بازار جهانی و گسترده محصولات و خدمات حلال
فرصت چند ده میلیارد دلاری پیش روی تولید کنندگان ایرانی
رئیس اتاق بازرگانی ایران
به دنبال توفیقی که در تصویب استاندارد حلال بوجود آمد، زمینه اقدامات اجرائی این استاندارد نیز فراهم شد و مرکز تحقیقات اتاق اسلامی در ۱۰ کشور نمایندگیهای خود را مستقر کرد.
دکتر نهاوندیان
رئیس اتاق بازرگانی ایران
به دنبال توفیقی که در تصویب استاندارد حلال بوجود آمد، زمینه اقدامات اجرائی این استاندارد نیز فراهم شد و مرکز تحقیقات اتاق اسلامی در ۱۰ کشور نمایندگیهای خود را مستقر کرد. دکتر نهاوندیان در کنفرانسی خبری بمناسبت دستاوردهای اجلاس جهانی اتاقهای بازرگانی (ICC) و نیز برگزاری دومین نمایشگاه و همایش بین المللی حلال که از ۱۶ تا ۱۹ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود اظهار داشت: بازار چند صد میلیارد دلاری محصولات حلال از منظر اقتصادی، فرصت شایسته توجهی است که برگزاری این نوع نمایشگاهها هم به این امر کمک شایانی خواهد کرد.
دکتر عبدالحسین فخاری مدیراجرایی مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی (ایکریک) نیز در این نشست خاطرنشان کرد: دومین نمایشگاه حلال، پرچم پرافتخاری است که مجموع اقدامات عرصه حلال در داخل و خارج کشور را معرفی میکند.
فخاری با اشاره به تصویب استاندارد واحد حلال سازمان کنفرانس اسلامی در سال گذشته، تصریح کرد: این استاندارد، نخستین سند فقهی است که مورد قبول همه مذاهب اسلامی قرار گرفته و باید این همصدایی در جهان اسلام را جشن گرفت.
وی تشکیل شورای عالی جمهوری اسلامی ایران که کلیه مسؤولان کشوری که در زمینه حلال نقش داردند، عضو آن هستند را همصدایی بزرگی در داخل کشور دانست و در ادامه از رونمایی پیشنویس حلال در زمینههای دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی و خدمات حلال توسط مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی در نمایشگاه حلال،خبر داد.
فخاری خاطرنشان کرد: همانگونه که در حلال بودن غذای خوراکی دقت میشود، حلال بودن خوراک روح هم باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته فخاری، مرکز« ایکریک » امروز محل مراجعه بسیاری از کشورها نظیر مالزی، کانادا و تایلند درخصوص حلال است و این مرکز نقش مهمی در استاندارد کردن حلال ایفا میکند.
وی تصریح کرد: ما همه حرکتهای مربوط به حلال را در دنیا رصد میکنیم و این دیدبانی کمک میکند تا باتوجه به آنچه در دنیا روی میدهد، بحث حلال را دنبال کنیم.
فخاری در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: ایران ریاست اتاق اکو را به مدت سهسال از ترکیه تحویل گرفته و فرصتی است تا بتوانیم پیوندی در بین ۱۰کشور عضو اکو ایجاد کنیم.
وی با اشاره به بیانیه پایانی اجلاس اکو افزود: در این بیانیه مطرح شده که مرکز تحقیقات اسلامی در اختیار ۱۰کشور عضو اکو قرار گیرد تا این کشورها همکاری بیشتری داشته باشند.
فخاری ادامه داد: همچنین مقرر شد تا نماینده ایکریک در تمام اجلاسهای اکو حضور داشته باشد.
اگرچه همزمانی برگزاری نمایشگاه حلال با عید سال نوی تقویم چینی باعث شده تا برخی کشورها نتوانند در نمایشگاه حضور داشته باشند، اما فخاری از شرکت حدود ۱۳کشور در دومین نمایشگاه حلال خبر داد.
به اعتقاد وی جمعیت مسلمان ایران و فراگیری فرهنگ تولید کالای اسلامی در ایران باعث شده تا مصرفکنندگان در کشورهای دیگر، اعتماد بیشتری به حلال بودن تولیدات ایران داشته باشند.
فخاری خاطرنشان کرد: به ۱۹۰کشور جهان میتوانیم کالاهای خود را صادر کنیم و بازار بسیار بزرگی در اختیار تولیدات ایرانی است.
مدیر اجرایی ایکریک همچنین خبر داد: نماینده ایکریک در ترکیه، مجوز برگزاری اولین نمایشگاه حلال در ترکیه را دریافت کرده که ظرف سه یا چهار ماه آینده این نمایشگاه برگزار خواهد شد.
دکتر فخـاری
مدیراجرایی مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی
ارسال نظر