معرفی معدن سنگآهک پیربکران
از سال ۱۳۵۱ به علت گستردگی تعداد معادن و افزایش حجم فعالیتهای معدنی محوله، مجموعه معادن به مرکزیت پیربکران تحت عنوان بخش تهیه مواد غیر فلزی به کار خود ادامه داد. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و تشکیل شرکت ملی فولاد ایران (از ادغام شرکتهای ملی ذوب آهن ایران و ملی صنایع فولاد ایران در سال ۱۳۵۸)، کلیه واحدهای تابعه هر کدام تحت عنوان یک شرکت مستقل به ثبت رسیدند و این شرکت نیز به ادغام دو واحد اکتشافی و بهرهبرداری و تمرکز کلیه امور اکتشافی و بهرهبرداری معادن غیر فلزی، شرکت ملی فولاد ایران، با نام شرکت تهیه مواد غیر فلزی اصفهان با مرکزیت پیربکران در سال ۱۳۶۲ به ثبت رسید.با وجود انتقال مرکز اصلی شرکت به تهران و تغییر نام شرکت به تهیه و تولید مواد اولیه فولاد ایران (در سال ۱۳۷۴) و نهایتا تهیه و تولید مواد معدنی ایران (در سال ۱۳۸۱) که به منظور تجمیع کلیه واحدهای معدنی کشور صورت گرفته است، واحد پیربکران کماکان با همان هدف اولیه در بیش از ۱۴ معدن بزرگ و کوچک (زیر زمینی و روباز) و در ۶ استان (اصفهان، یزد، فارس، چهار محال و بختیاری، خراسان و مرکزی) مشغول فعالیت بوده و مجموعهای از کلیه امور معدنی، اعم از
پیجویی و اکتشاف و نهایتا بهرهبرداری از آنها با حجم عملیات خاکی و سنگی در سطحی گسترده و با متراژ بالا به انجام رسانیده است و علاوه بر آن در انجام امور پیمانکاری در پروژههای جدید از جمله سدسازی نیز فعالیتهای قابل توجهی داشته است.
با واگذاری اکثر معادن تابعه در سالهای گذشته، واحد پیربکران از اواخر سال 82، تنها با سه معدن روباز سنگ آهک پیربکران، دولومیت و کوارتزیت زفره در استان اصفهان فعالیت مینماید.
تجهیزات شرکت:
1 - تجهیزات اکتشافی شرکت شامل دستگاههای روسی و بلژیکی است که میتوان همزمان حداقل 3دستگاه حفاری را در مناطق مختلف به روشهای وایرلاین و متریک به کار گرفت.
۲ - تجهیزات حفاری: آتشباری دپو و بارگیری در عملیات سنگی و خاکی و استخراج معادن روباز شامل ماشینآلات با ظرفیت بیش از ۵میلیون تن در سال است.
3 - خطوط تولید در شرکت که شامل سنگشکنهای زیر میباشند، هر کدام با ظرفیتهای مختلف تولیدی توانایی خردایش و دانهبندی انواع محصولات استخراج معادن شرکت مانند آهک، دولومیت، کوارتزیت و آندزیت را به تناژ حدود 2میلیون تن در سال دارد که با توجه به نیاز مشتری در فراکسیونهای مختلف تولید میشود.
خط شماره ۱ (سنگ شکن آهک)
خط شماره 2 (سنگ شکن دلومیت)
خط شماره ۳ (سنگ شکن ماسه سنگ)
خط شماره 4 (سنگ شکن شماره 1 معدن زمزه)
خط شماره ۵ (سنگ شکن شماره ۲ معدن زمزه)
مشخصات معدن و محصولات
معدن سنگآهک پیربکران:
این معدن در فاصله 23کیلومتری جنوبغربی اصفهان و در مجاورت پیربکران واقع شده است.
اداره مرکزی و تاسیسات سنگشکنها نیز در نزدیکی آن قرار دارد.
ذخیره اکتشاف شده آن حدود یکصد میلیون تن برآورد شده است. سنگآهک استخراج شده، پس از خردایش و دانهبندی در سنگشکن مربوطه برای تهیه آگلومره جهت کوره بلند و آهک پخته جهت فولادسازی به کارخانه ذوبآهن اصفهان حمل میشود.
از لحاظ مشخصات شیمیایی و فیزیکی، جهت کاربرد در صنایع متالورژی (به عنوان کمک ذوب) و در صنایع قند، شیشه، لاستیک و ... مناسب است.
دانهبندیهای 5-0 و 8-0 و 12-0میلیمتر جهت ملاتهای سیمانی، ساخت بتن، موزائیک و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
علاوه بر آن دانهبندی ۱۲-۰میلیمتر جهت تهیه آسفالت گرم و نیز به عنوان مصالح اساس ابنیه و ساختمان و دانهبندی
12-5میلیمتر به عنوان دانه نخودی به جای شن رودخانهای در تهیه بتن کاربرد فراوان دارد.
همچنین به علت ناچیز بودن میزان محتوای فلورین، به عنوان دان مرغی نیز مصرف شده است.
محل تحویل انواع دانهبندیها در میدانچه صنعتی پیربکران میباشد.
معدن دلومیت زمزه:
این معدن در فاصله 80کیلومتری شمال شرقی اصفهان به سمت نائین واقع شده است، ذخیره قطعی و احتمالی آن حدود 17میلیون تن برآورد شده است. دلومیت استخراج شده به میدانچه صنعتی واقع در پیربکران حمل و در تاسیسات سنگ شکن مربوط به خرد و دانهبندی میشود. دانه های ریز آن جهت تهیه آلگومره به کارخانه ذوب آهن ارسال میشود و دانههای درشتتر در تهیه آجرهای دلومیتی در فرآوردههای نسوز قلیایی به مصرف میرسد. محل تحویل دلومیت دانهبندی شده، در میدانچه صنعتی پیربکران و نیز در معدن زمزه میباشد.
معدن کوارتزیت زمزه:
این معدن در فاصله 80کیلومتری شمال شرقی اصفهان به طرف نایین واقع گردیده است. ذخیره اکتشاف شده آن حدود 5/1میلیون تن برآورده شده است.کوارتزین استخراج شده خردایش و دانهبندی شده و جهت تهیه آلگومره به کارخانه ذوب آهن اصفهان ارسال میشود. این کوارتزیت جهت مصرف در صنایع سیمان و تولید سیمان ضد سولفاته بسیار مرغوب میباشد. همچنین در صنایع ساختمانی در ساخت بتنهای بسیار سخت و نیز در صافی تصفیه خانههای فیزیکی آب کاربرد فراوان دارد.
ارسال نظر