حق بیمه دریافتی بیمه کارآفرین امسال به 56میلیارد تومان می‌رسد

بیمه کارآفرین مجوز فعالیت خود را از اردیبهشت سال ۸۲ از بیمه مرکزی ایران اخذ کرد و در همان سال فعالیت خود را با تدوین برنامه ۵ساله رشد و توسعه آغاز کرد و ظرف مدت کوتاهی موفق به تاسیس ۱۲ شعبه و ۲۷۰نفر پرسنل در تهران و شهرستان‌ها شد. بیمه کارآفرین ۲۰۰نماینده فعال و ۵۰۰نماینده رسمی فروش بیمه عمر و سرمایه‌گذاری در سراسر کشور دارد.

در آستانه سیزدهمین سمینار بیمه و توسعه گفت‌وگویی با عبدالمحمود ضرابی، مدیرعامل بیمه کارآفرین انجام داده‌ایم که در ادامه می‌آید: آقای ضرابی، به عنوان مدیرعامل یک بیمه خصوصی که تجربه فعالیت در بخش دولتی را هم دارید چرا با سابقه ۷۰ساله بیمه در ایران، هنوز این صنعت آن طور که باید توسعه‌نیافته است؟

عدم توسعه مطلوب بیمه در ایران معلول عوامل متعدد اقتصادی و فرهنگی است که می‌توان به پایین بودن درآمد سرانه و توزیع نامناسب درآمد و عدم تناسب نرخ‌های بیمه با ریسک اشاره کرد، بسیاری از بیمه‌گذاران معتقدند که نرخ بیمه در ایران گران است و در مقابل، بیمه‌گران بر این باورند که ضریب خسارت یعنی نسبت حق بیمه به خسارت در صنعت بیمه ایران در مقایسه با سایر کشور‌ها بالا است.

بنابراین می‌توان به این نتیجه رسید که نرخ حق بیمه در بعضی از رشته‌ها مانند بیمه‌های اتومبیل و درمان تکمیلی با توجه به خسارت‌ سنگین این دو رشته پایین است و این امر باعث شده تا زیان‌های این بیمه‌ها از محل حق بیمه سایر رشته‌ها تامین شود.

از سوی دیگر، موانع فرهنگی و عدم اعتماد بیمه‌گذاران و موسسات بیمه به یکدیگر خود عاملی بازدارنده در ترویج و تعمیم بیمه است.

چه راهکاری برای مشکلات مذکور دارید؟

بهبود امور بیمه‌ای کشور مستلزم داشتن برنامه جامع و اجرای آن توسط تمام شرکت‌های بیمه کشور است که می‌توان به شناخت بازار و کشف امکانات بالقوه، ایجاد سازمان و تشکیلات مناسب و توسعه شبکه فروش، تجهیز سازمان به ابزار‌های پیشرفته اجرایی، استفاده از نیروی انسانی متخصص و مجرب، توجه ویژه به امر آموزش و ارتقای سطح دانش کارکنان، تبلیغات و اطلاع‌رسانی به منظور گسترش فرهنگ بیمه و ایجاد تقاضا و مشتری‌مداری اشاره کرد.

آیا بیمه‌ کارآفرین توانسته جایگاه مناسبی در صنعت بیمه و به خصوص بیمه‌گذاران به دست آورد؟

از بررسی عملکرد بیمه کارآفرین ملاحظه می‌شود که بیش از ۵۰درصد پرتفوی این شرکت متعلق به رشته‌های آتش‌سوزی، باربری، درمان کارکنان، عمر و حوادث گروهی، مسوولیت و مهندسی است که در ارتباط مستقیم با فعالیت موسسه‌های اقتصادی، تولیدی و صنعتی باشد. به این ترتیب شرکت توانسته است در زمینه جلب اعتماد این‌گونه موسسات موفق باشد.

تولید حق بیمه و پرداخت خسارت در شرکت بیمه کارآفرین به چه میزان است؟

حق بیمه تولیدی بیمه کارآفرین در سال ۸۴ بالغ‌بر ۳۲۲میلیارد ریال بوده که در مقایسه با سال قبل از آن از رشد ۸/۱۰۸درصدی برخوردار است و پیش‌بینی می‌شود که این رقم در پایان سال ۸۵ به ۵۶۰میلیارد ریال برسد.

خسارات پرداختی و در دست بررسی نیز در پایان سال ۸۴ معادل ۱۳۱میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن ۷/۱۴۱درصد رشد داشته است.

تبلیغات را در افزایش تولید حق بیمه تا چه اندازه موثر می‌دانید؟

یکی از ابزارهای مهم ارتباطی در کسب و کار، تبلیغات است و موفقیت‌های بسیاری از سازمان‌ها و حتی عدم‌ موفقیت آنها ناشی از نحوه تبلیغاتشان است، تبلیغات نیازمند برنامه‌ریزی اصولی است، بیمه کارآفرین نیز با استفاده از تبلیغات رادیو و تلویزیونی و مطبوعات در سال ۸۵ برنامه‌ مدونی را تهیه کرده و بر اساس آن در امر اطلاع‌رسانی و تبلیغات خود را انجام خواهد داد.

جایگاه صنعت بیمه کشورمان در بین سایر کشورهای جهان چگونه است؟

می‌توان با نگاهی به حق بیمه تولیدشده در بازار جهانی یک مقایسه انجام داد، کل حق بیمه صادره بازار جهانی در سال ۲۰۰۴ میلادی بالغ‌بر ۳هزار و ۲۴۴میلیارد دلار بوده است که از این مبلغ ۲هزار و ۸۷۲میلیارد دلار آن متعلق به ۶کشور صنعتی شامل آمریکا، ژاپن، انگلستان، فرانسه، آلمان و ایتالیا و ۳۷۲میلیارد دلار آن متعلق به سایر کشورها می‌باشد و سهم کشورهای آسیای مرکزی و خاورمیانه از کل بازار جهانی ۱۴میلیارد دلار یعنی ۴/۰درصد است و حق بیمه صادره صنعت بیمه ایران در سال ۸۳ مبلغ ۹/۱میلیارد دلار که ۰۶/۰درصد بازار جهانی و ۶/۱۳درصد بازار منطقه آسیای مرکزی و خاورمیانه بوده است. به این ترتیب با وجود سهم ناچیز صنعت بیمه کشورمان در بازار جهانی و رشد حق بیمه در ایران، انتظار می‌رود ادامه این رشد به ویژه تشدید فعالیت بخش خصوصی طی یک دهه آینده شاهد ارتقای جایگاه صنعت بیمه کشور باشیم.

با توجه به گفته شما بحث واگذاری اتکایی نیز بسیار مهم است در این خصوص چه توضیحی دارید؟

هر شرکت بیمه با توجه به سرمایه و ذخایر فنی خود می‌تواند موارد بیمه را تا سقف معینی از سرمایه تحت پوشش قرار دهد، بیمه اتکایی نظامی است که بیمه‌گر، صادرکننده بیمه‌نامه را قادر می‌سازد در مواردی که سرمایه مورد بیمه بیش از ظرفیت مالی او باشد با همکاری و اتکا به سایر بیمه‌گران ریسک را تحت‌پوشش قرار دهد و مازاد بر ظرفیت نگهداری خود را در سطح جهان بین بیمه‌گران اتکایی توزیع کند.

نقش مدیریت را در بنگاه‌های اقتصادی چگونه می‌بینید؟

لازمه موفقیت و پیشرفت هر بنگاه اقتصادی، برخورداری از مدیریتی پیشتاز است. مدیریت صحیح و کارآمد محیطی مساعد را برای تفکرات نو در عرصه فعالیت سازمان فراهم می‌آورد و نیل به اهداف را سرعت می‌بخشد.

وظیفه مدیر شناخت و ارزیابی کمی و کیفی عوامل بیرونی و درونی و تصمیم‌گیری به هنگام برای برطرف کردن موانع و ایجاد امکانات لازم برای گسترش فعالیت‌های سازمان است.