولید مشتقات روی شامل اکسید روی با ظرفیت 5000تن در سال، سولفات روی با ظرفیت 600هزار تن سال و پودر روی با ظرفیت 2000تن در سال
زمین مجتمع در اواخر سال ۸۴ تحویل و از اوایل فروردین ماه سال ۸۵ عملیات اجرایی طرح به طور شبانهروزی پیگیری شد.
کارخانه تولید شمش روی به ظرفیت 35هزار تن در سال ظرف مدت 9 ماه به اتمام رسید. کارخانه مذکور پس از تولید آزمایشی، تولید انبوه خود را از بهمن ماه سال 85 شروع کرده و در تاریخ 2/2/86 با تولید شمش روی با گرید SHG (خلوص 99/99) وارد بورسفلزات تهران شد. مکاتبات و تماسهای لازم با بورس لندن انجام و اقدامات لازم برای ورود به بورس لندن در حال انجام است. صادرات شمش روی با گرید بالا به بازارهای جهانی به طور مستمر در حال انجام است.
مجوز فاز۲ (کارخانه خردایش و آسیاب) در تاریخ ۲۵/۹/۸۵ از سازمان محترم صنایع و معادن استان زنجان دریافت و بهرغم شرایط نامناسب جوی و زمستان بسیار سخت زنجان، کار ساخت و ساز و سفارش ماشینآلات پیگیری و انجام شده و در مدت کمتر از ۴ماه کارخانه مذکور با ظرفیت ۳۰۰هزار تن در سال به بهرهبرداری رسید.
از برنامههای آینده این مجتمع تولیدی اجرای فاز 3 مبنی بر احداث واحد فلوتاسیون است که کارهای مربوطه در حال پیگیری بوده و امید است همانند سایر قسمتهای مجتع در اسرع وقت و کوتاهترین مدت شاهد بهرهبرداری آن نیز باشیم.
مجتمع خالصسازان با بهرهگیری از تجربه ۱۳ساله سهامداران به طور مستقیم و با مطالعه و تحقیقات و جمعبندی تجارب داخلی و خارجی در صنعت روی احداث شده است و با راندمان و کیفیت کاملا قابل قبول در حد استانداردهای جهانی مشغول به فعالیت است.
برای راهاندازی آن شرکت با چه مشکلاتی دست به گریبان بودهاید و تعداد کارکنان فعال در آن شرکت به صورت مستقیم و غیرمستقیم چند نفر است؟
با عنایت به تجربه بسیار غنی سهامداران، برای راهاندازی مشکلی نبود و در حال حاضر در این واحد تولیدی200نفر مشغول به کارهستند که تا 500نفر افزایش خواهد یافت. اشتغال غیرمستقیم در حدود 2500نفر میباشد که در صنایع پاییندستی و بالادستی آن را میتوان احتمال داد.
وضعیت صنعت روی را در کشور چگونه میبینید؟
وضعیت صنعت روی کشور به لحاظ کمی و کیفی با توجه به مدت زمانی که این صنعت در کشور پا گرفته بسیار خوب و قابل تقدیر است. البته با عنایت به عمر حدودا 13ساله، این صنعت فراز و نشیبهای فراوان دیده و از سوی مسوولان بارها مورد بیمهری و کملطفی قرار گرفته، از جمله افزایش قیمت مواد مصرفی (از مبلغ 500ریال هر کیلو به 1800ریال) بدون توجه به کاهش سرسامآور قیمت شمش روی در دنیا (LME) (از 317دلار به 720دلار) در گذشته و عدم ثبات و شناور بودن سیاست دولت در بحث مدیریت معدن و توزیع موادمعدنی تصمیمات غیرکارشناسی و مخرب و انگیزهکش که در سرنوشت این صنعت تاثیرات منفی داشته به طور مثال دریافت عوارض 30درصدی برای صادرات شمش در عین حال اخذ 4درصد عوارض برای واردات همان کالا، پرداخت جایزه صادراتی به صادرکنندگان موادمعدنی و کنستانتره روی در حالی که موادمعدنی موجود در کشور کفاف مصرف کارخانههای داخلی را نمیدهد و کمبود کاملا محسوس است. ریزش دیواره معدن مشکل مضاعفی بود که صنعت را دچار تنش جدی کرده و باعث شده تولید واحدها به یکسوم کاهش یابد.
چه راهحلهایی برای حل مشکلات این صنعت ارائه میکنید؟
در حال حاضر به نظر میرسد مشکلاتی در زمینه صرفا تولید برای صنعتگران وجود نداشته باشد. کلیه دستاندرکاران این صنعت با تلاش شبانهروزی به طور خالصانه لوکوموتیو این صنعت را پیش بردهاند و خواهند برد. به لحاظ راندمان تولید، کیفیت تولید و افزایش کمی موفقیت شایان توجهی حاصل شده است. نگرانی صنعت از وضعیت معدن و توزیع مواد معدنی متناسب با توان تولید کارخانهها است. تنها راهحل پیشنهادی در حال حاضر توجه ویژه به معدن و استفاده از ابزار، ادوات و ماشینآلات مدرن با ظرفیت بالا، استفاده از کارشناسان خبره خارجی و داخلی معدن، سرعت بخشیدن به عملیات پاکسازی و باطلهبرداری و برداشت مواد معدنی پرعیار میباشد.
ارسال نظر