رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن:
عمده مصالح ساختمانی استاندارد هستند
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن گفت: عمده مصالح که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند از استانداردهای لازم برخوردار هستند. دکتر سید محمود فاطمی عقدا با بیان اینکه طی سالهای گذشته شاهد رشد آمار استاندارد سازی مصالح ساختمانی در کشور بودهایم، تصریح کرد : در حالی که سال ۸۴ تنها ۳۵ درصد از مصالح مورد استفاده در ساخت و سازها استاندارد بودند ، امروز این آمار به ۷۶ درصد افزایش یافته است تا جایی که میتوان گفت مصالحی مانند فولاد ، سیمان، محصولات بتنی، کاشی و سرامیک که مصالح اصلی ساختمان سازی محسوب می شوند، از استانداردهای لازم برخوردار هستند.
وی بیشترین مشکل مربوط به استاندارد نبودن مصالح را مربوط به کارخانه های تولید شن و ماسه اعلام کرد و افزود: متاسفانه فرسوده بودن خط تولید کارخانه ها از یک سو و توجه نداشتن برخی تولید کنندگان به این موضوع که محصول آنها تا چه حد روی مصالحی مانند بتن تاثیر گذار است از سوی دیگر ، باعث شده شاهد مناسب نبودن سطح استاندارد شن و ماسه تولیدی باشیم که امیدواریم با جایگزینی مصالح سبک و حرکت به سمت صنعتی سازی این مشکل نیز رفع شود.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن درخصوص برخی اظهار نظرها پیرامون پایین بودن آمار مصالح ساختمانی استاندارد بویژه در استان تهران، اظهار داشت: آمارهای موسسه استاندارد، وزارت بازرگانی، سازمان نظام مهندسی ساختمان و وزارت مسکن و شهرسازی چنین موضوعی را نشان نمی دهند، مگر اینکه افراد یا نهادهای مطرح کننده چنین اظهار نظرهایی دارای استدلال های خاصی باشند که با آنها تماس برقرار می کنیم و موضوع را مورد بررسی قرار میدهیم. وی به برخوردهای جدی با تولید کنندگان مصالح ساختمانی غیر استاندارد اشاره و تصریح کرد: گزارش های رسیده حاکی از برخوردهای موثر وزارت بازرگانی با واحدهای تولید کننده مصالح غیر استاندارد است.
فاطمی عقدا با بیان اینکه رویکرد مالکان واحدهای تولید کننده مصالح ساختمانی به سمت استاندارد سازی این مصالح است ، از رشد آمارهای صنعتی سازی مسکن درکشور و رسیدن آن به ۸ درصد خبر داد وافزود: ساخت واحدهای مسکونی با استفاده از فناوری های نوین را باید دستاورد طرح مسکن مهر تلقی کرد چرا که بدون این طرح رشد آمار صنعتی سازی مسکن و رسیدن آن از ۲ درصد به ۸ درصد امکان نداشت.
وی گفت: قبل از اجرای طرح مسکن مهر تعداد معدودی فناوری نوین ساختمان سازی در کشور وجود داشت که به صورت محدود در ساخت و سازها استفاده می شد اما با اجرای طرح یاد شده و دادن مشوق هایی مانند میزان وام بیشتر نسبت به ساختمانهای سنتی ساز، شاهد ورود تعداد زیادی فناوری نوین به کشور بودیم ، بنحوی تاکنون ۸۰ فناوری به تایید مرکز تحقیقات ساختمان رسیده و ۲۳۰ شرکت نیز از نظر توان اجرای ساختمانها به روش صنعتی تایید شده اند.
ارسال نظر