دکتر محمد باقر قالیباف، شهردار تهران:
شهرداری در بافت های فرسوده به دنبال درآمد نیست
نگاه شهرداری به بافتهای فرسوده نگاه اقتصادی نیست بلکه شهرداری در نظر دارد در حوزه بافت فرسوده با رعایت ضوابط شهرسازی و کمک های مستقیم اقداماتی انجام دهد تا مالکان بتوانند املاک خود را نوسازی کنند. شهردار تهران با اشاره به اینکه ۱۴هزار هکتار بافت فرسوده در تهران وجود دارد، گفت: از این تعداد، ۴ هزار هکتار تمام ۳ ویژگی بافتهای فرسوده را دارا هستند.
دکتر محمد باقر قالیباف عمده بافت فرسوده در جنوب شهر و مناطق ۱۵ ، ۱۶ ، ۱۷ ، ۱۸ و ۱۹ تهران قرار دارد البته این بدان معنا نیست که مناطق شمالی بافت فرسوده ندارند بلکه حتی مناطق ۱ و ۲ و ۳ هم مشکل بافت فرسوده را دارند.
شهردار تهران افزود: هر چند هدف شهرداری آن است که مالکان بتوانند املاک خود را نوسازی کنند اما این بدان معنا نیست که هر کس هر نوعی که دلش خواست ساختمان سازی کند. وی به دیگررویکرد شهرداری در بحث بافتهای فرسوده اشاره کرد و گفت: نگاه دیگر شهرداری در حوزه بافتهای فرسوده اعتماد سازی برای مردم است نگاه مردم به شهرداری در ابتدای اجرای نوسازی بافتهای فرسوده بسیار منفی بود اما عملکرد شهرداری نشان داد که مجموعه مدیریت شهری به دنبال اعتماد سازی و کمک به شهروندان است. قالیباف همچنین گفت: ما توقع داریم که مردم نیز شهرداری را در نوسازی بافتهای فرسوده یاری رسانند.هر چند این موضوع به نظر فنی می آید اما نوسازی بافتهای فرسوده در حقیقت موضوعی فرهنگی و اجتماعی است که شهرداری باید چند وجهی روی آن کار کند.
نوسازی بافت های فرسوده دغدغه اصلی شهرداری
شهردار تهران در ادامه گفت: بیشترین دغدغه مدیریت شهری، نوسازی بافت های فرسوده و ساخت و ساز به صورت اصولی است. وی با اشاره به این که امروز برای بازسازی بافت های فرسوده، معافیتهایی همچون بخشیدن بدهی های پیشین ملکی و اعطای رایگان پروانه ساختمان در نظر گرفته شده است، گفت: این موارد تشویقی کافی نیست، چرا که مردم به علت کم بودن سرانه درآمد و نداشتن منابع مالی مناسب، امکان تخریب ملک فرسوده خود و بازسازی آن را ندارند.
وی همچنین به بافت فرسوده اشاره کرد و گفت : لایحه ای در شورای شهر به تصویب رسید که بر اساس آن از واحدهای فرسوده واقع در بافت فرسوده هزینه ساخت و ساز اخذ نخواهد شد و همچنین جریمه های گذشته آنها نیز بخشوده می شود، در بافت فرسوده و واحدهای فرسوده افراد مستضعف و زحمت کش جامعه سکونت دارند و این کار به نفع شهر و جامعه بوده و وظیفه ما نیز هست. قالیباف با تاکید بر توجه به بافت فرسوده گفت : بسیاری از خانه هایی که در بافت فرسوده است زیر ۵۰ متر مساحت دارد ،شهرداری نمی تواند از لحاظ شرعی بیشتر از قیمت قانونی آن از پول بیت امال برای خرید این خانه ها هزینه کند ،اما با این پول نیز صاحبخانه نمی تواند جایی را بخرد ،برای این کار نیز در حال تدبیر هستیم تا ارزش افزوده زمین ها را با همکاری شورای شهر بالا ببریم . وی تصریح کرد : با آن که شورای اسلامی شهر تهران برای بافت فرسوده تخفیف ۵۰ درصد را تصویب کرد ،اما شهرداری تخفیف ۱۰۰ درصدی را برای بافت فرسوده به تصویب رساند و تخلفات آن ها را نیز بخشید وبرای صدور پروانه ساخت بافت فرسوده نیز هزینه ای دریافت نمی کند .
قالیباف افزود : روزی که کار برای بافت فرسوده را آغاز کردم می دانستم افرادی هستند که با سوء استفاده مالی، شیطنت های سیاسی و یا غیره می خواهند برای جلوگیری از این کار فشار بیاورند ،اما من وظیفه دارم که برای بافت فرسوده تلاش کنم و مطمئن باشید که با همکار ی مردم می توانیم بافت فرسوده را آباد کنیم.
ارسال نظر