اروپا در تسخیر کیفیت سامان کاشی
کمال سیدمحسنی، مدیرعامل شرکت سامان کاشی که در جشنواره قهرمان صنعت بهعنوان یکی از قهرمانان صنعت برگزیده شد و موفق به اخذ لوح تقدیر گردید از تلاش این شرکت برای توسعه فعالیتهای خود با ایجاد خط تولید کاشی دیواری با ظرفیت ۳ میلیون متر مربع در سال خبر میدهد. شرکت سامان کاشی از اولین روزهای آغاز فعالیت موفق به اخذ استانداردهای ملی در زمینه تولید کاشی شد اما به همین موفقیت هم بسنده نکرد. این شرکت در ادامه از موسسه کاشی سرامیک بولونیا که در زمره معتبرترین موسسات تحقیقات در زمینه کاشی و سرامیک است نشان استاندارد کیفیت گرفت و ۵ سال پیش به اخذ استاندارد کیفی ISO ۹۰۰۱ - ۲۰۰۰ نایل آمد. سامان کاشی سیاست تولیدی خود را بر ارتقاء کیفی محصولات بنا کرده است.
کمال سیدمحسنی با اشاره به این سیاست تاکید دارد در سامان کاشی حتی رشد کیفی محصولات به قیمت افول کمی تولید با جدیت دنبال میشود. همین رویکرد موجب شده اگرچه سهم این شرکت از بازار داخل از حدود ۲ درصد فراتر نرود اما در برابر بتواند ۴۰ درصد تولیدات خود را به خارج از کشور صادر کند.
کشورهای آسیای میانه، حوزه قفقاز، عراق، افغانستان، آفریقای جنوبی و عربستان مهمترین محصولات سامان کاشی هستند اما کشورهای اروپایی از جمله انگلیس و هلند هم تاکنون بازارهای صادراتی محصولات این شرکت بودهاند و گام بعدی ایجاد بسترهای مناسب در کشورهای اسکاندیناوی برای صدور محصولات سامان کاشی است.
وی کیفیت بالای محصولات، یکنواختی محصول به لحاظ کیفی و اخذ استانداردهای اتحادیه اروپا را شرط صدور محصول به کشورهای این اتحادیه توصیف میکند که سامان کاشی توانسته با تحقق همه این شرایط تولیدات خود را راهی بازارهای اروپایی کند. به اعتقاد ایشان مولفههایی چون ناکافی بودن زیرساختهای مورد نیاز برای رشد صنایع بهخصوص در نقاط محروم کشور، کمی نیروی انسانی کارآمد، سود بالای تسهیلات بانکی و عوارض گمرکی بالا برای ورود مواد اولیه و قطعات یدکی مهمترین مشکلاتی است که شرکتهای تولیدی برای توسعه فعالیتهای خود با آنها مواجه هستند.
فقدان زیرساختهای مناسب برای فعالیتهای صنعتی، محدود بودن شبکه ریلی کشور، کمبود نیروی انسانی ماهر و باتجربه و بالا بودن نرخ بهره تسهیلات بانکی موجب شده قیمت تمام شده محصولات افزایش پیدا کند و بهویژه بالا بودن نرخ بهره تسهیلات بانکی شرایطی را فراهم آورده که اغلب تولیدکنندگان تاثیرگذارترین فاکتور را در محاسبه قیمت تمام شده محصولات خود پس از مواد اولیه و هزینههای تولید نرخ بهره تسهیلات بانکی میدانند.
ایشان بالا بودن تورم سالیانه را از مهمترین چالشهای فراروی شرکتهای تولیدی برای عقد قراردادهای بلندمدت فروش محصولات خود به مشتریان خارجی عنوان میکند و میگوید: اگرچه توسعه صادرات صنعتی مهمترین راهکار برای برونرفت کشور از صادرات تکمحصولی و اتکا به نفت است لیکن تغییر پیاپی قیمت تمام شده موجب شده عقد قراردادهای فروش بلندمدت عملاً ناممکن شود.
وی میافزاید: تولید محصولات کیفی و جلب رضایت مشتری ضامن بقای تولیدکنندههاست اما این به تنهایی برای رشد فعالیت شرکتهای تولیدی کافی نیست.
کمال سیدمحسنی بزرگترین مشکل صنعت کاشی و سرامیک کشور را مشکل مازاد ظرفیت توصیف میکند.
میگوید: در حال حاضر ظرفیت تولید کاشی و سرامیک در کشور ۳ برابر مصرف داخلی است که این مسئله مشکلاتی را برای تولیدکنندگان بهوجود آورده است.
وی خاطرنشان کرد: بهترین راهکار برای حل این مشکل توسعه صادرات کاشی و سرامیک کشور است که تحقق این هدف مستلزم همکاری وزارت بازرگانی، وزارت صنایع و معادن و سایر نهادهایی است که میتوانند در رشد صادرات صنعتی کشور ایفای نقش نمایند.
ارسال نظر