یک جهان و چند صدا
گزارش بانک جهانی
در کشورهای شبیه غنا و زامبیا، تقریبا نیمی از همه زنان جوان حتی پس از ۶سال از گذراندن دوره ابتدایی نمیتوانند حتی یک جمله ساده را بخوانند.
مجید یوسفی
گزارش بانک جهانی
در کشورهای شبیه غنا و زامبیا، تقریبا نیمی از همه زنان جوان حتی پس از ۶سال از گذراندن دوره ابتدایی نمیتوانند حتی یک جمله ساده را بخوانند. این یافته یکی از چالشهای اصلی دولتهای کشورهای در حال توسعه است که میخواهند برای ارائه کیفیت آموزشی به جمعیت جوان خود برنامهریزی کنند.
گزارش جدید بانک جهانی میگوید: دولتها در کشورهای در حال توسعه بایستی برای جمعیت جوان سرمایهگذاری بیشتری کنند والا با خطر تنشهای اجتماعی و عقبماندن از قافله اقتصادی جهان روبهرو خواهند شد.
گزارش توسعه جهان ۲۰۰۷- گزارش توسعه و نسل آینده خاطرنشان میکند که اکنون بیش از ۳/۱میلیارد نفر از مردمان جوان در جهان افزایش یافته است. رقمی که حتی در کل تاریخ سابقه نداشته است.
این گزارش همچنان میافزاید: شمار مطلق جمعیت جوان میتواند ظرفیت دولتها، ارائه خدمات و اشتغال را توسعه دهد.
فرانکو بورگیوگنن، رییس اقتصادی بانک جهانی گفت: نسل جوان امروز جهان شاید از بزرگترین جمعیتی در جهان است که تاکنون در پارهای از کشورها دیده شده است و همین فرصتهای جذابی برای کشورهای جهان فراهم میکند که در بعضی از کشورها برای نسل جوانی که مسوولیت آینده متعلق به اوست سرمایهگذاری کنند.
اما بور گیوگنن میگوید: اگر حکومتها قادر به کسب رضایت و برطرف کردن انتظارات جوانان نباشند پس احتمالا در آینده تنشهای اجتماعی در بسیاری از کشورها آشکار خواهد داشت.
گزارش جهانی توسعه۲۰۰۶- روند توسعه و نسل آینده متذکر میشود که فقدان کیفیت آموزشی تنها مانعی نیست که جوانان امروز با آن روبهرو میشوند.موانع دیگر بدینشرح هستند:
* از منظر جهانی نیمی از بیکاران جمعیت جوان هستند.
* نرخ بیکاری برای جوانان ۲ یا ۳برابر بیشتر از بزرگسالان است.
* ۵۰۰۰۰۰ جوان زیر ۱۸سال در سازمانهای ارتشی و شبهنظامی به خدمت گرفته میشوند.
* در بیش از ۳۰کشور جهان حدود ۳۰۰۰۰۰ جوان زیر ۱۸سال در جنگهای نظامی مشغول به نبردند.
* هر ساله ۱۳میلیون دختر نوجوان صاحب فرزند میشوند.
* تقریبا نیمی از مبتلایان به عفونتهای HIV از جمعیت جوان هستند و همچنین ایمانوئل جیمز و ماتما مورتی، دو مولف گزارش ۲۰۰۷، در میان تحقیقات وسیع و جامع با جوانان اطراف جهان به این نکته دست یافتهاند که اکنون جمعیت جوان بیشتر از یک رسانه در آیندهشان را میپذیرند. مورتی همکار مولف در گزارش خود میگوید: مردمان جوان اغلب احساس میکنند که با آنها به عنوان نماد یا عامل خطر رفتار میکنند. مردمانی که میل دارند به عنوان نمادهای تغییر دیده شوند، نمایندگانی که میتواند انرژی عظیمی به همراه داشته باشد و با انگیزهای که کسب و کار بنیادهای ملی را به دنبال دارد.
اما جیمز رییس گزارش میگوید: کشورهای در حال توسعه تنها یک فرصت طلایی دارند. آن هم این است که از این استعداد بالقوه - سیل بینظیر جهت جوان در طول تاریخ - را جدی بگیرند.
جیمز میگوید: جمعیت جوان زمانی وارد بازار کار میشوند که مقدار کمی متکفل میشوند. این به این معنی است که آنها وقتی ارتباط بیشتری با کسب و کار پیدا میکنند عمدتا با آنهایی که کار نمیکنند ارتباط برقرار میکنند. اما این روزنه امید و فرصت تنها تا چهل سال برای بسیاری از کشورها ادامه خواهد یافت، زیرا در پارهای از نقاط جهان جمعیتها در حال پیر شدند.
جیمز میگوید: اگر کشورهای در حال توسعه میخواهند جمعیت جوان را توسعه دهند چالشهایی را در این فرآیند خواهند داشت. این توسعه نمایانگر توانایی و ارائه یک فرصت دوم برای جمعیت جوان است.
اولین چالش این است که آیا جمعیت جوان فرصت کافی دارند که یادگیری در زندگی را ادامه دهند؟ آیا آنها فرصتی دارند که مزیتهای انسانی بازار اشتغال را توسعه دهند؟ دوم قابلیت است. قابلیت اینکه این فرصتها را انتخاب کنند. جیمز میگوید: چالش سوم فرصت یا شانس دوم است در رویدادهایی که اغلب به طور اجتنابناپذیری در اثر تصمیمات نادرست جوانان حاصل میشود، بنابراین مردمان جوان نیاز دارند به فرصت دیگر یا شانس دومی خود را بیازمایند.
بور گیوگنن میگوید: آموزش به عنوان یک نیاز حیاتی چالشی است که دولتها برای توسعه کشورها با آن مواجه میشوند. اولین چیز این است که باید مطمئن شویم که فرآیند آموزش در دوره ابتدایی به خوبی صورت گرفته است.
او گفت: ۱۳میلیون جوان در دنیا وجود دارند که مهارت پایهای دانش را ندارند. مورتی میگوید: تنها یک تعداد کمی دولتها هستند که واقعا میتوانند این را به جوانان آموزش دهند.
جیمز میگوید: کشورها نیاز دارند که فرصتهای پس از مدارس ابتدایی را توسعه دهند ابتدا باید، مکانهایی برای مدارس بیشتر در دوره راهنمایی و دبیرستان فراهم کنند اما همچنین این مهم است که کیفیت و بهرهوری را به گونهای تعبیه کنیم که فارغالتحصیلان قادر باشند که در بازار کار جهان رقابت کنند.
بور گیوگنن میگوید: این خیلی مشکل است که بدون اقل استانداردهای آموزشی مدارس، جوانان مهارتهایی را به دست آورند تا خوب زندگی کنند و به توسعه کشورهایشان یاری رسانند.
مورتی گفت: در حالی که جهان پیشرفت قابلملاحظهای در مواجهه با نیازهای کودکان کرده است اما اکنون نیاز دارد که روی مباحث و موضوعات آینده تمرکز کند. این حقیقت است که چالشها باقیمانده است اما ثبتنام در مدارس اولیه حالا بسیار بیشتر از ۳۰سال پیش بوده است. اینک بیش از ۸۵درصد کودکان در کشورهای در حال توسعه در مدارس ابتدایی ثبتنام کردهاند. حالا دیگر کودکان بر اثر بیماریهای مشابه ۳۰سال گذشته نمیمیرند. امید به زندگی به نحو قابلتوجهای افزایش یافته است.
اکنون جهان به یک مرحلهای رسیده است که نسل دوم بحرانها فرا میرسد. جوانان به مدرسه میروند اما آنها چیزی یاد نمیگیرند وقتی که آنها دوره ابتدایی را به اتمام میرسانند آیا برای آنها مکانی در دوره راهنمایی ترتیب یافته است؟ آنها در آینده شغلی مییابند؟
جمعیت جوان جهان اکنون با خطرهایی مواجه است که با ۳۰سال گذشته کاملا متفاوت است. در آن زمان هیچ بیماری ایدزی نبود. اما اکنون یکی از معضلات جدی عصر ما است. بنابراین موضوع گزارش به موضوعات و مسائل نسل آینده مشکلات معطوف شده است. موضوعاتی که هماکنون نیازمند توجه و تمرکز بیشتر است.
ارسال نظر