رییس فراکسیون مدیریت شهری مجلس:
حیات در بافت های فرسوده دچار مشکل شده است
برای تسریع در روند تمامی فعالیت های شهری به خصوص نوسازی بافت های فرسوده مشارکت مردم امری ضروری به شمار می آید که مجریان ومدیران نهاد ها و سازمان ها می بایست از فرصت حضور مردم بهره برداری لازم را داشته باشند. به گزارش خبرنگار ما، مهندس محمد حسین مقیمی رییس فراکسیون مدیریت شهری مجلس با بیان مطلب فوق تصریح کرد : مشارکت مردم در حوزه طرح های شهری منجر به افزایش سرعت و کیفیت پروژه ها می شود.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش اذعان داشت : در حوزه بافت های فرسوده به عنوان یکی از چالش های مدیریت کلان شهر هایی چون تهران مجریان و نهاد ها ذیربط دقت عمل لازم را در مشارکت عموم مردم ساکن در این بافت ها را داشته باشند تا در پیشبرد اهداف و برنامه موفقیت های لازم را بدست آورند. محمد حسین مقیمی افزود: بافت های فرسوده، کارآمدی خود را در حوزه شهری از دست داده اند وارایه انواع سرویس و خدمات شهری ضروری به مردم یا وجود ندارد و اگر هم وجود داشته داشته باشد به سختی صورت می گیرد.
وی در ادامه یادآور شد: در شرایط کنونی امداد رسانیهای حداقلی درمانی و اطفائ حریق در بافت های فرسوده با مشکل مواجه است بنابراین شهری چون تهران که بر روی گسل های زلزله خیز قرار دارد اگر دچار حوادث غیر مترقبه سیل و یا زلزله شود می توان گفت در بافت های فرسوده با یک بحران انسانی مواجه خواهیم شد. پس لازم است مدیران شهرداری ها و وزارت مسکن و شهر سازی با مشارکت مردم همت خود را به کار گرفته تا در کوتاه ترین زمان ممکن این بافت ها نوسازی و احیا شوند. رییس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش افزود: اگر چه بافت های قدیمی از نظر فرهنگی و تاریخی ارزشمند هستند ولی به خاطر نوع طراحی کارآمدی خود را از دست داده اند.
مقیمی ضمن تاکید بر اهمیت فرهنگی بافت های فرسوده اذعان داشت: در صورت عدم توجه جدی به احیا و نوسازی این بافت ها نه تنها با بحران اجتماعی روبرو خواهیم شد بلکه بخش عمده ای از میراث فرهنگی مان را نیز از دست خواهیم داد.
وی در ادامه به تاثیر مشارکت مردم در احیا ونوسازی بافت های فرسوده اشاره کرد ویادآورشد : در حال حاضر در بافت های فرسوده با موانعی چون تملک و حتی انحصار وراثت مواجه هستیم لذا مشارکت مردم و همراهی نهاد ها و سازمان ها با مردم می تواند بخش عمده ای از مشکلات حقوقی بافت های فرسوده را حل کند .
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر شهرداری ها همراهی بیشتری با مردم و سرمایهگذاران در نوسازی واحیا بافت های فرسوده داشته باشند حضور سرمایه گذاران نیز در این حوزه پر رنگ تر خواهد شد. تشکیل نهاد هایی با رویکرد اجتماعی دیگر موضوعی بود که محمد حسن مقیمی در مورد آن گفت: سازمان ها و نهادهای ذیربط با نوسازی بافت های فرسوده باید نهادهای اجتماعی را شکل داده و با مردم وارد مذاکره شوند زیرا به هر میزان تعامل با مردم سازنده تر باشد اعتماد مردم به مسولین بیشتر شده و همراهی مناسبتری را خواهند داشت. وی افزود : هر چقدر حس اعتماد مردم به مسوولین بیشتر و منافع آنها رعایت شود پیشرفت در حوزه احیا ونوسازی بافتهای فرسوده روند روبه گسترده تری پیدا خواهد کرد مضاف بر اینکه نباید ابزار های تشویقی مورد نیاز در این حوزه را فراموش کرد .
رییس فراکسیون مدیریت شهری مجلس ایجاد تعادل و تعامل بین مردم و مسوولین را پاشنه آشیل احیای بافتهای فرسوده قلمداد کرد ودر ادامه یادآور شد : اگر تعادل و تعامل لازم صورت نپذیرد نباید انتظار تسریع در کار ها را داشته باشیم. نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در خصوص نگاه مجلس به بافت های فرسوده گفت : قانون برنامه چهارم توسعه تکلیف کرده بود که مناطق شهری و روستایی طی دو برنامه در مقابل حوادث غیر مترقبه مقاومسازی شوند. زیرا بافت های فرسوده مقاومت های لازم را نداشته و نیاز به احیا و نوسازی دارند .
وی افزود : حتی بر اساس قانون برنامه چهارم به شورا و شهرداری ابلاغ شد که در حوزه عوارض ساختمانی ۵۰ درصد عوارض تعیین شده دریافت شود.
مقیمی یادآور شد : مجلس نظارت های لازم برعملکرد وزارت مسکن و شهر سازی در نوسازی بافت های فرسوده به عمل آورده است. وی در پایان سخنانش خطاب به برگزار کنندگان دومین همایش بافت های فرسوده گفت : حیات در بافت های فرسوده دچار مشکل و زندگی به خاطر عدم خدمات رسانی مناسب شهری در این مناطق پر مخاطره شده است پس باید همت کرد و با همراهی و مشارکت مردم و مسوولین زندگی را دوباره به بافت های فرسوده برگرداند.
ارسال نظر