کنگره و نمایشگاه بین‌المللی معدن گشایش می یابد
«توسعه هزاره سوم با معدن آغاز می‌شود.»
این شعار بزرگ‌ترین رویداد معدنی کشور است. رویدادی که از امروز به مدت چهار روز(۲۶ تا ۲۹ مهرماه) در هتل المپیک تهران رخ می‌دهد.

همایشی که در آن بیش از 1300 کارشناس داخلی و خارجی، تازه‌ترین فنون، فناوری‌ها، رویکردها، سیاست‌گذاری‌های معدن و صنایع معدنی را مورد کنکاش و بررسی قرار می‌دهند.
از امروز به مدت چهار روز، تهران میزبان شرکت کنندگان در کنگره بین‌المللی معدن و نمایشگاه صنایع معدنی است. در این همایش بزرگ، موضوعاتی نظیر معدنکاری، زغال‌سنگ و توسعه تکنولوژی، طراحی بهینه‌سازی و برنامه‌ریزی معدنی و صنایع معدنی مرتبط، حفاری، چالزنی، ‌آتشباری و حمل‌ونقل مواد معدنی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

افزون بر این، مسائلی نظیر معدن و اقتصاد کلان از دیدگاه محرومیت‌زدایی، مدیریت زیست محیطی،‌ استاندارد‌ها و عملکردهای سیاست‌گذاری و طراحی قوانین و مقررات معدنی، فناوری‌های مدرن اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی ژئومکانیک و ژئوتکنیک معدنکاری دریایی، مدیریت، آموزش و توسعه بهره‌وری پایدار معدنی، تهویه و ایمنی و بهداشت در معادن، مکانیزه کردن معادن با کاربرد ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی متناسب‌ در جهت افزایش راندمان تولید و به حداقل رساندن هزینه‌های تولید محصولات معدنی، دستاوردهای جدید فناوری معدنی و خاتمه معدنکاری در این همایش مور بررسی قرار می‌گیرد.

۶میزگرد تخصصی
«محمد رضا بهرامن»، نایب رییس خانه معدن با بیان اینکه بخشی از موضوعات فوق در چارچوب برگزاری 6 میزگرد در کنگره بین‌المللی معدن و برخی در قالب ارائه مقالات برگزار خواهد شد، گفت: «این میزگردها شامل اکتشاف مواد معدنی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معادن مس، قانون معادن و استراتژی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معادن، برنامه پنجم توسعه همچنین تاثیرات زیست محیطی معادن است.»
نایب رییس خانه معدن، درباره ارائه مقالات در کنگره بین‌المللی معدن، افزود: «برای این همایش حدود ۳۲۰ خلاصه مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که در مرحله اول ۱۷۰ مقاله مورد تایید قرار گرفت و در نهایت قرار شد ۸۳ مقاله به صورت شفاهی در کنگره از روز دوشنبه ارائه شود.»
«بهرامن» همچنین با اشاره به برگزاری نشست های مشترک معدنی با حضور نمایندگان کشورهای خارجی(از جمله یک هیات آفریقایی) طی چند ماه اخیر، خاطرنشان کرد: «بخش معدن و صنایع معدنی نشان داده بیشترین پتانسیل را برای همکاری های چندجانبه دارد. بهترین فضا برای همکاری های چندجانبه بخش معدن و صنایع وابسته است.»

عرصه ای برای ارتقا نقش معدن
وی با بیان اینکه کنگره بین المللی معدن اهداف فراوانی را دنبال می کند، تصریح کرد: «معرفی پتانسیل ها و معرفی توان علمی و فنی کشور، یکی از اهداف برگزاری کنگره بین‌المللی معدن بوده است.»
به گفته وی، کنگره بین المللی معدن، عرصه ای است برای اینکه نشان بدهیم در بخش معدن از نظر سطح علمی و میزان تولید و بهره وری در چه مرحله ای قرار داریم و به کجا باید برسیم. کنگره بین المللی معدن، همچنین عرصه ای است برای تبادل اطلاعاتی که محققان کشور ما در سایر نقاط دنیا به آن دسترسی پیدا کرده‌اند.
نایب رییس خانه معدن در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به اینکه کنگره بین المللی معدن محلی برای ارایه نقطه نظرهای پیشنهادی و سازنده و مسایل و مشکلات بخش های مختلف درگیر در این بخش است، تاکید کرد: «این مسایل و مشکلات از سوی دانشگاهیان، معدنکاران، بازرگانان و دست اندرکاران بخش معدن مطرح می‌شود تا مسئولان بتوانند راه حل‌های مناسبی برای این مشکلات پیدا کنند.»

از کشور ۷۲ ملت تا ...
«غلامرضا حمیدی انارکی» دبیر خانه معدن نیز با بیان اینکه در روز اختتامیه کنگره معدن؛ یعنی روز پنج شنبه دانشجویان برگزیده تقدیر خواهند شد، گفت: «در این کنگره تعدادی مقاله از کشورهای هند، رومانی، یونان، گرجستان، آلمان، قبرس، ترکیه و فرانسه ارائه خواهد شد.»
وی ادامه داد: برای ارتباط بیشتر بخش معدن با دانشگاه نیز تمهیداتی اندیشیده شده تا دانشجویان معدن بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای در این کنگره شرکت کنند.
دبیر خانه معدن در ادامه با بیان اینکه گفت: «دانشجویان فعال در رشته معدن در مقاطع مختلف به صورت رایگان در کنگره حضور خواهند داشت که تعداد آنها به 300 نفر می‌رسد.»

نایب رییس خانه معدن ایران: بخش معدن و صنایع معدنی نشان داده بیشترین پتانسیل را برای همکاری های چندجانبه دارد. بهترین فضا برای همکاری های چندجانبه بخش معدن و صنایع وابسته است.

دبیر خانه معدن ایران: برای ارتباط بیشتر بخش معدن با دانشگاه تمهیداتی اندیشیده شده تا دانشجویان معدن بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای در این کنگره شرکت کنند. حدود 300 دانشجوی فعال در رشته معدن در مقاطع مختلف در کنگره حضور خواهند داشت.



به دنبال یک راه حل مناسب
«حمیدی»، با تاکید براینکه در کنگره بین‌المللی معدن، نقطه نظرات، مشکلات و انتقادات معدن کاران مورد توجه قرار خواهد گرفت، ابراز امیدواری کرد: مسئولان بتوانند راه‌حل‌های مناسبی برای حل مشکلات معدنکاران پیدا کنند.
به گفته وی، اگر مسایل و مشکلات معدنکاران در این کنگره مطرح شود،‌ عرصه مناسبی برای تولیدکنندگان ماشین‌آلات و تولیدکنندگان تکنولو‍ژی و‌... خواهد بود تا در این همایش با ارایه مقالات خود در نمایشگاه‌هایی که در کنار این همایش برپا خواهد شد،‌ دست‌آوردهایشان را نیز به نمایش بگذارند.

تحرک در اقتصاد
دبیر خانه معدن ایران، با بیان اینکه برگزاری کنگره بین المللی معدن به توسعه فرهنگ معدنکاری و معرفی نقش معدن در اقتصاد، کمک شایانی می کند، تصریح کرد: «خانه معدن ایران از بدو تاسیس تا کنون، سعی کرده است که هر ساله همایش هایی را برای تحقق این اهداف و تبال اطلاعات معدنکاران برگزار کند.»
وی همچنین با اشاره به اینکه تلاطم اقتصادی طی دو سه سال اخیر کمترین آسیب را در بخش معدن به دنبال داشته است، خاطرنشان کرد: «بخش معدن به عنوان یک بخش عظیم اقتصادی می تواند در اقتصاد ایران شاخه های صنعت را به تحرک درآورد.»
«انارکی» در ادامه با اشاره به حضور تولید‌کنندگان خارجی از کشورهای آلمان، دانمارک، اسپانیا، لهستان، استرالیا، چین، ژاپن، آفریقای جنوبی و ترکیه در نمایشگاه معدنی وکنگره گفت: « برای شرکت‌های معدنی، فضایی به اندازه دو هزار متر سالن سرپوشیده و ۴۰۰ متر فضای آزاد در نمایشگاه مزبور در هتل المپیک درنظر گرفته شده است.»