ابداع سیستم چاپ خانههای دو طبقه - ۲۶ شهریور ۹۱
شرکتی در بریتانیا با توجه به افزایش محبوبیت چاپگرهای سهبعدی، سیستم چاپگر روباتیکی ابداع کرده است که میتواند یک خانه دو طبقه را چاپ کند. «انریکو دینی» بنیانگذار شرکتی به نام «مونولیت» در بریتانیا است که این سیستم چاپگر سهبعدی را ویژه ساخت خانه ابداع و ارائه کرده است. این سیستم روباتیک با نام D-Shape میتواند ساختمانی دو طبقه را به همراه پلهها، ستونها، حفرههای مورد نیاز برای لولهکشی و گنبدها چاپ کند.
جوهر این چاپگر برای ساخت چنین خانهای تنها شن و یک ماده چسبنده غیر ارگانیک است. مادهای که در نهایت به دست میآید، شباهت زیادی به سنگ مرمر دارد بصورتی که براحتی نمیتوان آن را از سنگ مرمر تشخیص داد و از ویژگیهای فیزیکی مشابهی نیز برخوردار بوده و استقامت آن بالاتر از سیمان و بتن مسلح است.
فرآیند ساخت این ساختمان توسط چاپگر به آنچه از یک چاپگر سه بعدی انتظار میرود، بسیار نزدیک است. یک «سرلوله» بر روی مسیری از پیش برنامهریزی شده حرکت کرده و ماده چسبنده را روی بستری از مخلوط شن و یک کاتالیزور (سرعت دهنده واکنش) میپاشد. ماده چسبنده با کاتالیزور واکنش نشان داده و فرایند جامدسازی آغاز میشود. این روند به صورت لایه لایه ادامه پیدا میکند تا زمانی که کل ساختار مورد نظر تکمیل شود.
از آنجا که این کار تنها به واسطه یک رایانه هدایت میشود، برای ساخت چنین خانههایی به هیچ متخصصی نیاز نخواهد بود و تنها چیزی که به آن نیاز است، طرح اولیه ساختمان در نرم افزار «اتوکد» است.
ساخت این خانه طی یک پروژه یکپارچه و از پایین به بالا انجام گرفته و تکمیل خواهد شد. مراحل جامدسازی، ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد، اما لایهها بصورت متناوب با ضخامت ۵ تا ۱۰ میلیمتر بدون تاخیر بر روی یکدیگر قرار میگیرند و در پایان، جامدسازی انجام خواهد گرفت.
براساس گزارش ساینس، مساحت خارجی کلی این ساختار که توسط مدل کنونی این چاپگر ساخته میشود، ۲۵۰۰ متر مربع است که با ابعاد ۱۲ خانه دو طبقه برابری میکند. همچنین مدت زمان چاپ این ساختمانها نیمی از مدت زمانی است که برای ساخت همین تعداد خانه به شیوههای رایج لازم است.
با اینکه این سیستم روباتیک چاپ خانه از تواناییهای بسیاری برخوردار است، اما ابداعکنندگان آن هنوز خود اقدام به چاپ خانهای حقیقی نکرده و تنها از آن برای چاپ سازههایی نمادین و آزمایشی استفاده شده است.
ارسال نظر