شامپو را از فروشگاههای معتبر و داروخانهها تهیه کنید
خسرو گلستانیفر، کارشناس بهداشت در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان این مطلب گفت: شامپو به عنوان یک محصول بهداشتی میتواند تاثیرات مثبت یا بالعکس مخربی بر روی مو و پوست داشته باشد.
دنیای اقتصاد- در هنگام خرید شامپو بهتر است به مارک های تجاری و نام شرکت تولیدی توجه شود.
خسرو گلستانیفر، کارشناس بهداشت در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان این مطلب گفت: شامپو به عنوان یک محصول بهداشتی میتواند تاثیرات مثبت یا بالعکس مخربی بر روی مو و پوست داشته باشد. وی افزود: نوع مواد شیمیایی و ترکیبات به کار رفته در شامپوهای مختلف متنوع است.
این کارشناس خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی شرکتهای خارجی به نوعی به تولید محصولات آرایشی و بهداشتی از نوع تجاری روی آوردهاند به طوری که این محصولات را بدون نظارت کارشناسان بهداشت به شیوه غیراستاندارد و غیربهداشتی تولید میکنند. وی افزود: این شرکتها سعی میکنند این محصولات تجاری را با قیمتهای ارزانتر از محصولات آرایشی و بهداشتی معتبر صادر کنند. لذا باید مردم در خرید این محصولات به خصوص شامپو رعایت دقت را به خرج دهند. گلستانیفر تصریح کرد: بهتر است شامپو را از فروشگاههای بزرگ عرضهکننده محصولات بهداشتی و یا از داروخانهها خریداری کرد.
چه شامپویی برای مو مناسب است
به دلیل حساس بودن پوست سر بهتر است برای تمیزکردن موها، از شامپوهای ملایم استفاده شود. توصیه میشود از شامپو بچه استفاده کنید.
سایت اینترنتی ایران مانیا در این باره نوشته است در صورتی که شامپوبچه با موی شما سازگار نیست، از شامپوهایی استفاده کنید که PH (میزان اسیدی و قلیایی بودن) آن ۵ باشد، زیرا این PH بسیار نزدیک به اسیدیته نرمال پوست سر است.
شامپوهای ضدعفونیکننده فقط در مواردی که پوستسر فرد، مبتلا به برخی عفونتها است توصیه میشود، که در این صورت بهتر است بیمار به دکتر مراجعه کند.
طریق شامپو کردن
برای محافظت از موهای خود، مطمئن شوید که موی شما تمیز و براق است. این مساله بسیار مهم است. شامپوی خود را متناسب با جنس موهایتان و از مارکهای معتبر تهیه کنید. ترکیبات شامپوهای مختلف از لحاظ کیفیت به طرز چشمگیری با هم متفاوتند. یک شامپوی خوب و مناسب علاوهبر قدرت پاککنندگی، باید مانع التهاب، سوزش و خشکی پوست شود. این مساله مهمتر از میزان «PH» شامپو است. شستوشوی زیاد و مکرر موی سر، رطوبت و چربی لازم پوست سر را از بین میبرد. مواد افزودنی شامپوها مثل عصارههای گیاهی، عصاره میوهها و پروتئین تاثیری در وضعیت و حالت موها ندارد.
موهای خیلی چرب باید روزی یکبار شامپو شوند، اما اگر موهای شما خشک است، نباید هفتهای یک تا ۲بار بیشتر شسته شوند، زیرا در صورت شستن زیاد و مکرر، رطوبت موها به طور کلی از بین میرود. شامپوهای مخصوص موهای خشک، ترکیبات خاصی برای جذب چربی دارند، که باعث میشوند موها شادابتر به نظر آیند. حالتدهندهها و نرمکنندههای موی سر، به شادابی و لطافت موها کمک میکنند و مانع نفوذ مواد مضر به ریشه مو میشوند. چون آب به میزان کمی قلیایی است، اگر بلافاصله بعد از شامپوکردن و شستوشوی موها، آن را خشک کنید، باعث ایجاد الکتریسیته ساکن در موها میشود و نهایتا مرتب کردن مو را مشکل میسازد.
مادربزرگ های ما در قدیم این مشکل را با اضافهکردن آبلیمو یا سرکه به آب، در آخرین مرحله شستوشوی موی سر و درواقع با خنثیکردن محیط قلیایی آب حل میکردند. روش جدید که امروزه به همین منظور به کار میرود، استفاده از کرمهای مخصوص و نرمکننده بعد از شامپو کردن موها است. به علاوه برای تثبیت میزان «PH» مو، مواد افزودنی به این محصولات اضافه میشود که علاوه بر درخشندگی و زیبایی مو، آنها را پرپشتتر نشان میدهد.
برخی مواد قلیایی مانند آبهای املاحدار، شامپو، رنگ مو، مواد فر، در صورت تماس مداوم و مکرر با پوست سر باعث صدمه و آسیب به کورتیکول مو میشوند. کرمهای مخصوص که بعد از رنگکردن موها استفاده میشود، باعث حفظ رطوبت کورتیکول (لایه درونی موها) میشوند. سلولهای تشکیلدهنده کورتیکول، از تبخیر آب جلوگیری میکنند، در نتیجه آسیب دیدن آنها به هر دلیل باعث خشکی موی سر میشوند.
شامپو برای موهای خشک و چرب
موهای خشک را باید با شامپوهای چرب حاوی «کاد» و «قطران» و «لسیتین» شستوشو داد. موهای چرب را نیز باید با فرآوردههای «جوهر سدر» تمیز کرد. برای موهای چرب همچنین از شامپوهای خشک که به صورت پودر هستند و نیازی به خیس کردن ندارند، استفاده میشود. البته شامپوهای خشک، لزوم شستوشو با آب و صابون یا شامپوی معمولی را هر چند بار یک بار منتفی نمیکند.
در مواقعی که بعد از شامپو کردن، مو کدر میشود و همه چربی مو از بین میرود، لازم است که مقدار کمی چربی به مو برسد تا مو نرم و براق گردد. برای این منظور باید از «بریانتینها» به صورت مایع و به مقدار کم استفاده شود که البته برای موهای چرب توصیه نمیشود. در موهای چرب از «لوسیونهای چربی گیرنده» برای زدودن چربی پوست سر نیز استفاده میشود.
ارسال نظر