کاشان شهر دانش ، کار و ثروت
فرصت های سرمایه گذاری در شهر کاشان
این مرکزیت دارای یک سابقه طولانی تاریخی و فرهنگی است و مراودات اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی این حوزه در طول بیش از ۶۰۰۰ سال تمدن شهرنشینی (تپه های سیلک) و حوزه شهری شهر فعلی کاشان با بیش از ۱۳۰۰ سال تداوم زندگی شکل گرفته است . علاوه برآن وجود مراکز اصلی خدماتی و اقتصادی ، مراکز درمانی و بیمارستانی مناسب ، بازار پررونق فرش و محصولات نساجی و گلاب ،صنایع و کارگاه های متوسط و صنایع بزرگ و کارخانه های صنعتی در حوزه های مختلف مانند تولید خودرو ، فولاد و صنایع تبدیلی آن ، نفت و فرش ماشینی و سایر موارد این شهر را به عنوان قطب بزرگ اقتصادی و صنعتی در آورده است بصورتی که در حال ساخت بیش از ۶۰۰ کارخانه و مرکز صنعتی در شهر کاشان فعالیت دارند .
به این موضوع می بایست وجود مراکز دانشگاهی متعدد در حوزه های علوم ، علوم انسانی ، فنی و مهندسی ، معماری و پزشکی و سایر رشته های بهداشتی و درمانی و علوم کاربری را اضافه کرد بصورتیکه در حال حاضر بیش از سی مرکز دانشگاهی ، موسسه علمی و مراکز تحقیقاتی و جمعیت دانشجویی بالغ بر 40 هزار نفر بخش بزرگی از فعالیت های شهری را تحت تاثیر قرار داده است .
از پتانسیل های دیگر با اهمیت موقعیت مناسب قرارگیری شهرستان و شهر کاشان است قرارگیری بین قطب بزرگ اقتصادی و صنعتی کشور ، تهران و اصفهان و با فاصله حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلومتر از هر یک از آن ها و وجود شبکه ارتباطی مناسب اتوبان تهران-کاشان-اصفهان زمان سفر از این دو مرکز را با خودرو به حدود ۲ ساعت تقلیل داده است . علاوه بر آن قرارگیری فرودگاه امام خمینی تهران در این مسیر امکان دسترسی گردشگران و سرمایه گذاران خارجی را نیز به حداقل زمان می رساند. همچنین وجود شبکه راه آهن و عبور خط ترانزیت جاده ای شمال و جنوب کشور و نیز فرودگاه کاشان از مزیت های ارتباطی شهر و منطقه کاشان و یکی از عوامل توسعه فعلی و رشد آتی آن است.
به مجموعه موارد یاد شده می بایست جاذبه های گردشگری طبیعی، تاریخی و فرهنگی منطقه را نیز اضافه کرد بصورتیکه این شهر سالیانه پذیرای بیش از یک میلیون نفر گردشگر داخلی و خارجی بوده و زیرساخت های لازم در خصوص معرفی ، حضور و اقامت گردشگران در شهر و منطقه در حال گسترش می باشد . وجود بیش از 10 شهر با آثار ، بناها ، بافت ها و ویژگی های با ارزش تاریخی و فرهنگی در منطقه و شهر کاشان با بافت با ارزش تاریخی با محدوده ای حدود 450 هکتار و آثار با ارزشی مانند تپه های سیلک ، خانه های تاریخی ، بازار قدیم ،مسجد جامع، مسجد آقا بزرگ ، مسجد میرعماد ، برج و باروی سلجوقی و صفوی ، جاذبه ها و فرصت هایی را به جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی فراهم آورده است بصورتی که در حال حاضر تنها در شهر کاشان بیش از 50 اثر و خانه تاریخی توسط بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی تملک ، مرمت و مورد بهره برداری قرار می گیرد .
دفتر سرمایه گذاری و جذب مشارکتهای مردمی شهرداری کاشان
نگرش شهرداری های کشور که برگرفته از قانون شهرداری ها بوده است بر نظام درآمد و هزینه ای پایه ریزی شده است که منابع اصلی درآمد را از راه وصول عوارض و بهای خدمات شهری و موضوعات مرتبط با آن می بیند . این نگرش که در زمان وضع قانون شهرداری ها مترقی بوده، بتدریج و با ورود پارامترهای جدیدی در عرصه اقتصاد و مدیریت شهری و پیچیدگی عوامل و عناصر سازنده آن کارایی خود را به عنوان بخش اصلی درآمد شهرداری از دست داده است.
مشکلات اقتصادی ناشی از عدم تولید درآمد در چند سال اخیر مانند رکود قیمت زمین و کاهش ساخت و ساز در محدوده شهرها به همراه کاهش نقدینگی یکی از دوره های سخت فعالیت برای شهرداری های کشور خصوصاً شهرداری های شهرهای متوسط و کوچک است که با این الگوی سنتی درآمد فعالیت می نمایند .
نیاز به اصلاح و بازنگری در این شیوه به صورت یک ضرورت از سال گذشته مورد توجه حوزه مدیریت شهری کاشان قرار گرفت و بر این اساس شهرداری و شورای اسلامی شهر کاشان موضوع ایجاد درآمد های پایدار برای شهر و شهرداری را به عنوان یک راهبرد هدف گذاری نمودند. در راستای این هدف کمک به ایجاد فرصت های مشارکت با بخش خصوصی و نیز جذب سرمایه های مردمی در برنامه های توسعه شهری مورد توجه قرار گرفته و برنامه ریزی جهت انجام آن در اولویت فعالیت های شهرداری قرار گرفت در این خصوص در نیمه دوم سال گذشته دفتر سرمایه گذاری و جذب مشارکت های مردمی شهرداری کاشان پایه ریزی و ایجاد گردید .
این دفتر ضمن استفاده از تجارب با ارزش بدست آمده در سایر شهرداری های کشور خصوصاً کلان شهرها و ایجاد ارتباط با حوزه های مشابه در سایر نقاط کشور بررسی هایی را در خصوص شرکت ها و ساختارهای سرمایه گذاری داخلی انجام داده است و نهایتاً مدل پیشنهادی جهت ساختار داخلی و نحوه گردشکار اقدامات در این حوزه به شورای شهر ارائه نموده که در حال نهایی شدن است علاوه بر آن در خصوص جذب سرمایه گذاری در شهرداری اقداماتی انجام شده و در دست انجام می باشد.
این دفتر در دو حوزه اصلی فعالیت می نماید : بخش اول در محدوده ای به عنوان مرکز شهر فعلی کاشان و تلاش در جهت معرفی و انجام پروژه هایی جهت ساماندهی ، بهبود و اصلاح شرایط زندگی در بخش مرکزی شهر و کمک به رونق اقتصادی از طریق اجرای پروژه های محرک اقتصادی است . در این خصوص اجرای پروژه مرکز محله میدانگاه آقا ، صدره و سرفره احداث پارکینگ های طبقاتی در محدوده مرکزی شهر ، ساماندهی و احیای مراکز تجاری و اجرای پروژه های اقامتی و گردشگری در برنامه های کاراین دفتر و شرکت و احیا و عمران بافت فرسوده کاشان که به صورت ویژه در این زمینه تأسیس شده و فعالیت می نماید می باشد.
و بخش دوم فعالیت ها در خصوص انجام پروژه های مشارکتی در محدوده بافت جدید شهر و در جهت توسعه شهر بصورت فعالیتهای مکمل با حوزه اول می باشد در این خصوص توجه بر فضاهای رفاهی ، تفریحی شهروندان و منطقه ، گسترش امکانات اقامتی و گردشگری ، توجه به تکمیل کاربری هایی که امکان اجرای آن در محدوده مرکزی شهر فراهم نمی باشد و توسعه زیرساخت ها و ایجاد فرصت های جدید فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری در برنامه کار این دفتر قرار دارد. پروژه های انجام شده در این بخش شامل شهر بازی بزرگ شهر کاشان ، مرکز معاینه فنی مکانیزه خودرو بوده و مواردی مانند پمپ بنزین دارالسلام ، مرکز نمایشگاه بین المللی کاشان مجموعه کمپینگ و اقامتگاه بین راهی جاده قمصر و اتوبان امیرکبیر ، مجموعه تجاری خدماتی و مسکونی پارک آیت ا... مدنی از برنامه در دست انجام دفتر می باشد .
مجموعه تجاری خدماتی و مسکونی پارک آیت ا... مدنی
ارسال نظر