عینک‌های آفتابی ارزان با گران‌قیمت فرقی ندارند

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نتایج یک بررسی نشان می‌دهد از لحاظ جذب اشعه‌های مضر خورشید، بین عینک‌های آفتابی ارزان‌قیمت و گران‌قیمتی که در اکثر فروشگاه‌های کشور عرضه می‌شود، تفاوت زیادی وجود ندارد. علیرضا کشتکار جعفری، جراح و متخصص چشم در گفت‌وگو با ایرنا با اعلام این خبر افزود: قیمت زیاد، تعیین‌کننده کیفیت عینک آفتابی نیست و با رعایت یک سری معیارها عینک‌های ارزان هم قابل استفاده هستند.

وی گفت: در یک بررسی، تعداد ۱۸۸عینک گران‌قیمت مغازه‌ها و ۱۶۵عینک ارزان قیمت دست‌فروش‌ها با دستگاه‌های خاص سنجش اشعه یو.وی (UV) از نظر میزان جذب اشعه ماورای ‌بنفش خورشید و شدت نوری که عبور می‌دهند مورد بررسی قرار گرفت.

جعفری افزود: نتیجه این بررسی نشان داد اگر یک سری معیارها رعایت شود از عینک‌های ارزان قیمت هم می‌توان به منظور جلوگیری از اشعه مضر خورشید استفاده کرد. وی ادامه داد: از جمله این معیارها دقت در انتخاب «رنگ عینک» است، به این صورت که عینک‌های آفتابی با رنگ‌های قهوه‌ای، خاکستری و سبز به ترتیب بهترین رنگ‌ها هستند و رنگ سیاه بعد از این رنگ‌ها قرار می‌گیرد. جعفری خاطرنشان کرد: سایر رنگ‌ها از جمله صورتی، قرمز، بنفش، نارنجی و غیره برای چشم مناسب نیستند.

وی با اشاره به اینکه معیار دیگر انتخاب عینک آفتابی تیرگی شیشه آن است، افزود: این تیرگی باید تا حدی باشد که اگر فرد عینک را در داخل اتاق به چشم بزند و در جلوی آینه قرار بگیرد چشم‌های خود را نبیند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در عین حال این تیرگی نباید دید فرد را کاهش دهد. وی گفت: عینک‌های آفتابی نباید دارای رنگ‌های ترکیبی باشند به این معنا که شیشه آنها نباید کم رنگ و پررنگ باشد بلکه تیرگی شیشه عینک آفتابی باید از بالا تا پایین یکدست و یکنواخت باشد. وی افزود: با رعایت معیارهای گفته شده می‌توان از عینک‌های آفتابی ارزان‌قیمت استفاده کرد ولی در صورت توانایی مالی اولویت با خرید عینک از عینک فروشی‌های صنفی است.