کاهش ۲۸ درصدی ارزش واردات فولاد در سال ۸۸
ارزش واردات فولاد درسال گذشته ۱۸۲۷ میلیون دلار بوده که در مقایسه با واردات ۲۵۱۹ میلیون دلاری این محصول در سال ۸۷ با ۲۸ درصد کاهش همراه بوده است. همچنین واردات مجموع محصولات فولادی نیز در سال گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است.به گونه ای که ارزش آن از ۵۴۹۷ به ۴۹۷۵ میلیون دلار کاهش مواجه شده است.
براساس این گزارش؛ ارزش واردات تیرآهن، میلگرد و سایر محصولات فولای در سال گذشته در مقایسه با سال ۸۷ به ترتیب با ۶، ۴۴ و ۱۹ درصد کاهش همراه بوده است. پیش از این نیز سخنگوی وزارت بازرگانی از افزایش ۶۷ درصدی صادرات محصولات فولادی درسال ۸۸ نسبت به سال ۸۷ و رسیدن میزان صادرات این نوع محصولات به بیش ازیک میلیون تن خبر داده بود.
گفتنی است؛ در زمینه تولید فولاد هم با وجود کاهش تولید جهانی فولاد در سال ۲۰۰۹، میزان تولید فولاد خام در کشور رشد ۹ درصدی را شاهد بوده، بطوری که رتبه ایران در فهرست جهانی تولیدکنندگان این محصول در سال گذشته از ۱۹ به ۱۶ ارتقا یافته است. البته میزان تولید فولاد خام در جهان در چهار ماه نخست سال ۲۰۱۰ در مقایسه با مدت مشابه خود در سال گذشته به اندازه یک سوم افزایش یافته است.
هم اکنون چین با تولید پانصد میلیون تن فولاد هنوز بزرگترین تولید کننده فولاد در جهان محسوب می شود. میزان تولید فولاد در اتحادیه اروپا نیز چشمگیر است و در مدت یک سال گذشته چهل و چهار درصد افزایش یافته است. با وجود این کارشناسان هشدار داده اند که این روند احتمالا متوقف خواهد شد زیرا کمبود سنگ معدن آهن اندکی روند تولید فولاد را مختل خواهد کرد.
ارسال نظر