موسسه گلدمن ساکس در گزارشی دیگر، سرمایه انسانی در چهار کشور بریک را تحلیل کرده است. در این گزارش معلوم می‌شود با اینکه جمعیت چین ۱۰برابر جمعیت روسیه است تعداد دانش‌آموختگان دانشگاهی در چین اندکی بیشتر از روسیه است. روسیه با وجود داشتن درآمد سرانه بسیار کمتر از آمریکا از نظر سرانه دانش‌آموختگان دانشگاهی در سطح ۶۰درصد آمریکا قرار دارد. در بین افراد ۲۵سال به بالا در آمریکا به ازای هر ۱۰۰۰ نفر، ۱۹۲ نفر با مدرک دانشگاهی وجود دارد که در روسیه این نسبت ۱۱۵نفر است. ارقام مربوط به چین و هند بسیار اندک و به ترتیب ۱۶ و ۱۴نفر در هر ۱۰۰۰نفر است.

ظاهرا روسیه در مقایسه با هند پتانسیل عظیم‌تری برای حرکت به سمت صنایع فناوری پیشرفته با ارزش افزوده بالا دارد. بررسی نشان داد روسیه تقریبا به اندازه کشور آلمان دکترای مهندسی و علوم دارد در حالی‌ که آلمان بسیار ثروتمندتر از روسیه است.

اما هنگامی که به آمار تعداد پژوهشگران می‌رسیم یعنی کسانی که درصددند آنچه را در دانشگاه آموخته‌اند در دنیای واقع به کار بندند و مرزهای دانش را درنوردند روسیه بسیار عقب‌تر از چین و ژاپن قرار می‌گیرد. هند در اینجا اصلا دیده نمی‌شود.

در مورد روسیه شکاف بین تعداد کسانی که مدارک عالیه علوم و مهندسی دارند و تعداد کسانی که به امور تحقیق و توسعه اشتغال ورزیده‌اند باعث تعجب همگانی و البته نگرانی پلیس بین‌الملل شده است. با ورود روسیه‌ای‌ها به شبکه‌ها و سازما‌ن‌های مافیایی در ده سال گذشته، عملیات در این حرفه به چنان سطحی از کارکشتگی و پیچیدگی رسیده است که سابقه نداشته است. علت آنست که اکثر اعضای مافیایی در روسیه مدارک دکترا در فیزیک و ریاضیات دارند و به جای کار در موسسات پژوهشی، سرگرم انجام انواع جنایت‌های سازمان‌یافته بسیار سودآورتر هستند.